Vroomshoopse Boys doet goede zaken in Almelo

Op het sportpark Ossenkoppelerhoek onder de rook van de Asito Veste van Heracles Almelo ontmoette Vroomshoopse Boys runner-up Oranje Nassau. De nummer 4. Speelde tegen tegen de nummer 3. van de tweede klasse I. met een verschil van slechts drie punten. Dat was op voorhand een mooi affiche, ook in de wetenshap dat de Boys thuis slechts met veel moeite een gelijkspel tegen de oranjehemden behaalde. Bij de gasten ontbraken de geschorste keeper Chiel Sickman en vleugelspits Sil Derks. In hun plaatsen speelden René Kok en Nelson Runhart.

De Boys had in de beginfase een optisch veldoverwicht, maar de spitsen van de gasten lagen stevig aan de ketting van de solide ogende defensie van Oranje Nassau. Op het middenveld werd door beide teams veel strijd geleverd, maar vlot lopende aanvallen waren schaars. In de 21ste minuut kwam de enige grote kans van de eerste helft. Opeens kreeg spits Alain Goury vrij baan in het hart van de Boys-defensie. De uitstekende reflex van Boys-doelman René Kok betekende dat de zeker schijnende 1-0 werd voorkomen. In de 44ste minuut leek Ramon de Jong uit een voorzet van Mats Scholten voor de Boys te scoren, maar dat gebeurde vanuit een buitenspelpositie. De ruststand van 0-0 was overeenkomstig het spelbeeld en de grote vraag was wie de ban zou breken in de tweede helft.

Dat leek eerst Oranje Nassau te zijn, dat uitstekend uit de kleedkamer kwam. Drie doelrijpe kansen kwamen er direct na rust voor de nu veel fellere thuisploeg. Slordig afwerken en goed keeperswerk van René Kok voorkwamen en Almelose openingstreffer. Na 50 minuten nam Vroomshoopse Boys het heft in handen. Hoofdtrainer Robert Bosma had in de rust de ervaren Ramon de Jong en Juliën Derks vervangen door de youngsters Stef Kikkert en Niek Wessels. De nu piepjonge aanvalslinie deed het goed en bewezen werd dat de kweekvijver van de Boys zijn nut bewijst.

De aanvalsdrang, het combinatievermogen en de duelkracht van de Boys werden beloond. In de 67ste minuut nam Sven Paters vanaf rechts een indraaiende corner, die door Tom Pierik via een verdediger van Oranje Nassau tot doelpunt werd gepromoveerd: 0-1. Vier minuten later was het weer raak. Stef Kikkert gaf vanaf rechts een afgemeten voorzet aan Nelson Runhart, die uiterst beheerst scoorde: 0=2. De thuisploeg oogde aangeslagen en kon de bakens niet meer verzetten tegen een gedreven spelend Boys-team. In de 78ste minuut kwam zelfs de 0-3 op het scorebord. Niek Wessels bekroonde zijn debuut door de bal vanaf 20 meter in het dak van het doel te jagen.

Daarna controleerde de Boys nadrukkelijk het spel en mocht Oranje Nassau uiteindelijk nog blij zijn dat het bij de 3-0 nederlaag bleef. Vroomshoopse Boys blijft op ‘pole position’ voor plaats 3, die normaal gesproken recht geeft op nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse. Beide koplopers ATC’65 en SV Nieuwleusen staan nog vier punten voor op de Boys. Zaterdag wordt er door de blauw-gele formatie thuis gespeeld tegen HVV Tubantia uit Hengelo.

In Almelo werd in de volgende opstelling gespeeld; doel: René Kok; achter: Jesper Derks, Lars Scholten, Sven Paters en Simon Kempers; midden: Tom Pierik, Léon Dogger en Mats Scholten; voor: Nelson Runhart, Ramon de Jong (46: Niek Wessels) en Juliën Derks (46: Stef Kikkert).

Eersteklasser Vroomshoopse Boys ging in Kampen tegen KHC 2 de bietenbrug op en verloor met 7-1. Vroomshoopse Boys Vrouwen 1 boekte thuis een 3-2 overwinning op SVVN Vrouwen 1 uit Nijverdal. Hoofdklasser en koploper Vroomshoopse Boys JO17-1 kwam sterk voor de dag en won thuis met 7-3 van HVV Tubantia JO17-1.