Vroomshoopse Boys bouwt aan haar toekomst

Voorzitter Edward Olthof zorgde afgelopen zaterdagmiddag voor enthousiaste reacties bij de leden van Vroomshoopse Boys. De voorman van de Boys merkte tijdens zijn nieuwjaarspeech op dat de verwachting is dat dit de laatste nieuwjaarsreceptie is in de ruim 47 jaar oude kantine ’t Flierhuus. De heipalen voor het nieuwe clubhuis zitten in de grond en binnenkort wordt er beton gestort voor de funderingsstroken, zo schilderde voorzitter Olthof het toekomstperspectief van de tweedeklasser zaterdag met zijn ruim 900 leden. De bouwwerkzaamheden van het nieuwe clubhuis op De Bosrand liggen op koers, maar onnodige haast is niet geboden vanwege de luxe van de aanwezigheid van de huidige eigen kantine. Zo bouwt Vroomshoopse Boys gestaag en vastberaden voort aan haar toekomst.

Het voltallige college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand, vertegenwoordigers van Sportlust Vroomshoop en van TOP Vroomshoop woonden als gasten deze bijzondere nieuwjaarsbijeenkomst bij, evenals vele Boys-leden. Voorzitter Edward Olthof stond met de aanwezigen stil bij de Boys-leden, die in 2023 waren overleden.

De Boys-preses benadrukte de grote inzet van vele vrijwilligers om in het afgelopen jaar de in totaal 700 thuiswedstrijden op de Bosrand in goede banen te leiden. De resultaten van de teams van de Boys mogen worden gezien, waarbij de jeugd ook zeker goed scoort.

De Boys is een club van aanpakkers, van ‘no nonsense’ en door samen hard te werken bereiken we onze doelen, aldus voorman Edward Olthof. Die instelling bleek ook uit hartverwarmende financiële acties voor het nieuwe clubhuis, zoals onlangs nog de glazen kantine light-actie met een opbrengst met bijna 20 mille. Boys-lid Thomas Kleinjan initieerde en activeerde onlangs met succes een crowdfunding-actie ‘Samen in de buurt’ voor het nieuwe clubhuis, dat samen met assurantie- en adviesburo Lucas BV uit Vroomshoop. Deze actie bracht het lieve sommetje van € 6.546,00 voor het clubhuis op, dat met een groot applaus door de leden werd begroet. Door deze prachtige resultaten kon het bestuurslid Michel Keizer de geldthermometer van acties voor de nieuwbouw ter plekke bijwerken. Er is nu een bedrag van € 135.000,00 bijeengebracht uit acties door de leden en het streefbedrag van € 150.000,00 komt in zicht.

Er werden tijdens deze nieuwjaarsreceptie een zevental trouwe Boys-leden gehuldigd met een attentie en met bloemen. Als nestor was dat Cor Roepers, die op allerlei manieren bestuurlijk actief is geweest voor Vroomshoopse Boys, zowel voor de moedervereniging, de kantinestichting als de supportersvereniging. Cor is het blauw en geel zestig jaar trouw gebleven en is als 90-plusser nog steeds een fervent supporter van Vroomshoopse Boys. Ook supporter en lid Arend Kottier bleef de Boys 60 jaar trouw. Oud-keeper, jeugdtrainer, clubscheidsrechter, grensrechter bij het eerste elftal, actief bij diverse bouwwerkzaamheden op De Bosrand en lid van de veldploeg, niets was en is Arend teveel. Gert Staarman is ruim 50 jaar met de Boys verbonden geweest als speler van het eerste elftal, lid van het jeugdbestuur en ook op meerdere plekken binnen de club, dat ook samen met zijn echtgenote Liza. Ook waren er vermeldenswaardige jubilea van de trouwe Boys-leden Freddy Endeman en André Bloemhof, beiden 50 jaar lid en van het duo Jarno Hams en Robert Hendriksen, beiden 40 jaar lid, die zich ook op verschillende wijzen voor hun club hebben onderscheiden. Na deze huldiging was het nog een tijdlang heel gezellig in de kantine.

De activiteitencommissie van Vroomshoopse Boys had dit jaar weer een leuke wandelpuzzeltocht op touw gezet, deze keer door het centrum van Vroomshoop. Erik Heideman liet als vanouds de hersenen van de pakweg 60 deelnemers weer kraken met de nodige vragen en illustraties. De familie Beumer bestond uit de slimste mensen, gevolgd door het Vrouwen 1 team van de Boys en het kwartet Carlo en Jannie Pierik en Marinus en Herma Scholten.

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl