Op het regenkoude sportpark Bosrand was hartverwarmend voetbal te zien tijdens de enerverende eerste helft van Vroomshoopse Boys tegen Enter Vooruit. de bezoekers namen al na twee minuten de leiding. De bal werd vanaf links scherp voorgebracht en routinier Wout Velten voltrok met een hard schot van dichtbij  het vonnis: 0-1. Het pleit voor de strijdlustige thuisploeg, dat met prima combinaties direct het initiatief werd gepakt en dat leverde doelrijpe kansen op. In de 8e minuut werd de solerende Jos Hutten getackeld en Leon Dogger schoot de vrije trap op de bovenkant van de lat.

Een minuut later was het wel raak voor de fel aanvallende thuisformatie. Jos Hutten speelde zich na een corner van Leon Dogger knap vrij op de achterlijn en bediende Bram Hooijer op maat. Diens inzet belandde eerst nog op de onderkant van de  lat, maar de attente centrale verdediger en aanvoerder Andjin van Veen was namens de Boys ter plekke en schoof de bal over de lijn: 1-1. In de 19e minuut kwam de op dat moment verdiende voorsprong voor Vroomshoopse Boys op het elektronisch scorebord te staan. Eerst stuitte de vrijstaande Bram Hooijer op doelman Teun Nijhof, maar uit de rebound volleerde Rutger Schrijver, de tweede centrale verdediger, op knappe wijze raak: 2-1.

In de fase erna kreeg Boys-middenvelder Tom Pierik enkele schietkansen, maar de bal vloog steeds net naast het doel van Enter Vooruit. De snelle tegenaanvallen van de gasten waren bepaald niet van gevaar ontbloot, maar de Boys-defensie stond goed. In de 35ste minuut kon Jos Hutten een aangesneden voorzet vanaf rechts van Tom Pierik net niet met z’n hoofd tot doelpunt promoveren. Leon Hutten vond daarna met een vrije trap in de korte hoek doelman Teun Nijhof op z’n weg, maar voor rust werd er niet meer gedoelpunt.

De grote vraag was of Vroomshoopse Boys de sterke eerste helft een passend vervolg kon geven. In het eerste kwartier na de rust was de wedstrijd in evenwicht en kwamen er nauwelijks kansen. Op het oog controleerde de thuisploeg aanvankelijk dit duel, maar gaandeweg nam Enter Vooruit het initiatief over.  De spelers van Boys gingen steeds meer achteruit lopen en een stijlvolle redding van keeper René Kok voorkwam vooralsnog de gelijkmaker van de gasten. Die treffer kwam er toch. In de 69ste minuut stond de verdediger Sietse Velten geheel vrij bij een corner vanaf rechts en de bal werd steenhard ingekopt: 2-2.

De thuisploeg probeerde met de nodige energie terug te komen in de wedstrijd, maar de verdediging van Enter Vooruit gaf in tegenstelling tot de eerste helft geen krimp. In de 72steminuut zette Ramon de Jong goed voor, maar Rutger Schrijver kwam net tekort om koppend z’n tweede doelpunt te maken. De bal verdween over het doel. In de 74ste minuut mocht Wout Velten vanaf 20 meter uit een vrije trap aanleggen en via de muur van de Boys  vloog de bal als een granaat in het doel: 2-3. In de 78ste minuut legde Bram Hooijer de bal knap klaar voor Leon Dogger, maar de Boys-middenvelder schoot net over het doel. In de 81ste minuut werden aan de zijde van de thuisploeg Bram Hooijer en Robin Drenthen vervangen door Sil Derks en Jelle Drees.

De Boys gooide alles naar voren, maar kreeg in de 86ste minuut het deksel op de neus. Een diepe bal vanuit het achterland van Enter Vooruit werd doorgekopt en topscorer Kevin Peppels scoorde met een perfecte lob over keeper René Kok: 2-4.  Met de moed der wanhoop bleef Vroomshoopse strijden voor een beter resultaat. Jelle Drees was nog in de absolute slotfase dichtbij de 3-4, maar zijn van richting veranderd afstandsschot werd met een fraaie safe tot corner verwerkt door doelman Teun Nijhof. Direct daarna floot de goed leidende arbiter Semih Kiremit uit Almelo, die in de tweede helft nog enkele opstootjes tijdens dit soms pittige streekduel moest sussen, voor de laatste keer. Vroomshoopse Boys had Enter Vooruit in de eerste helft bijna op de knieën, maar verzuimde de genadeklap toe te dienen.

Gaandeweg de tweede helft werd door de Boys de grip en daardoor ook de wedstrijd verloren. Door deze nederlaag tegen de nummer 3  wordt door de mannen van hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman en trainer Henk Harmens nu een gedeelde vijfde plaats in de tweede klasse H. bezet.

De verschillen zijn uiterst klein op de ranglijst. Een overwinning in de thuiswedstrijd op 14 december tegen VSCO’61 uit Oosterwolde zal ervoor zorgen dat Vroomshoopse Boys met een enigszins goed gevoel als aanvoerder van de brede middenmoot de winterstop in kan gaan.

Tegen Enter Vooruit werd in de volgende opstelling  gespeeld: doel: René Kok; achter: Jesper Derks,  Rutger Schrijver, Andjin van Veen en Robert Drenthen (81: Jelle Drees); midden; Bram Hooijer (81: Sil Derks), Tom Pierik en Leon Dogger; voor: Juliën Derks, Ramon de Jong en Jos Hutten.

Koploper Vroomshoopse Boys 2 verloor in Vriezenveen de derby tegen DOS’37 2 met 2-1 en bezet nu de tweede plaats in de eerste klasse. Vroomshoopse Boys 3 speelde op De Bosrand met 1-1 gelijk tegen de nummer 2. HHC Hardenberg 4 en blijft op de derde plaats staan. Vroomshoopse Boys JO 19-1 knokte zich terug van een achterstand tegen ST Rouveen/Staphorst  JO19-1. Door het uiteindelijke 2-2 gelijkspel staan beide teams nu op een gedeelde 9e plaats in de hoofdklasse.

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl