Op een van de beide kunstgrasvelden op de Bosrand trad Vroomshoopse Boys voor een flink aantal supporters aan tegen de reserves van HHC Hardenberg, die worden getraind door oud-Boys speler Tino Stoop. Na de door corona begin maart van dit jaar beëindigde competitie was dit het eerste optreden van de hoofdmacht van de Boys.

De eerste helft gaf attractief veldspel te zien van beide ploegen, waarbij een hoog tempo gehanteerd werd. Bram Hooijer opende namens de Boys de score in de 21ste minuut met een vlammend schot, dat via de linker paal binnen viel: 1-0. Kort daarop was het alweer gelijk, toen een aanvaller van HHC Hardenberg een verdedigende fout in de Boys-defensie met een subtiele lob afstrafte: 1-1. In de 40ste minuut verzilverde Ernst-Jan Heideman een goede voorzet van Leon Dogger: 2-1.

In de tweede helft werd er bij Boys volop gewisseld. Het tempo ging omhoog en zo nu en dan werden de gasten compleet zoek gespeeld door een gretig aanvallende thuisploeg. Er werd op fraaie wijze gedoelpunt door achtereenvolgens Ramon de Jong, Jesper Derks, Leon Dogger en Sil Derks. Door een ongelukkige handsbal in het strafschopgebied van de Boys kregen de gasten in de slotseconde een penalty toegekend door clubarbiter Erik Klaren. Die werd onberispelijk benut, waardoor de eindstrand bepaald werd op 6-2.

Al met al een nuttige oefenwedstrijd van de mannen van hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman en trainer Henk Harmens, waarin bij vlagen mooi combinatievoetbal te zien was. Op zaterdag 22 augustus wordt om 15.00 uur in Almelo de oefencampagne voortgezet tegen derdeklasser Oranje Nassau. Op dinsdagavond 25 augustus wordt uit geoefend tegen derdeklasser vv Bruchterveld, waarbij om 20.00 uur wordt afgetrapt.

Een tegenvaller was de gedwongen absentie van Jordy Harms, die op een van de eerste trainingen van de A-selectie aan z’n knie geblesseerd raakte. De centrumspits van de Boys is daardoor de komende maanden niet inzetbaar.

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl