Vroomshoopse Boys wist in een meer spannend dan fraaie voetbalgevecht op de Bosrand een uiterst belangrijke driepunter tegen hekkensluiter De Esch uit Oldenzaal te behalen. Waar de Boys-supporters een aanvallende thuisploeg hadden verwacht, ging het geheel anders. Het fris en fruitig voetballende De Esch veroverde brutaal een overwicht op het middenveld en kwam met dreigende combinaties opzetten. Er kwamen in de beginfase al kleine kansen voor de bezoekers tegen een afwachtende thuisploeg, maar het vizier stond niet scherp afgesteld bij de Esch. In de 13e minuut stond Tomas Elbersen na een diepe bal namens De Esch plotseling oog in oog met doelman Tim Sickman, maar de spits van De Esch schoot net naast. Bij die actie liep Tomas Elbersen een blessure op en even laten was het einde verhaal voor de aanvaller van De Esch, waarna Robin Leijdekkers als vervanger in het veld kwam. Daardoor leek de scherpte wat te verdwijnen uit het gevarieerde aanvalsspel van de gasten. Vroomshoopse Boys meldde zich in de 26e minuut aan het front, maar de solerende rechterspits Ernst-Jan Heideman werd op het laatste moment afgestopt. n de 35ste minuut belastte specialist Harold Kivits zich na een overtreding op Ton Kunst zich met een vrije trap over 25 meter. De aanvoerder van de Boys krulde de bal op magnifieke wijze om de gele muur en langs doelman Gijs Beugelaar: 1-0. In de 39ste minuut volleerde namens De Esch Erik Bos op fraaie wijze richting het doel van de Boys, maar doelman Tim Sickman redde bekwaam. In de 42ste minuut ontstond opnieuw gevaar voor het doel van Vromshoopse Boys, maar keeper Tim Sickman en centrale verdediger Rutger Schrijver klaarden samen de precaire situatie.

De rust brak aan met een wat gelukkige 1-0 voorsprong voor de thuisploeg en de toeschouwers hoopten na de thee op meer dadendrang van hun thuisploeg. Toch was het weer De Esch dat aanvankelijk het meest aan de bal was. In de 49ste minuut mistte Jaap van der Meulen een open kans na een messcherpe voorzet van de linker kant. Even later voorkwam Boys-doelman Tim Sickman met een fraaie safe dat dezelfde Jaap van der Meulen raak schoot. In de 55ste minuut werd Ernst-Jan Heideman gewisseld voor Robert Veld. In de 59ste minuut bracht Harold Kivits de bal met een vrije trap fraai in de doelmond, maar Ton Kunst wist koppend net niet de gewenste voortzetting te geven.

De Boys kwam daarna maar niet in haar ritme en daarvan profiteerden de steeds meer aandringende gasten. Rutger Schrijver tikte in de 72ste minuut een tegenstander net binnen het strafschopgebied van achteren aan. Scheidsrechter W. O’Niel uit Zeewolde was onverbiddelijk: geel voor Rutger Schrijver en een penalty voor De Esch. De strafschop werd onberispelijk binnen geschoten door Bart Benneker 1-1.

Die tegentreffer werkte als een soort van wake up call voor Vroomshoopse Boys, dat opeens druk naar voren uitoefende en de tegenstander ging afjagen. Er ontstonden plotseling kansen voor het doel van De Esch, waarbij Ramon de Jong in de 74ste minuut hoog over schoot en Leon Dogger in de 77ste minuut keeper Lars Roelink z’n harde schot gestopt zag worden. In de 83ste minuut ruimde Leon Dogger het veld voor de fysiek sterke spits Tim van der Kolk om nog meer druk uit te oefenen. In de 84ste minuut werd het slotoffensief van de thuisploeg bekroond. Robert Veld kopte de bal door een de attente Ton Kunst haalde verwoestend uit: 2-1. Dit prachtige doelpunt zorgde voor veel vreugde en ook opluchting bij de spelers, de staf en de fans van de Boys. De Esch kon zich na deze mentale tik niet meer herpakken en echte kansen ontstonden er niet meer.

o werd een uiterst belangrijke 2-1 zege geboekt en door de overige uitslagen staat Vroomshoopse Boys nu op een 10e plaats met weer zicht op de middenmoot. Het spel was zeker niet groots, maar de belangrijkste conclusie was dat de drie punten in de tas zaten. Zonder de geblesseerde spelers Rikkert Vliek, Jos Hutten, Thomas Smedema en Tom Staarman was er vooral op basis van een gedegen organisatie een resultaat geboekt. Volgende week zijn er geen competitieverplichtingen en op 26 november wordt uit tegen vv Benenkom gespeeld, dat momenteel tweede staat in de eerste klasse D.

Er werd tegen De Esch in de volgende opstelling gespeeld: doel: Tim Sickman; achter: Jordy Brinkman, Rutger Schrijver, Andjin van Veen en Robin Drenthen; midden: Harold Kivits, Lars Scholten en Leon Dogger (84: Tim van der Kolk); voor: Ernst-Jan Heideman (55: Robert Veld), Ton Kunst en Ramon de Jong. Trainersstaf: Eric van Zutphen, Arjan Paters en Reinier de Jong.

Vroomshoopse Boys 2 stuntte op de Bosrand in de eerste klasse tegen medekoploper Sparta Enschede. Bij de rust stond het team van trainer Henk Dikkers nog met 3-0 achter, maar in de tweede helft werd dit omgebogen in een knappe 4-3 overwinning. Vroomshoopse Boys JO19 consolideerde de koppositie in de eerste klasse. Het team van trainer Job Lamberink won thuis met 1-0 van JVC Dedemsvaar JO19-1.

In de 33-jarige Vroomshoper Reinier de Jong heeft Vroomshoopse Boys een opvolger gevonden voor de aan het eind van het huidige seizoen vertrekkende B-trainer Henk Dikkers. Oud-Boysspeler Reinier de Jong trainde vele jaren selectieteams bij de jeugd en was drie seizoenen hoofdjeugdtrainer bij de Boys. Het huidige seizoen is Reinier de jong als stagiair verbonden aan de trainersstaf van het eerste elftal en hoopt in het komende voorjaar de TC2-opleiding af te ronden.