Op de Bosrand trad Vroomshoopse Boys tegen Hulzense Boys aan zonder de geschorste broers Jesper en Juliën Derks en de eveneens geschorste aanvoerder Andjin van Veen. Routinier Jordy Brinkman kwam als rechter verdediger over van het tweede elftal. Robert Veld heeft zijn blessureleed achter de rug en startte als linker verdediger. Ramon Bolks zakte een linie en ging centraal achterin spelen naast tweede aanvoerder Rutger Schrijver. De jonge Sil Derks werd op het middenveld geposteerd.

De gasten begonnen sterk aan de wedstrijd en John Wilbrinkkon na een vlotte aanval geheel vrijstaand al na een minuut van korte afstand inkoppen. Met de nodige moeite wist Boys-doelman René Kok de kopbal te pareren. Na 8 minutenmaakte Rutger Schrijver net geen werelddoelpunt door uit een snel genomen vrije trap van meer dan vijftig meter bijna keeper Patrick Lohuis te verrassen. De doelman van HulzenseBoys wist nog net met de tippen van zijn vingers de bal tot corner te verwerken. In de 12e minuut wist Jordy Harms Boys-spits Jos Hutten met een voorzet vanaf rechts te bereiken, die echter net over kopte. Er kwamen in de fase erna kleine kansen aan beide kanten, maar de solide verdedigingen overheersten. Vooral. Ramon de Jong testte evenals Jordy Harms doelman Lohuis met een vlammend schot, maar die bracht met de vuisten redding. Aan de andere kant strandde de ervaren Michiel van Keulen namens Hulzense boys op de attente Boys-doelman René Kok. Op slag van rust kreeg de 16-jarige spits Fabian te Kolste na een snelle aanval over rechts nog een dot van een kans. Het jonge talent van Hulzense Boys kon de bal net niet binnen lopen.

Zo werd met 0-0 gerust en die stand gaf de veldverhouding goed weer. De thuisploeg was optisch iets sterker, maar de tegenaanvallen van de gasten waren zeker niet van gevaar ontbloot.  Datzelfde beeld gaf de tweede helft te zien, waarbij Hulzense Boys zich direct al met een gevaarlijk schot uit de draai van Danny Schoenmaker aan het front meldde. De bal vloog net naast, maar was wel een indicatie dat de nummer 6.van de tweede klasse H. voluit voor de drie punten ging. In de 53ste minuut brak Fabian te Kolste gevaarlijk door op links, maar verdediger Rutger Schrijver redde bekwam namens de thuisploeg. Waar mogelijk probeerde Vroomshoopse Boys de bakens te verzetten, maar de sterke verdediging van HulzenseBoys gaf zo goed als niets meer weg. Schoten van Ramon de Jong en Jordy Harms sorteerden niet het gewenste effect en eigenlijk kwam het grootste gevaar aan de andere kant. Na ruim 70 minuten werd bij de thuisploeg Sil Derks door Bram Hooijer vervangen.

De gasten deden  er in de spannende slotfase nog een schepje bovenop, maar stuitten op een goed georganiseerde Boys-verdediging. Door handelend optreden van Jordy Brinkman werd een late tegentreffer voorkomen. De goed leidende arbiter Frans Assink uit Hengelo floot kort daarna voor de laatste keer. De 0-0 eindstand weerspiegelde het spelbeeld vaneen wedstrijd, die niet echt wilde losbranden. VroomshoopseBoys had merkbaar last van de naweeën van het zware bekergevecht van vier dagen daarvoor tegen SportclubSilvolde. De krachten vloeiden steeds meer weg tijdens de slotfase, die door meerdere spelers van de thuisploeg op het tandvlees werd uitgespeeld.

Zaterdag wordt er in Almelo aangetreden tegen hekkensluiter Oranje Nassau. Het is dan zaak om met een goed resultaat denaaste concurrenten en nummers 3. Van de  ranglijst SVI en WVF in het vizier te houden. Er werd tegen Hulzense Boys in de volgende opstelling gespeeld: doel: René Kok; achter: Jordy Brinkman, Ramon Bolks, Rutger Schrijver en Robert Veld; midden: Robin Drenthen, Leon Dogger en Sil Derks (71: Bram Hooijer); voor; Jos Hutten, Ramon de Jong en Jordy Harms.

Op zaterdag 4 mei wordt er door de mannen van trainer KarloMeppelink en zijn assistent Henk Harmens uit bij RohdaRaalte gespeeld in de halve finale van de districtsbeker van de KNVB.

Dit bekerduel tegen de eerste klasser begint om 14.00 uur en op portpark Raan worden dan veel Boys-supporters verwacht.

Vroomshoopse Boys 2 nam de lastige horde Hulzense Boys 2 door thuis met 2-0 te winnen. Hierdoor werd de kater van de zure midweekse bekernederlaag in de kwartfinale bij SpartaNijkerk 2 wat weggespoeld. Die wedstrijd werd in pas in de 92ste minuut in het voordeel van de thuisploeg beslist. Door de overwinning op Hulzense Boys staat het team van trainer Reinier de Jong aan de kop in de eerste klasse, doordat de wedstrijd van naaste concurrent Enter Vooruit 2 uitgesteld werd. Vroomshoopse Boys 3 speelde op De Bosrand met 3-3 gelijk tegen OZC3 en blijft in de race om het kampioenschap. Vroomshoopse Boys JO17-1 pakte op knappe wijze de drie punten in de promotiepoule door De Zweef JO17-1 op de Bosrand met 2-1 te kloppen.

In de ervaren Michel Litaay heeft Vroomshoopse Boys een nieuwe keeperstrainer voor de jeugd gevonden.  Michel Litaaytraint ook de jeugd van DOS’37 en werkte in het verleden als keeperstrainer ook bij onder meer bij PH Almelo en WVV Wierden.

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl