In de tweede opvolgende uitwedstrijd van Vroomshoopse Boys in de tweede klasse H. moest het keurkorps van hoofdtrainer Karlo Meppelink en zijn assistent Henk Harmens het zonder de geblesseerde Leon Dogger en de geschorste Robin Drenthen stellen. Op het fraaie en zonnige sportpark Gerner in Dalfsen keerden middenvelder Ton Kunst en linker verdediger Robert Veld terug in de basis. De eerste minuten waren voor de fel aandringende gasten, die met snelle aanvallen de defensie van ASC’62 onder druk zetten. Jos Hutten met een kopbal en Juliën Derks met een schot wisten net niet de goeie richting te vinden. ASC’62 werkte vooral met lange ballen richting de snelle en behendige voorwaartsen. Dat zorgde voor latent gevaar via Chiel Pasman en Roel van Zanten, maar de Boys-defensie stond pal.
In de 17e minuut kopte middenvelder Jelle Drees namens de Boys uit een corner van Jos Hutten net over de kruising. De kwetsbaarheid van de centrale verdedigers van ASC’62 werd nogmaals zichtbaar in de 29e minuut. Jos Hutten bracht weer een corner voor doel vanaf links en de attente Jordy Harms kopte van dichtbij onberispelijk raak: 0-1. De wedstrijd werd daarna wat grimmiger, zonder dat de spelers echt over de schreef gingen, hoewel arbiter Pouls uit Dedemsvaart wel geel moest trekken na een harde tackel op Boys-verdediger Robert Veld.
In de 35ste minuut waagde ASC-speler Chiel Pasman vanaf 40 meter een vliegende schot op het doel van de gasten. Met de nodige moeite werkte Boys-keeper René Kok de bal tegen de lat en werd ternauwernood een doelpunt van de thuisploeg voorkomen. Zowel ASC’62 als Vroomshoopse Boys kregen hierna lichte kansen, maar gedoelpunt werd er niet meer voor de rust.
In de 48ste minuut meldde ASC’62 zich wederom aan het front met een vlammend afstandsschot, maar lat bleek weer een trouwe bondgenoot van de Boys. Aan de andere kant was het in de 50ste minuut wel raak. Ton Kunst werd diep gestuurd en de Boys-middenvelder stuitte eerst op keeper Thom Scherpenkate van ASC’62. Jordy Harms pikte de terugspringende bal op, passeerde koelbloedig eerst de ASC-goalie en deponeerde daarna de bal in het doel: 0-2. Met de moed der wanhoop bleef ASC’62 de aanval zoeken en het gedreven team van trainer Bjorn Hodes bleef waar dat kon gevaar stichten. In de 59 werd middenvelder Tom Pierik aan Boys-zijde vervangen door Bram Hooijer. De thuisploeg deed er nog een schepje bovenop en mocht in de 65ste minuut op de rand van de zestien een vrije trap nemen. Chiel Pasman schoot hard via de muur van Vroomshoopse Boys kansloos voor keeper René Kok raak: 2-1.
In de periode daarna bleef Vroomshoopse Boys de controle houden en kreeg het via Jordy Harms en Robert Veld kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Dat lukte niet en zo bleef de wedstrijd ongemeen spannend. In de 81ste minuut ruimde Jos Hutten het veld voor Ramon de Jong, die direct daarna z’n harde schot knap gestopt zag worden door keeper Thom Scherpenkate. In de 83ste minuut leek Roel van Zanten namens ASC’62 op weg naar de 2-2, maar de jonge verdediger Jesper Derks redde op fabuleuze wijze met een bloktackle. ASC’62 zette alles op alles om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar de Boys-verdediging hield stand.
Zo werd met 2-1 gewonnen in Dalfsen in een wedstrijd, waar de thuisploeg zeker ook kansen kreeg, maar het veldspel van de Vroomshoopse Boys wat verzorgder oogde. Zaterdag aanstaande wordt thuis op de Bosrand tegen WVF uit Westenholte gespeeld, dat evenals de Boys zes punten heeft behaald. In Dalfsen werd in de volgende opstelling gespeeld: doel: René Kok, achter: Jesper Derks, Rutger Schrijver, Andjin van Ven en Robert Veld; midden: Tom Pierik (59: Bram Hooijer), Jelle Drees en Ton Kunst; voor: Juliën Derks, Jordy Harms en Jos Hutten (81: Ramon de Jong).
De tegenstander van Vroomshoopse Boys in de volgende ronde van het toernooi van de districtsbeker van de KNVB is ook bekend. Er wordt op zaterdag 10 november aanstaande thuis gespeeld tegen derde klasser zondag Wijhe’92.
Vroomshoopse Boys 2 heeft nog altijd de maximale score in de eerste klasse. Nu werd in Dalfsen ASC’62 met 3-2 aan de zegekar gebonden. Hoofdklasser Vroomshoopse Boys JO19-1 revancheerde zich van de uitglijder van vorige week en speelde volkomen verdiend met 1-1 thuis gelijk tegen SVZW J019-1 uit Wierden.
Op dinsdagavond 9 oktober voetballen de jonge talenten van Vroomshoopse Boys in het kader van het Beltona-toernooi om 20.00 uur op de Bosrand tegen Hulzense Boys. Andere tegenstanders in deze poule zijn JVC Dedemsvaart en PH uit Almelo.

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl