Op de Bosrand gingen de Beltona-beloften van MVV’29 afgelopen dinsdagavond als een komeet uit de startblokken tegen de aanvankelijk wat afwachtend spelende thuisploeg Vroomshoopse Boys. De talenten tot en met 21 jaar van Vroomshoopse Boys moesten in het begin vooral tegenhouden en kwamen sporadisch zelf tot goede aanvallen. Na een half uur spelen leidde een misverstand in de  verdediging van Vroomshoopse Boys tot de op dat moment verdiende 0-1 voor de gasten. Tot overmaat van ramp moest de onfortuinlijke Simon Kempers niet lang daarna na een verdedigende actie met een schouder uit de kom naar de huisartsenpost.

De Boys kwam in de slotfase van het eerste bedrijf wat beter in haar spel en die lijn werd na rust doorgezet. Nu was de thuisploeg de toonaangevende partij en de rode kaart na een te stevige overtreding hielp de gasten ook niet echt. De Boys was nu de aanvallend ploeg en na een prachtige actie op pure snelheid geselde Melvin Hulsegge namens de Boys na een uur spelen de onderkant van de lat.  Een tegentreffer bleef echter ondanks meerdere kansen uit, ook al door goed keeperswerk aan de kant van MVV’29.  De gasten beperkte zich vooral tot verdedigen met soms een venijnige uitval. De Beltona-beloften van het trainersduo Job Lamberink en Harold Kivits slaagden er maar niet in de muur uit Mariaparochie te slechten.

Zo werd er met een 0-1 stand afgefloten, waardoor debutant DETO Twenterand  poulewinnaar werd met MVV’29 als goede tweede. Daarachter eindigt Vroomshoopse Boys als derde met 9 punten uit 6 wedstrijden. Dat betekent dat de beloften van Vroomshoopse Boys deze keer niet zullen uitkomen op de finaledag op 3 juni 2017 bij Sparta Enschede en dat volgend seizoen een herkansing wacht.  In 2016 werd Vroomshoopse Boys, deelnemer van vanaf de eerste editie van dit Beltona-toernooi in 1999, nog derde op de finaledag te midden van 16 teams. Tijdens het seizoen 2011-2012 werd zelfs dit prestigieuze toernooi door de beloften van de Boys werd gewonnen.

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl