Geen vuurwerk óp, maar wel lángs het veld. Tijdens de jubileumwedstrijd van de 75-jarige Vroomshoopse Boys tegen eredivisionist Heracles Almelo regende het af en toe, maar hielden de mannen van hoofdtrainer Frank Wormuth grotendeels hun kruit droog. Dat was vooral de verdienste van tweedeklasser Vroomshoopse Boys, dat met man en macht verdedigde en er af en toe zelf ook nog gevaarlijk uit kwam. Uiteindelijk werd het 0-4 voor de gasten uit Almelo.

Vanaf half drie ’s middags was er al van alles te doen op sportpark De Bosrand. Uiteraard was er voor de inwendige mens genoeg te beleven, zoals de culinair uiterst verantwoorde broodjes hamburger van chef-kok Harry Zweers. Maar ook voor het oog was er een hoop moois. De winnaars van de strijd om de penaltybokaal tijdens de eerdere jubileumweek schoten om beurten op de deklat, jeugdspelers mochten proberen de bal op het jubileumlogo te plaatsen en er was een wedstrijd balletje hooghouden. De trotse prijswinnaars gingen er vandoor met een Boys-sjaal. De spannende wedstrijd tussen de wandelvoetballers van Twenterand en Gold Stars Heracles eindigde in 2-2.

Afscheid

Voorafgaand aan de hoofdwedstrijd werd het nieuwe scorebord onthuld door de supportersvereniging. Het fraaie bord is mede mogelijk gemaakt door Schoonmaakbedrijf Klaas Harms en Praxis Vroomshoop. Er werd ook afscheid genomen van hoofdtrainer Karlo Meppelink, die Vroomshoopse Boys na twee seizoenen verruilt voor VKW uit Westerbork. Ook werd Ton Kunst uitgezwaaid, jarenlang een bijzonder gewaardeerde middenvelder in het eerste van de Boys. Ton kan vanwege zijn werkzaamheden minder vaak trainen en gaat in een lager seniorenteam spelen. Net voor aanvang van de jubileumwedstrijd werd met Jan-Peter Jonkman de nieuwe oefenmeester van de Boys geïntroduceerd bij het publiek. Tegen Heracles Almelo stonden Meppelink, Jonkman en Harmens samen aan het roer.

Druppelsgewijs

Beetje bij beetje druppelde de regen naar beneden, terwijl ook het publiek druppelsgewijs de toegangspoorten van De Bosrand passeerde. De blauwgele paraplu’s waren even het best verkochte item in ’t Flierhuus. Een kleine 800 toeschouwers zagen hoe de professionals uit Almelo vanaf de eerste minuut probeerden de verdediging van de Vroomshoopse Boys uit elkaar te spelen, maar de blauwgelen hielden dapper stand. Pas na tien minuten schoot Zweeds international Kristoffer Peterson op het doel van keeper Chiel Sickman. Drie minuten later teisterde Silvester van der Water de lat boven Sickman. De snelle buitenspeler schoot een kwartier later wél raak en zette de 0-1 ruststand op het bord.

Panna

Hoogtepunt aan Boys-kant, nog voor de thee, was toch wel de magistrale panna die middenvelder Juliën Derks zijn directe tegenstander van Heracles Almelo gaf. Het Boys-publiek vond het prachtig en de glimlach op het gezicht van de jonge Boys-middenvelder sprak boekdelen. In de eerste helft was er ook nog een goede kans voor Jos Hutten, maar Heracles-keeper Michael Brouwer kon gerust ademhalen. Kort voor rust werkte aanvaller Joey Konings de bal overigens nog net naast het doel van Sickman.

Kwartet doelpunten

Na rust bracht Heracles Almelo, met liefst zeven wijzigingen, een heel ander team op de been. Dat zorgde voor meer druk op de verdediging van de nieuwe Boys-trainer Jan-Peter Jonkman. Maar de doelpunten bleven vooralsnog uit. Sterker nog, de Vroomshoopse Boys kreeg in de 60ste en 65ste minuut nog kleine kansen op de gelijkmaker. In de 69ste minuut mocht de Boys-speaker de lastigste naam op het veld door de microfoon laten schallen, want de Duits-Griekse middenvelder Orestis Kiomourtzoglou kopte de 0-2 tegen de touwen. Vier minuten later toonde nieuwkomer Navajo Bakboord zijn klasse door een fraaie aanval al even fraai af te ronden. Hij schoot de bal achter de ingevallen Boys-doelman René Kok. Kort voor tijd scoorde Reuven Niemeijer nog de 0-4 met het hoofd en was het kwartet doelpunten voor de heraclieden een feit.

Mooie verhalen later

Meteen na het laatste fluitsignaal van arbiter Maurice Paarhuis uit Hellendoorn werd er rond de middenstip uiteraard een mooie groepsfoto gemaakt met beide teams erop. De spelers en staf van Heracles Almelo namen daarna uitgebreid de tijd om met de toegestroomde fans op de foto te gaan en handtekeningen uit te delen. De jubileumcommissie van de Vroomshoopse Boys, goed voor een uitgebreid feestprogramma dit jubileumjaar, werd door het Boys-bestuur, bij monde van voorzitter Edward Olthof, nog even flink in de bloemetjes gezet. En zo kwam er een eind aan de festiviteiten in jubileumjaar 2019. Een mooie afsluiting tegen een aansprekende eredivisionist, met een knap resultaat en fraaie herinneringen. Dat worden mooie verhalen later. Over panna’s enzo. Het bleef nog lang onrustig in Vroomshoop.

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl