Op sportpark Ossenkoppelerhoek trad Vroomshoopse boys aan tegen hekkensluiter Oranje Nassau. Ten opzichte van vorige week keerden Jesper Derks en aanvoerder Andjin van Veen weer terug in de basis, dit ging ten koste van Ramon Bolks die op de bank plaats moest nemen en de geblesseerde Sil Derks. Julien Derks keerde ook terug van een schorsing maar moest op de bank beginnen.

Ondanks het makke begin van beide teams was de eerste grote kans voor de boys. Na een goed genomen corner van Ramon de Jong kon Rutger Schrijver vrijstaand op doel koppen maar doelman Thom ter Riet redde knap. Na twintig minuten werd ON steeds gevaarlijker, dat resulteerde in een gevaarlijk afstandsschot van Mauro Lodde die net naast belandde. In de 24e minuut kwam ON op voorsprong, Mert Saricicek wist vanaf de zijkant naar binnen te snijden en schoof de bal vanaf de rand van de zestien laag in de rechterhoek. Keeper René Kok wist zijn hand nog wel tegen de bal aan te krijgen maar was uiteindelijk kansloos. In de 30e minuut werd ON weer gevaarlijk. Coen Gwinner schoot vanaf ongeveer twintig meter een vrije trap hard richting de bovenhoek, maar keeper Rene Kok wist goed te redden. In de 36e minuut kreeg ON weer een grote kans, Stef Kamphuis kon de bal vanaf dichtbij inkoppen maar kopte over het doel. Vlak voor rust kreeg de Boys toch nog een mogelijkheid, keeper Thom ter Riet verkeek zich in de 41e minuut bijna op een voorzet van Leon Dogger die bijna ineens in het doel belandde, maar de keeper wist de bal nog uit het doel te tikken.

Zo werd er met een 1-0 tussenstand gerust, ON stond zeker verdiend op voorsprong na een zeer matige eerste helft van de Boys met veel balverlies en zonder uitgespeelde kansen.

De nieuwe aanwijzingen van trainer Karlo Meppelink leken meteen na de rust hun vruchten af te werpen. In de 46e minuut wist Jordy Harms na goed doorzetten een verdediger van ON van de bal te zetten en door te stomen tot de zestien, hij legde de bal terug op Jos Hutten die onberispelijk raak schoot via de onderkant van de lat. Maar tot verbazing van velen werd dit doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. In de 54e minuut volgde een uitbraak van ON, Marciano Keulen wist ondanks de aanwezigheid van twee Boys-verdedigers naar binnen snijden vanaf de vleugel en de bal terugleggen op Mauro Lodde die laag raak schoot. Deze 2-0 tussenstand was gezien het spelbeeld zeker niet onterecht. Na de 2-0 volgde een periode met enkele kleine kansen voor beide teams. In de 59e minuut wisselde trainer Karlo Meppelink voor het eerst, Robert Veld werd vervangen door Julien Derks. De boys werd gevaarlijker, zo schoot Jordy Harms van dichtbij in het zijnet en werd keeper Thom ter Riet bijna verrast door een indraaiende corner van Leon Dogger. In de 68e minuut werden Robin Drenthen en Jelle Drees vervangen door Bram Hooijer en Ramon Bolks. De boys begon de wedstrijd steeds meer naar zich toe te trekken dat leidde tot een grootte kans voor de net ingevallen Bram Hooijer. Deze kreeg de bal na goed werk van Jordy Harms voor zijn voeten, maar keeper Thom ter Riet wist knap te redden op het prima schot. In de 75e wist Jordy Harms bijna door te breken na een steekbal van Leon Dogger, hij werd echter onreglementair tegengehouden door verdediger Ragnar Wolf met de gele kaart tot gevolg. In de 77e minuut wist Ramon de Jong naar binnen te snijden vanaf de zijkant maar keeper Thom ter Riet kon redding brengen. In de minuut daarop werd Ramon de Jong weer gevaarlijk met een hard afstandsschot die met moeite weg werd gebokst door de keeper. In de 82e minuut was het dan toch raak voor de Boys. Leon Dogger wist Bram Hooijer te bereiken die vanaf de zijkant van de zestien de bal terug wist te leggen op Ramon de Jong die de bal hard achter keeper Thom ter Riet schoot. Na dit doelpunt kreeg de Boys een duidelijke boost en zocht steeds meer de aanval op. In de 88e minuut leidde dit tot een vrije trap ver op de helft van ON, de indraaiende voorzet van Leon Dogger werd slim doorgekopt door Jordy Harms waardoor de bal achter keeper Ter Riet belandde. Na dit doelpunt ging de Boys natuurlijk voor meer en dat kreeg het ook. Na een goede voorzet vanaf rechts van Leon Dogger ontstond er een scrimmage voor het doel van ON, de bal belandde plots voor de voeten van Jos Hutten die de bal binnen tikte. Niet lang na dit doelpunt floot scheidsrechter Holtus uit Arnhem af.
Na een zeer matige eerste helft en een betere tweede helft kon Vroomshoopse boys toch nog de drie punten mee terug nemen naar Vroomshoop, hierdoor doen ze nog vol mee in de strijd om de derde plaats die recht geeft op de nacompetitie. Voor de thuisploeg had er zeker meer in gezeten maar door het goede slotoffensief van de Vroomshoopse Boys bleef de hekkensluiter wederom met lege handen achter.

Aankomende zaterdag wordt er in Vroomshoop gespeeld tegen laagvlieger FC Zutphen die net als de Boys de punten goed kunnen gebruiken.
Tegen Oranje Nassau werd er in de volgende opstelling gespeeld: doel: René Kok; achter: Andjin van Veen, Rutger Schrijver, Jesper Derks en Robin Drenthen (68. Ramon Bolks); middenveld: Leon Dogger, Robert Veld (59. Julien Derks), Jelle Drees (68. Bram Hooijer) en Jos Hutten; Aanval: Jordy Harms en Ramon de Jong.

Vroomshoopse Boys 2 verloor in Aalten met 2-0 van AZSV 3 en moet de eerste plaats weer afgeven aan Enter Vooruit 2 dat wel wist te winnen dit weekend. Vroomshoopse Boys 3 wist uit bij koploper HHC 3 met maar liefst 7-0 te winnen en staat nu op gelijke hoogte met de koploper, die wel een wedstrijd minder gespeeld heeft.

Vroomshoopse Boys JO19-1 verloor thuis met 1-3 van koploper HHC Hardenberg JO19-1 en staat nu 11e in de hoofdklasse. In de promtiepoule wist JO17-1 niet te winnen bij het hoger geplaatste De Esch JO17-1, het werd 4-0.

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl