Het waren barre en boze weersomstandigheden bij de Twenterand-derby tussen Vroomshoopse Boys en DOS’37 uit Vriezenveen. Koning Winter regeerde met straffe hand en deed dat met een ijzige oostenwind, die met volle kracht over het kunstgrasveld van De Bosrand werd geblazen. Er was zelfs een mini-noodtribune gebouwd om de kleumende senioren te beschermen.  De gevoelstemperatuur lag ver onder nul en het is zeer discutabel dat de KNVB bij dergelijke omstandigheden niet tot algemene afgelasting overgaat. Voetbal is ook een sport voor toeschouwers en die lieten het logischerwijze in grote getale afweten, zeker ook ongunstig voor de clubkas van de Boys.

DOS’37 schoot met behulp van de rugwind als een komeet uit de startblokken. In de 8e minuut was het al raak. Een lepe steekpass achter de laatste linie van de thuisploeg werd op waarde geschat door Stef van der Velden, die zijn goede loopactie beloond zag worden met een geplaatste inzet vanaf links in de rechter benedenhoek: 0-1. Vroomshoopse Boys raakte daarna niet van de leg of in paniek en bleef geduldig combineren vanuit een versterkte defensie. In de 14e minuut speelde middenvelder Leon Dogger de mee opgekomen Andjin van Veen aan in het zestien meter-gebied, maar de lichte duw van DOS’37-speler Jochem Oude Booijink vond terecht genade in de ogen van de goed leidende arbiter Frans Assink uit Hengelo. In de 26ste minuut bediende Ton Kunst namens de Boys z´n medespits Jos Hutten op maat, maar op het moment suprême werd de bal gemist.

DOS´37 antwoordde met vlot lopende aanvallen. Maarten Smit krulde de bal op de lat en Marc Meier kopte net naast. In de 38ste minuut kreeg de thuisploeg loon naar werken. Lars Scholten zette de aanval op, Jelle Drees zette goed door op links en Ton Kunst rondde van dichtbij koppend af: 1-1.  De thuisploeg probeerde met deze stand de rust te bereiken, maar kwam bedrogen uit. Op rechts kwam Maarten Smit goed door en zijn panklare voorzet werd prachtig ingekopt door Stef van der Velden. Keeper Tim Sickman redde eerst nog fabuleus maar de van de binnenkant paal terugspringende bal werd in de rebound verzilverd door Marc Meier: 1-2. Dat was een fikse tegenvaller voor Vroomshoopse Boys en dat was tevens de ruststand.

Na de hete thee kwam DOS’37 aanvankelijk het best uit de startblokken. In de 47ste minuut ontsnapte Stef van der Velden aan de aandacht van de Boys-verdediging, maar oog in oog met doelman Tim Sickman verzuimde de DOS’37-spits  te scoren. In de fase erna werd de strijd wat grimmiger,  zonder dat de spelers echt over de schreef gingen in deze over het algemeen sportieve derby. Na een uur spelen bereikte Lars Scholten  met een sublieme dieptepass de vrij gelopen Ton Kunst, die de bal niet langs doelman Julian Bakker kon schuiven. In de 67ste minuut werd Andjin van Veen gewisseld voor Ernst-Jan Heideman en de Boys voerde de druk nog meer op. Er volgden een flink aantal corners waarbij DOS’37-verdediger Stijn Kuiper bij een scrimmage vermeend hands maakte, dat door scheidrechter Assink niet kon worden geconstateerd. De Boys-trainers Karlo Meppelink, Arjan Paters en Stephan Bloemendal brachten in de 75ste minuut Ramon de Jong voor Jelle Drees om zodoende een slotoffensief van nog meer munitie te voorzien. Al na een minuut leek dit succes te hebben, maar Robert Veld knalde van dichtbij de bal hoog over.

DOS’37 beperkte zich in die fase tot vooral tegenhouden om zo de kostbare drie punten  mee naar huis te nemen. Toen menige Boys-supporter had zich al verzoend met opnieuw een onfortuinlijke nederlaag, sloeg de Boys in de 93ste minuut toch nog toe. Robert Veld bracht de bal met een vrije trap vanaf rechts nog weer eens in de doelmond van DOS’37 en de attente Ramon de Jong schoot ietwat gelukkig via een stuit raak: 2-2. De resterende extra tijd was te kort om nogmaals te scoren, al werd daar door een fel aandringend Vroomshoopse Boys alles aan gedaan. Op basis van karakter en ook volop acceptabel voetbal werd zo toch een punt in de wacht gesleept tegen een zwaar teleurgesteld DOS’37, dat ook nog niet veilig is in deze loodzware competitie van de eerste klasse D.

Door de 2-1 nederlaag van naaste concurrent FC Zutphen is Vroomshoopse Boys nu hekkensluiter af en volgende week moet tegen KHC in Kampen de volgende stap naar boven worden gezet.

Er werd in de volgende opstelling gespeeld: doel: Tim Sickman; achter: Jordy Brinkman, Andin van Veen (67: Ernst-Jan Heideman), Ramon Bolks en Rutger Schrijver; ; midden: Lars Scholten, Jelle Drees (75: Ramon de jong) en Robert Veld; voor; Leon Dogger, Ton Kunst en Jos Hutten.

Vroomshoopse Boys 2 deed goede zaken in de eerste klasse. Zelf werd thuis overtuigend met 4-0 van SVZW 2 gewonnen, terwijl Sparta 2 en Go-Ahead 2 beide verrassend verloren. Zo lijkt de titelstrijd weer open. Vroomshoopse Boys JO19-1 verloor in de hoofdklasse uit met 4-1 van MVV’29 JO19-1 en bevindt zich nu in de subtop. Het derde elftal verloor thuis met 1-0 van ASV’57 en haakt nu even af in de strijd om het kampioenschap.

 

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl