Voorbeschouwing op speeldag 18 van de eerste klasse D.

Vroomshoopse Boys tegen FC Zutphen

Op papier is dit een interessante ontmoeting op de Bosrand met grote belangen voor beide teams. FC Zutphen was rondom de winterstop op dreef in deze competitie en leek de sprong naar de veilige middenmoot te maken. Het team uit de Hanzestad leed echter de laatste weken tegen WHC en SVZW ruime en ook verdiende nederlagen. Daardoor komt de gevreesde 11de plaats weer enigszins in beeld en punten zijn nu weer nodig. De achilleshiel van het team van trainer Taco Laurens lijkt de defensie te zijn met nu al 41 tegentreffers. De posities in de aanvalslinie zijn doorgaans goed bezet met daarbij veelal de geslepen Mark Bloemendaal als vormgever en ook afmaker. Toch is wisselvalligheid deze voetbaljaargang troef bij FC Zutphen, dat bekend staat om z’n vooral technisch aanvaardbaar voetbal. Thuis tegen Vroomshoopse Boys werd FC Zutphen eerder deze competitie afgetroefd op duelkracht en teamspirit en een verdiende 0-1 nederlaag was daarvan een gevolg.  Deze keer wil de nummer 8. het beter doen in de wetenschap dat Vroomshoopse Boys bij winst op gelijke hoogte komt.

De formatie van het trainersduo Eric van Zutphen en Arjan Paters bevindt zich in een sterke periode. Dat bleek uit de zwaar bevochten 2-1 thuisoverwinning op naaste concurrent KHC en de knappe 2-1 zege in de derby tegen DOS’37 uit in Vriezenveen. Ook de 5-0 zege in het oefenduel tegen eerste klasser zondag TVC uit Tubbergen van afgelopen zaterdag is een indicatie dat de blauw-gelen in goede doen zijn. Het duel tegen FC Zutphen biedt een uitgelezen kans om een belangrijke stap te zetten richting rechtstreekse handhaving. In de eerste klasse D. Die ambitie  moet natuurlijk op het veld waargemaakt worden en dat is moeilijk genoeg in deze loodzware klasse. Toch overheerst het gevoel dat we op de goede weg zijn en het verzorgde en initiatiefrijke combinatiespel vormt een basis om met vertrouwen de laatste negen competitiewedstrijden tegemoet te gaan. De negen doelpunten in de laatste drie wedstrijden en de aanvallende impulsen zijn hopelijk een voorbode dat de Boys scorend weer meer gaat brengen. Het begint met een goede defensieve organisatie en dat gevoegd bij een goed scharnierend middenveld en, waar het kan, aanvallende impulsen kan onze jonge ploeg met daarin gelukkig ook enkele ervaren krachten, het ver brengen. En dat, zoals op de website van FC Zutphen deze week in waarderende zin over ons team te lezen is: altijd met het hart spelend. Dat klopt als een bus en dat heeft beslist z’n voordelen. Concentratie is vanaf het allereerste fluitsignaal geboden en dat zal ook zaterdag het geval moeten zijn tegen een tegenstander, die de punten ook hard nodig heeft. Voorspelling: een 1.

De Esch tegen KHC

Voor de thuisclub en promovendus is het vijf voor twaalf en een resultaat is zaterdag hard nodig om niet verder in de problemen te komen. Er zijn nog kansen op de nacompetitie om handhaving of degradatie, maar dan moet het zeker tegen een team als KHC thuis gebeuren. Trainer Herman Oosterhaar van KHC heeft al laten weten dat naar zijn stellige overtuiging in ieder geval Vroomshoopse Boys onder KHC blijft, maar de ranglijst liegt nooit. Er wordt zaterdag een spannende strijd verwacht in Oldenzaal. Voorspelling: een 3.

DOS’37 tegen vv Bennekom

De thuisclub heeft wat goed te maken na de teleurstellende nederlaag tegen de Boys. Het spel is nog niet oogstrelend en de resultaten vallen wat tegen voor de degradant uit de hoofdklasse. Nu treffen de Vriezenveners het niet dat uitgerekend vv Bennekom, de ploeg in vorm, op bezoek komt.

De ambitieuze degradant is aan een echte opmars bezig en geldt nog altijd als titelkandidaat, zeker na de knappe uitoverwinning op DUNO. Die lijn wil vv Bennekom doortrekken om zo weer in de hoofdklasse terug te keren. Voorspelling: een 2.

vv Berkum tegen WHC

Een echte topper tussen de nummer 1, toch wel verrassend WHC en de nummer 2 vv Berkum. De thuisclub liet de laatste tijd wat steekjes vallen en ziet de naaste belagers steeds dichterbij komen.  De vraag is of het verzorgde voetbal van de thuisclub wel voldoende is tegen de vechtlust van de georganiseerd spelende bezoekers. Tegen Hulzense Boys hield het qua veldspel echter niet over voor WHC en de nipte 0-1 voelde als een ontsnapping. vv Berkum is thuis doorgaans erg sterk en dat zie ik aanstaande zaterdag de doorslag geven. Voorspelling een 1.

Go-Ahead Kampen tegen SVZW

Dit duel is een echte test voor Go-Ahead Kampen, dat langzamerhand richting de onderste regionen dreigt af te glijden. Genoeg goede spelers in het team, maar iedere insider weet dat dat niet voldoende hoeft te zijn voor een teamprestatie. Tegenstander SVZW zet naar eigen zeggen alles op de derde periode, waar de afstand met de koplopers in de reguliere competitie bijna onoverbrugbaar is. In Kampen willen de withemden zaterdag de eerste stap naar de begeerde periodetitel zetten en ze lijken daartoe in staat. Voorspelling: een 2.

Hulzense Boys tegen DETO Twenterand

De thuisclub liet tegen koploper WHC zien dat je het met enthousiasme en een gezonde wedstrijdinstelling ver kunt brengen. De nipte nederlaag geeft vertrouwen en tegen het nog altijd kwakkelende DETO Twenterand moet het dan maar gaan gebeuren. De tussentijdse trainerswissel heeft bij de Vriezenveners nog niet het beoogde effect gehad, al oogt het veldspel weer wat beter. In Hulzen wordt weinig krachtverschil verwacht, ook al doordat Hulzense Boys in de heenwedstrijd met 2-1 de sterkste bleek te zijn. Voorspelling: een 3.

DUNO D tegen vv Nunspeet

De thuisclub haakte voorlopig even af in de titelstrijd door de 0-1 thuisnederlaag tegen vv Bennekom. Tegen vv Nunspeet zijn de drie punten hard nodig, ook al gelet op de topper tussen vv Berkum en WHC.  DUNO is tot veel in staat en kan soms zomaar uit de slof schieten. vv Nunspeet is aan een goede serie bezig en doet er alles aan om het gat van 4 punten met DUNO te verkleinen om zo ook een gewenste start te maken in de derde periode.  Voorspelling:  een 3.

 

 

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl