SDV Barneveld tegen Vroomshoopse Boys

De thuisclub grijpt ondanks een indrukwekkende eindsprint net naast de prijzen. Was de vorm van de laatste weken er eerder geweest, was SDV Barneveld zeker in aanmerking gekomen voor nacompetitie om promotie. Nu gaat SVZW met de periodetitel en waarschijnlijk met het kampioenschap aan de haal, terwijl dan de tweede plaats van Flevo Boys toereikend is voor de nacompetitie voor dat team. Te lang en te vaak heeft het team van trainer Johan de Man punten verspeeld en die wisselvalligheid is er de oorzaak van dat SDV Barneveld niet terug keert naar de hoofdklasse. Misschien is dat ook wel beter op dit moment, want vorig seizoen liep het team teveel op de tenen na de promotie uit de eerste klasse. Nu kan er rustig gebouwd worden aan een nieuwe periode met successen en dat is soms heilzaam. Vorige week zaterdag verraste SDV Barneveld alles en bijna iedereen door na een 2-0 achterstand in Emmeloord uiteindelijk met 3-2 van de koploper te winnen en nog verdiend ook. In Vroomshoop werd onder winterse omstandigheden gevoetbald en in de laatste minuut werd een zeker lijkende 1-0 voorsprong weggegeven tegen een karaktervol Vroomshoopse Boys.

Vroomshoopse Boys stelde vorige week een kwartier teleur tegen het gretige vv Hierden, dat zich perse in veiligheid wilde spelen. Weliswaar waren verschillende basisspelers niet van de partij bij de Boys, maar zo door het ijs zakken hoeft ook weer niet. Focus, teamspirit, duelkracht en een vaste wil om te winnen zijn ingrediënten die nodig zijn. Gelukkig volgde er herstel en de  uiteindelijke 4-2 nederlaag na een 4-0 achterstand was weer wat dragelijker. Het vertoonde spel in de  tweede helft moet de basis zijn om tegen SDV Barneveld goed af te sluiten in deze loodzware competitie.

Op 2 juni aanstaande wordt de eerste finale volgens het knock-out systeem thuis gespeeld tegen een oude bekende: Be Quick’28 uit Zwolle. Bij winst volgt er weer een thuiswedstrijd tegen weer een tweede klasser. Dat is van latere zorg, al nadert de nacompetitie snel. Nu eerst nog een goede teamprestatie afleveren tegen SDV Barneveld, dat is het parool van het team van de trainers Karlo Meppelink, Arjan Paters en Stephan Bloemendal. Het zal een moeilijk voetbalmiddagje voor onze favorieten worden in Barneveld en ik reken weer op een strijdlustig en wilskrachtig Vroomshoopse Boys. Een kleine nederlaag zit erin, al is een verrassing nooit uit te sluiten. Voorspelling: een 1.

vv Hierden tegen SVZW

De thuisploeg denderde in de eerste helft over Vroomshoopse Boys heen en is in veilige haven. Dat was ook de doelstelling van vv Hierden, die in het nog recente verleden te vaak tussen de eerste en tweede klasse pendelde. De heenwedstrijd in Wierden werd met 3-1 gewonnen door vv Hierden, die het zaterdag zeker niet zomaar weg geeft. SVZW beleefde een prachtige zaterdag. Zelf met 4-1 winnen van het uitgespeelde DETO Twenterand, terwijl Flevo Boys verrassend  ten onder ging. Nu is het verschil opeens drie punten en nog eens 4 doelpunten in Wierdens voordeel. Dat kan toch niet meer misgaan, zou je denken, maar de zenuwen kunnen de Zwaluwen weleens parten gaan spelen.  Voorspelling: een 3.

G0-Ahead Kampen tegen Flevo Boys

In Dronten liet Go-Ahead Kampen het lelijk afweten en daardoor verkeert het team nu onverwacht in bijzonder zwaar weer. De hete adem van DZC’68 wordt gevoeld en de ambitieuze Kwetters kunnen zomaar in de nacompetitie terecht komen. Flevo Boys likt de wonden na de onverwachte thuisnederlaag tegen SDV Barneveld en vecht voor de laatste kans om de titel te veroveren.

In Kampen wordt zeker de aanval gezocht door de Polderbewoners om met een ruime overwinning  mogelijk nog SVZW te verrassen. Op papier zijn de gasten favoriet tegen Go-Ahead Kampen, dat zoals gesteld zaterdag ook grote belangen heeft. Voorspelling: een 2.

DETO Twenterand tegen WHC

De thuisploeg bereidt zich al weken  voor op de nacompetitie. Om dar succes te hebben, zal het team zich toch moeten verbeteren, want de laatste weken spelen de roodhemden matig. Vorm en ritme lijken ver weg en tegen de bekende tegenstander WHC wil de formatie van trainer Jos van der Veen nog een keer thuis vlammen. WHC is er ook alles aan gelegen om de benen heel te houden met het oog op  de nacompetitie. Dat betekent niet de benen stil houden, want er bestaat ook nog zoiets als eer en prestige in de voetballerij. Voorspelling: een 3.

KHC tegen FC Zutphen

De Kampenaren speelde zich bij DOS’37 veilig in een seizoen met aanvankelijk veel pieken en daarna vooral dalen. Toch kwam het herstel net op tijd en de rechtstreekse handhaving is een verbetering ten opzichte van het vorige moeizame seizoen. FC Zutphen beleeft een uitermate teleurstellend seizoen en moet de volgende voetbaljaargang in de tweede klasse weer gaan bouwen en omhoog kijken. In Kampen lijkt weinig eer te behalen voor het gedegradeerde team uit de Hanzestad. Voorspelling: een 1.

DZC’68 tegen ASV Dronten

De 50-jarige thuisploeg heeft net een jubileumviering achter de rug en wil vanuit die euforie voluit voor de driepunter gaan. Die is hard nodig om Go-Ahead Kampen nog in te halen. Dan wordt door DZC’68 het onzekere scenario van nacompetitie ontlopen. DZC’68 speelt doorgaans sterk op eigen bodem en haalt zaterdag zeker alles uit de kast. ASV Dronten kan vrijuit voetballen en liet vorige week tegen Go-Ahead Kampen weer eens zien dat het team veel individuele klasse herbergt. Toch is het de vraag hoe diep de ploeg uit Dronten in Doetinchem wil gaan. Voorspelling: een 1.

vv Nunspeet tegen DOS’37

De thuisploeg is opgelucht nu de missie van handhaving in de zware eerste klasse D. is bereikt. Het seizoen was bepaald niet om naar huis te schrijven, maar de knappe overwinning bij WHC trok de geelhemden over de streep. DOS’37 speelde in feite een kleurloze voetbaljaargang zonder aanwijsbare hoogtepunten. Net op tijd gingen de alarmbellen rinkelen, waardoor het team uit Vriezenveen niet in de problemen kwam in de onderste regionen. Voorspelling: een 3.

Tot slot

Dit was de laatste voorbeschouwing van het seizoen 2017-2018 van de eerste klasse D. van het zaterdagvoetbal.. Heb het met veel plezier gedaan en voor de positieve reacties van mijn lezers en volgers, ook buiten Vroomshoop, zeg ik hartelijk dank. Hopelijk tot het volgende seizoen in de eerste klasse.

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl