Door 

Het betreft ten eerste natuurlijk een erezaak, want een derby in de gemeente Twenterand, ten tweede een confrontatie tussen het ware amateurvoetbal (zoals ze dat in Vroomshoop zo graag belijden – sinds de tijd van Joop Elferink) en het semi betaald voetbal (zoals ze dat in Vriezenveen al jaren praktiseren – sinds de tijd dat het Heracles 2 was) en ten derde cultuurclash, want separaratiezwemmers tegen kajuithonkbewoners.

Waar de tuisploeg op de eigen Bostrand moeten roeien met de riemen die ter beschikking staan om klasbehoud veilig te stellen, daar moeten de bezoekers alle zeilen bijzetten om bij te blijven in de race om minimaal de tweede periodetitel, maar eigenlijk het kampioenschap en derhalve directe promotie.

Sextet
Vorig seizoen was de uitslag op De Bosrand te Vroomshoop 1-2 en op het Midden in Vriezenveen 1-0, oftwe alle zes de punten voor DETO. Het seizoen daarvoor wonnen de Boys thuis (het kán dus wel) en verloren ze in Vriezenveen.

Dubbelslag
Het zou knap zijn als DETO, vorig seizoen nog degradatiekandidaat, gered door de gong in de nacompetitie, dit jaar een prijs pakt. Even groot zou de prestatie van Vroomshoopse Boys zijn als het team zich in een competitie met semi betaald-voetbalclubs wederom weet te handhaven. Voor de gemeeente Twenterand zou het ‘t mooist zijn als het beide lukt.

Bron: http://www.twentesport.com/voetbal/amateur-voetbal/grote-belangen-in-voetbalderby-vroomshoop-vriezenveen

 

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl