Het gladde kunstgras op het voetbalcomplex bij vv Dieren en het regenachtig herfstdecor hadden met name in de eerste helft invloed op het spel van gastheer vv Dieren en Vroomshoopse Boys. Het spel oogde aan beide kanten wat stroperig en ook onzorgvuldig en de defensies heersten aanvankelijk. In de 14e minuten kwamen de gasten opeens twee keer in een prima schietpositie. Eerst vuurde Jesper Derks op de vuisten van Dieren-keeper Jonne Olijslager en even later vond Lars Schoten met een hard schot dezelfde goalie op zijn weg. De thuisploeg stelde hier een vlammend schot van Wouter de Wit tegenover, dat knap werd gepareerd door Boys-keeper René Kok.

In de 27ste minuut leek de thuisploeg op voorsprong te komen, maar de kopbal van de opgekomen aanvoerder Norbert van Engelenburg ging net naast de linkerpaal van de Boys.  In de 32ste minuut speelde Bert Verschoor zich prima vrij, maar een verdediger van vv Dieren wist zijn inzet nog net tot een corner te verwerken. In de 43ste minuut kwamen de gasten op voorsprong. Een verre pass vanaf links van Boys-aanvaller Juliën Derks werd door alles en iedereen van vv Dieren gemist. Gelukkig niet door de attente centrumspits Ramon de Jong, die de bal oppikte en beheerst in de linker hoek schoof: 0-1. Dat was tevens de ruststand.

In de tweede helft probeerde vv Dieren met man en macht de bakens te verzetten met vooral  opportunistisch spel. De Boys-verdediging stond bijzonder goed gepositioneerd en gaf zo goed als niets weg. De Boys-spelers veroverden steeds meer zogeheten tweede ballen en de thuisploeg had zichtbaar moeite met het goed verzorgde spel van de gasten. In de 66ste minuut bereikte Jesper Derks vanaf rechts zijn broer Juliën, die net naast schoot. In de 72ste minuut mocht vv Dieren vanaf zo’n 20 meter aan de rechter kant van het veld een vrije trap nemen, waarbij de bal net over het doel van doelman René Kok vloog.

In feite was dat het laatste wapenfeit van vv Dieren, dat in die fase geen greep kreeg op het prima combinatiespel van de formatie van hoofdtrainer Robert Bosma. In de 77ste minuut werd Bert Verschoor gewisseld voor Nelson Runhart en een minuut later ruimde Ramon de Jong het veld voor Tom Pierik. Vroomshoopse Boys voerde de druk nog verder op en die aanvallende intentie werd in de 92e minuut beloond. Linker vleugelverdediger Simon Kempers stoomde op en bereikte de vrijstaande Nelson Runhart. Het 17-jarige talent, dat ook al eerder op de middag een wedstrijd met Boys JO19-1 in de benen had, speelde zich op links in de kleine ruimte knap vrij en liet doelman Jonne Olijslager volstrekt kansloos: 0-2.

Even later floot de prima leidende arbiter Paul van Koolwijk voor de laatste keer en had de Boys een uiterst belangrijke en zeker op basis van het veldspel in de tweede helft ook verdiende uitoverwinning behaald.  Op de ranglijst is wat afstand van  de onderste regionen genomen. Daarnaast scheiden nog slechts drie punten van koploper Oranje Nassau uit Almelo, die op zaterdag 11 november naar de Bosrand in Vroomshoop komt. In Dieren werd in de volgende formatie gespeeld: doel: René Kok; achter: Jesper Derks, Lars Scholten, Sven Paters en Simon Kempers; midden: Levi Aitink, Léon Dogger en Mats Scholten; voor:  Bert Verschoor (77: Nelson Runhart), Ramon de Jong (78: Tom Pierik) en Juliën Derks.

Vroomshoopse Boys toonde weer zijn blakende vorm in de eerste klasse en won nu uit van Enter Vooruit met 3-0. Vroomshoopse Boys Vrouwen 1 moest thuis met 4-0 haar meerdere erkennen in vv Hellendoorn Vrouwen 3.  In de hoofdklasse ging Vroomshoopse Boys JO19-1 door op het pad van de overwinningen en nu werd op De Bosrand het bezoekende Lemelerveld JO19-1 met 5-1 aan de zegekar gebonden. Hoofdklasser Vroomshoopse Boys JO17-1 had het als koploper helemaal op de heupen en versloeg thuis Stevo JO17-1 uit Geesteren met 9-2.