Op de Bosrand begon Vroomshoopse Boys sterk tegen Oranje Nassau uit Almelo. Aanvoerder Léon Dogger kreeg al in eerste minuut een grote schietkans, maar de bal vloog net langs de verkeerde kant van de paal. De thuisploeg bleef hoog druk zetten en dat werd beloond in achtste minuut. Léon Dogger nam een vrije trap vanaf 30 meter en centrale verdediger Jesper Derks kopte prachtig raak: 1-0. In de dertiende minuut leek Bert Verschoor de score te verdubbelen na een fraai aangesneden voorzet van linker vleugelverdediger Sten Runhart. De goed leidende jonge arbiter Rick van Bussel uit Kootwijkerbroek had evenwel hands van de aanvaller van Vroomshoopse Boys geconstateerd.

In de 17de minuut bracht Bert Verschoor namens de Boys middenvelder Tom Pierik in stelling, maar gehinderd door een Oranje Nassau-verdediger werd de bal naast geschoten. In defase erna werd het soepel combinerende  Oranje Nassau steeds sterker, maar Boys-keeper Chiel Sickman bleek met enkele fraaie reddingen een echte sta in de weg voor de gasten.Zodoende werd met een 1-0 voorsprong voor Vroomshoopse Boys gerust.

In de tweede helft probeerde Vroomshoopse Boys  waar mogelijk aan te vallen vanuit de omschakeling. Dat leidde tot enkele kleine kansen voor Levi Aitink en Jos Hutten, maar de solide verdediging van Oranje Nassau hield stand. Aan de andere kant kwamen er meerdere doelrijpe kansen voor de bezoekers, maar Boys-keeper Chiel Sickman hield de Boys met enkele geweldige safes op de been. Na een uur spelen wisselde Boys-hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman Bert Verschoor voor Ernst-Jan Heideman. In de 64ste minuut was Sil Derks dichtbij een bevrijdende tweede treffer voor de Boys na een corner van Léon Dogger. De harde kopbal van de rechter vleugelverdediger trof net geen doel.

In de 72ste minuut kwam Jordy Harms in het veld voor Tom Pierik. In de 72ste minuut kwam de thuisploeg met 10 man te staan. Juliën Derks kon na de tweede gele kaart inrukken. Oranje Nassau rook kansen en verhoogde nog meer de druk op het doel van Vroomshoopse Boys. In de 84ste minuut gebeurde het welhaast onvermijdelijke. Bij de zoveelste aanval van Oranje Nassau werd de bal vanaf links voorgezet. Thijs Hindriks had vrij baan en schoot onberispelijk de 1-1 binnen achter de volstrekt kansloze Boys-doelman Chiel Sickman.

Direct daarna zocht het moedig strijdende Vroomshoopse Boys de aanval. Linker vleugelverdediger Sten Runhart bracht Jordy Harms in stelling, die van dichtbij met een dropkick leek te gaan scoren. Een formidabele redding van keeper Thom ter Riet voorkwam een 2-1 voorsprong voor de thuisploeg. Niet veel later floot scheidsrechter Rick van Bussel voor de laatste keer en eindigde deze enerverende Twentse derby tussen de nummers 3 en 6 van de tweede klasse J. in 1-1.

Vroomshoopse Boys behield de ongeslagen status, zij het met de nodige moeite, tegen het sterk acterende Oranje Nassau. De vierde stek op de ranglijst biedt zeker perspectief voor het vervolg van deze competitie. Robert Veld, Patrick Drenthen enSimon Kempers sluiten binnenkort na blessures naar verwachting weer aan en een bredere selectie is alleen maar welkom.

Op donderdag 10 november oefent Vroomshoopse Boys om 20.30 uur thuis op de Bosrand tegen derdeklasser vv Hellendoorn. Op zaterdag 12 november heeft de Boys geen competitieverplichtingen. Op zaterdag 19 november wordt de competitie voor de Boys hervat met een uitwedstrijd bij subtopper Sparta Enschede. Op dinsdagavond 22 november wordt er om 20.15 uur in Harbrinkhoek gebekerd tegen zondag derdeklasser MVV’29. Tegen Oranje Nassau werd in de volgende formatie gespeeld; doel: Chiel Sickman; achter: Sil Derks. Duncan Kelder. Jesper Derks en Sten Runhart;midden: Tom Pierik (72: Jordy Harms), Léon Dogger en Levi Aitink; voor; Juliën  Derks, Jos Hutten en Bert Verschoor (60: Ernst-Jan Heideman).

Vroomshoopse Boys 2 speelde thuis knap met 1-1 gelijk tegen koploper DOS Kampen 2, dat tot dusver alle wedstrijden had gewonnen. Bij de jeugd overtuigde Vroomshoopse Boys JO19-1 door in Harbrinkhoek MVV’29 JO19-1 met 3-1 te verslaan. Vroomshoopse Boys J017-1 verloor uit met 5-2 van. Rohda Raalte JO17-1. Vroomshoopse Boys JO15-1 won thuismet 3-2 van FC Ommen JO15-1.

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl