Vroomshoopse Boys tegen runner-up SV Gramsbergen werd gespeeld op het eigen kunstgrasveld, omdat het hoofdveld op De Bosrand vanwege de vorst was afgekeurd. Vroomshoopse Boys begon aanvallend  met direct al kansen voor Jos Hutten en Juliën Derks. De gasten kenden snelle omschakelmomenten en dat leidde al in de 10e minuut tot het openingsdoelpunt van David Houtman, die alleen opdook voor Boys-keeper Chiel Sickman.: 0-1. SV Gramsbergen kreeg de periode erna alle ruimte om met snel combinatiespel kansen te creëren tegen het in die fase apathisch reagerende Boys-team. In de 12e minuut werd de voorspong al verdubbeld toen opnieuw David Houtman op het randje van buitenspel mocht doorgaan van arbiter Paul van Kootwijk uit Angerden en beheerst afwerkte: 0-2. Op basis van een betere organisatie en de nodige duelkracht vocht Vroomshoopse Boys zich daarna terug in het duel, zonder echt gevaarlijk te worden. Attent keeperswerk van Boys-doelman Chiel Sickman voorkwam dat de slim counterende gasten de  voorsprong nog verder uitbreiden in de eerste helft. In de 43ste minuut dook Léon Dogger gevaarlijk op voor het doel van de gasten. Zijn harde dropkick vloog echter via de lat over.

Na de thee zette een fanatiek aanvallende thuisploeg hoog druk en viel over de flanken aan. De defensie van de gasten was echter goed georganiseerd  en gaf weinig tot niets weg. Het team van hoofdtrainer Stephan Rahantoknam loerde op snelle tegenstoten, die nauwkeurig werden uitgevoerd. Stef Schuurman in de 66ste minuut en Nick Leferink in de 75steminuut tilden de stand naar 0-4. In de 77ste minuut redde Levi Aitink met een hard schot de spreekwoordelijke eer: 1-4. In de 85ste minuut werden aan Boys-zijde Patrick Drenthen en Juliën Derks gewisseld voor Niels Pierik en Mats Scholten. Het jonge talent Niels Pierik was bij een hoekschop nog dichtbij de 2-4, maar de bal ging net over.

Het slotakkoord was voor SV Gramsbergen. Na opnieuw een messcherpe counter trof David Houtman voor de derde keer op de kille en koude Bosrand doel: 1-5. Dat was tevens de eindstand van een teleurstellend duel voor Vroomshoopse Boys, dat de eerste thuisnederlaag van dit seizoen leed. De gebruikelijke scherpte ontbrak met name in de beginfase bij de thuisploeg, die in feite steeds achter de feiten aanliep. Door de ruim uitgevallen, maar verdiende nederlaag tegen het gretige SV Gramsbergen bezet Vroomshoopse Boys nu de vijfde plaats op de ranglijst van de tweede klasse J. met 18 punten uit 10 wedstrijden. Op 21 januari 2023 wordt door de mannen van hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman na de winterstip de competitie weer hervat met een thuiswedstrijd tegen De Zweef uit Nijverdal.

Tegen SV Gramsbergen werd in de volgende opstelling gespeel: doel; Chiel Sickman; achter: Jesper Derks, Patrick Drenthen (85: Niels Pierik), Robert Veld en Simon Kempers; midden: Levi Aitink, Léon Dogger en Tom Pierik; voor: Juliën Derks (85: Mats Scholten), Jos Hutten en  Bert Verschoor.

Consul Giel Westerik zag zich vanwege de nachtelijke vorst genoodzaakt de wedstrijden op de natuurgrasvelden op De Bosrand af te lasten, zodat er een beperkt programma was. Eersteklasser Vroomshoopse Boys 2 trof thuis de reserves van SV Gramsbergen. Het jonge Boys-team van trainer Alexander Fokkert verloor met 2-0 van de groenhemden. Vroomshoopse Boys JO19-1 van trainer Kenny Leferink won uit op de Boshoek in Hardenberg met 2-1 van HHC JO19-2.

Vroomshoopse Boys JO17-2 zette de kroon op het werk van de najaarscompetitie. In Nijverdal won het team van trainers Gerard Kosters en Ruben Drenthen en grensrechter Joost Bosscher met een titel de kroon op het werk. Tegen nummer 3. De Zweef JO17-2 was het lange tijd spannend. Door goals van Tycho Bosscher en Wouter Bakker werd met 2-1 gewonnen. Vele Vroomshoopse supporters juichten de kampioenen toe en blauw-geel Bengaals vuurwerk maakte het feest compleet.

Zaterdag aanstaande zijn er een beperkt aantal wedstrijdenvoor Boys-teams. De komende winterstop staat in het teken van vele acties voor het nieuw te bouwen clubhuis van Vroomshoopse Boys. Hoogtepunt is de glazen kantine-actie, die van 27 december tot en met 30 december gehouden wordt.

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl