Na de bekerwedstrijd tussen Berkum en de zaterdagclub van Quick’20 (6-0) werd op dinsdagavond 5 maart direct geloot voor de kwartfinales van het toernooi om de KNVB-districtsbeker. Vroomshoopse Boys speelt op woensdagavond 3 april om 20.00 uur een thuiswedstrijd en wel tegen hoofdklasser Sportclub Silvolde. De overige wedstrijden op zijn op 30 en 31 maart gepland: Berkum tegen Rohda Raalte, AZSV tegen Sparta Nijkwerk en Barbaros tegen DUNO of ESA. Vroomshoopse Boys haalt op 30 maart in competitieverband in bij IJVV en daarom wordt nu voor de beker uitgeweken naar 3 april 2019.

Sportclub Silvolde werd in 1915 opgericht en in na honderd jaar (in 2015) werd naar de hoofdklasse zondag gepromoveerd. Daarna volgden drie succesvolle seizoenen als subtopper op dat niveau, maar dit seizoen gaat het wat minder. In de hoofdklasse A. van het zondagvoetbal wordt een 12e plaats bezet met 22 punten uit 18 wedstrijden. De scoringsdrift is opvallend (40 doelpunten), maar daar tegenover staan ook 34 tegendoelpunten. Een plaats boven Sportclub Silvolde bivakkeert in de hoofdklasse A. AWC uit Wijchen, toevallig de club, die onlangs werd uitgeschakeld in het bekertoernooi door Vroomshoopse Boys.

Sportclub Silvolde bespeelt het sportpark De Munsterman en is een belangrijke sportvereniging in Silvolde, een dorp van pakweg 5.500 inwoners, dat onder de rook van Terborg in de Achterhoek in de provincie Gelderland ligt. In het bekertoernooi werden in de vierde en vijfde ronde achtereenvolgens hoofdklasser DETO Twenterand (0-2) en eerste klasser Bennekom met dezelfde cijfers in uitwedstrijden uitgeschakeld. Dat duidt op kwaliteit en op de website van Sportclub Silvolde wordt in dit verband zelfs van een flow gesproken.

Dan Vroomshoopse Boys, dat op 3 maart j.l. in de vijfde bekerronde op imponerende wijze hoofdklasser AWC op eigen veld in Wychen volkomen verdiend met 0-3 klopte. Een geweldige teamprestatie en dat sterke collectief zorgde er ook al een ronde eerder op 19 februari voor dat in een ware bekerthriller HSC’2 via penalty’s werd verslagen. In de extra tijd poetste de Boys toen een 0-2 achterstand weg. In de bekerpoule werd op 1 september 2018 gewonnen van Luctor (4-0), op 8 september bij Stevo (3-4) en werd op 15 september na een op dat moment verdiende 0-1 voorsprong in de slotfase met 1-1 gelijk gespeeld bij  DOS’37. Daarna werd in de knock-out fase in de laatste minuut op 10 november het taaie Wijhe’82 geklopt.  Na een aanvankelijke achterstand werd uit op 27 november gewonnen van PH (3-4) en werd op 20 december 2018 in Deurningen afgetekend de plaatselijke voetbaltrots DSVD met 0-3 verslagen.

Deze zegereeks in dit bekertoernooi doet denken aan lang vervlogen tijden in de geschiedenis van Vroomshoopse Boys met heroïsche bekergevechten tegen Owios op het MCC-veld en meeslepende uitwedstrijden tegen Harkemase Boys en vv IJmuiden. Bij deze laatste landelijke kwartfinale werden de Boys-supporters in maar liefst 14 (!) bussen dankzij  de toenmalig sponsor bouwbedrijf Marsman naar het Telstartstadion in Velsen vervoerd.

Nu naar het hier en nu, waar een overwinning in de kwartfinale niet alleen een plaats betekent in de halve finale. Ook betekent dat een garantie van deelname aan het landelijke KNVB-bekertoernooi met betaalde clubs in het seizoen 2019-2020. Past ook mooi natuurlijk in ons 75-jarige jubileumjaar natuurlijk. Maar dan moet eerst nog afgerekend worden met hoofdklasser Sportclub Silvolde, een tegenstander van kaliber. Onze selectie verdient de steun van veel Boys-supporters op woensdagavond  3 april a.s., komt allen naar de Bosrand!

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl