De herfsttinten waren duidelijk zichtbaar op een regenachtig sportcomplex de Bosrand bij het bekerduel tussen Vroomshoopse Boys en Wijhe’92. De bezoekers zijn trotse koploper in de tweede klasse B. van het zondagvoetbal. Het ambitieuze team van de na afloop van dit seizoen scheidende trainer Hans van der Hoop toonde aan dat dat die topklassering niet op toeval berust. Met verzorgd voetbal werd de thuisploeg tegemoet getreden.

De Boys stelde daar met name in de vlakke eerste helft bitter weinig tegenover. Slechts vrije trappen op afstand van Leon Dogger en Jelle Drees en een goede solo van centrumspits Jordy Harms zorgden voor sporadische oplevingen. Bij de gasten was de rappe en behendige linker spits Tjidde Koopman latent dreigend, maar de solide Boys-defensie speelde geconcentreerd en gaf zo goed als niets weg.

Tijdens de rust heeft Boys-hoofdtrainer Karlo Meppelink z’n plichtmatige spelende manschappen zeker eens flink toegesproken. Direct na de thee speelde de Boys dan ook feller en kwamen er vlammende schoten van Ramon de Jong en Leon Dogger, die nog net werden gekraakt. In de 57ste minuut kwam Niels Ruiter van Wijhe’92 ineens oog in oog te staan met Boys-doelman René Kok, maar de inzet belandde in de veilige handen van de goalie. In de 64ste minuut waren Jordy Harms en Juliën Derks betrokken bij een vlot lopende aanval van de Boys over de linker kant , die de diepgaande middenvelder Leon Dogger alleen voor keeper Rick Neplenbroek bracht. Die wist de inzet van dichtbij knap te pareren.

In de 72ste minuut werd aan Boys-zijde Tobias Kempers  voor Juliën Derks gebracht. In de 79ste minuut volgde bij de thuisploeg de wissel tussen Jelle Drees en Ramon Bolks. De aandringende thuisploeg kroop in de laatste tien minuten uit zijn schulp en er kwamen meerdere kansen. Ramon de Jong kreeg tot twee keer toe de gelegenheid uit te halen, maar zijn schoten vlogen over het doel van Wijhe’92. Toen menigeen rekening hield met strafschoppen sloeg de thuisclub toch nog toe. Ramon Bolks stuurde rechter verdediger Drenthen in de 88ste minuut weg op rechts en diens panklare voorzet  werd door Leon Dogger op de pantoffel genomen. Als en granaat sloeg de bal in de dak van het doel in en dit fraaie doelpunt was meteen de genadeklap  voor de dappere bezoekers. De 1-0  voorsprong werd over tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Lars Meijer behouden, mede door een knappe redding van Boys-keeper René Kok in de slotseconden.

Na de gewonnen voorronde werd zo ook de tweede ronde van de districtsbeker van de KNVB overleefd. In de reguliere competitie verloor IJVV in IJsselmuiden verrassend thuis met 1-0 van Be Quick’28 uit Zwolle. Door deze uitslag van deze vooruit gespeelde competitiewedstrijd bezet Vroomshooopse Boys nu alleen de vijfde  plaats van de tweede klasse H.  Zaterdag wordt er in Oldenzaal gevoetbald tegen De Esch. Er werd tegen Wijhe’92 in de volgende opstelling gespeeld; doel: René Kok; achter: Robin Drenthen, Rutger Schrijver, Andjin van Veen en Robert Veld; midden; Leon Dogger, Jelle Drees (79: Ramon Bolks) en Jos Hutten; voor: Ramon de Jong, Jordy Harms en Juliën  Derks (72: Tobias Kempers).

Koploper Vroomshoopse Boys 2 had geen competitieverplichtingen. Vroomshoopse Boys 3 van trainer Richard Willems verstevigde zijn koppositie door thuis met 3-0 te winnen van Zwolsche Boys 3. Vroomshopse Boys JOO9-1 verliet de laatste plaats van de hoofdklasse door uiterst knap met 5-3 uit te winnen van MVV’29 JO19-1, dat vierde stond. Het team van trainer Stephan Bloemendal vindt zich na deze prima overwinning nu terug op de 10e plaats. Vroomshoopse Boys JO17-1 van trainer Gerjan Kosters greep de koppositie door in een spannend duel runner-up vv Den Ham J017-1 thuis met 2-1 te verslaan.

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl