Aan de wandelpuzzeltocht van Vroomshoopse Boys deden maar liefst 125 leden mee. Voorzitter Anja Kleinjan van de activiteitencommissie reikte de prijzen uit in de kantine. Het team van Herma Scholten herkende alle foto’s langs de route door het bos de Zandstuve en door het centrum van Vroomshoop van ruim 8 kilometer en werd daarmee winnaar. Het team Drenthen/Staarman eindigde als tweede en het team van Lisanne Platjes en Marlies Beuving werd derde. De patat en de snert smaakten goed, evenals de versnaperingen onderweg.
In een bomvolle kantine hield voorzitter Edward Olthof z’n eerste nieuwjaarstoespraak als voorzitter van Vroomshoopse Boys. De preses verwelkomde onder meer burgemeester Annelies van der Kolk van de gemeente Twenterand en de ereleden Joop Lantink en Dick Netters. Voorzitter Olthof gaf aan na de komende gemeenteraadsverkiezing met de politiek in gesprek te willen gaan over de dreigende bezuinigingen in de sport. Dat gebeurt samen met het Sportplatform Twenterand en met de andere voetbalclubs van Twenterand, waarmee goed wordt samengewerkt.
De sport- en beweegvisie van de gemeente Twenterand biedt motgelijkheden om de accommodatie van de Boys op de Bosrand nog breder te benutten. Ook wordt gedacht aan opvang van inwoners van Twenterand met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Een antwoord op de groei van Vroomshoopse Boys kan zijn verbouw of nieuwbouw van de kantine ’t Flierhuus, die uit 1975 stamt. De leden wordt de gelegenheid geboren tot 1 februari van dit jaar een enquêteformulier in te vullen over verbouw of nieuwbouw. Edward Olthof gaf namens het hoofdbestuur aan op een grote respons te rekenen omdat leden en vrijwilligers het fundament vormen van Vroomshoopse Boys. Aan inspraak en zeggenschap van de leden wordt grote waarde gehecht. Met onder meer acties, zelfwerkzaamheid van de leden en ondersteuning van sponsoren wil Vroomshoopse Boys de ambitieuze toekomstplannen realiseren. Zoals voorzitter Olthof het aangaf: “Fijn is het om te merken dat eensgezindheid en het Boys-gevoel weer naar boven komen. In 1975 kregen we het voor elkaar om een mooie kantine te bouwen en gelet op de eerste reacties ben ik ervan overtuigd dat er nu weer iets moois gaat gebeuren”.
Bekend werd gemaakt dat het contract met hoofdtrainer Karlo Meppelink uit Hoogeveen met een seizoen is verlengd. Er wordt met de A-selectie alles aan gedaan om het eerste klasserschap te behouden. Ook met B-trainer Reinier de Jong is het contract verlengd. Job Lamberink neemt aan het eind van het huidige seizoen afscheid van de Jeugd onder 19-1, dat in de hoofdklasse uitkomt en wordt hoofdtrainer van voetbalbuur Sportlust.
Veilig sporten in een sportieve sfeer waarbij normen en waarden hoog in het vaandel staan staat hoog op de agenda van Vroomshoopse Boys. Daarbij horen de introductie van VOG-verklaringen, de benoeming van twee vertrouwenspersonen Harald Heuvels en Mark Vos en de bemiddelaar Bert Kempers vanuit de werkgroep Respect.
Voorzitter Edward Olthof dankte de vele vrijwilligers voor de geweldige inzet het afgelopen jaar, waardoor Vroomshoopse Boys als vitale vereniging toekomstbestendig is. Er werd ook vooruitgeblikt op het 75-jarig jubileum van Vroomshoopse Boys in 2019, waarvoor een speciale commissie in het leven wordt geroepen. De aanwezige leden, donateurs, supporters en sponsoren bleven na de toespraak van voorzitter Olthof nog geruime tijd gezellig bijeen in de kantine onder het genot van een hapje en een drankje en luidden zo op een gezellige wijze het nieuwe jaar 2018 in.

//gallery.vvvroomshoopseboys.nl/#!album-233
Bekijk foto’s

Nieuwjaarstoespraak voorzitter Edward Olthof d.d. 6 januari 2019.

Goedemiddag iedereen, leden, donateurs, supporters en sponsoren van onze voetbalvereniging Vroomshoopse Boys.

Allereerst natuurlijk van harte welkom in ons Flierhuus op de Bosrand!
En vanaf deze plek wens ik iedereen namens ons hele bestuur de beste wensen toe het komende jaar!

De activiteitencommissie en de bediening, dank jullie wel voor de goede zorgen deze middag en de komende uren die we hier met elkaar mogen doorbrengen.

Een warm welkom voor onze burgemeester mevrouw van der kolk.

Ook onze goede buurman omnivereniging Sportlust uiteraard ook van harte welkom.

Onze ere leden Harm de lange, Joop Lantink en Dick Netters, ook jullie van harte welkom.

Allereerst even naar de prijsuitreiking van de wandel puzeltocht die we deze middag hebben gehad….

Veiligheid op het sportpark:
Voor ieders veiligheid wil ik graag attenderen op de vluchtroutes in ons gebouw. Hoewel er nog nooit iets is gebeurd tijdens de nieuwjaarsreceptie is het goed te weten dat we drie vluchtroutes hebben. nl via de hoofdingang, via de bestuurskamer en via de keuken.
Wat valt er verder te melden over het onderdeel veiligheid binnen onze vereniging:
Naast onze permanente EHBO post hebben we 2 vertrouwenspersonen, Mark Vos en Harold Heuvels en we hebben een commissie respect waarbij Bert Kempers indien nodig als bemiddelaar optreedt.
Verder volgen we de adviezen van de KNVB op om de veiligheid op ons sportpark te waarborgen waardoor we met ingang van dit seizoen voor alle mensen die vrijwilligerswerk doen een VOG-verklaring aanvragen bij justitie. Verklaring Omtrent Gedrag dus, heeft direct te maken met veilig sporten voor onze jeugd. Ook al eens gemeldt tijdens de ledenvergadering in september.
Op onze website houden wij u regelmatig op de hoogte omtrent de veiligheidsaspecten op ons sportpark.

Deze week zijn de asbakken bij de voordeur van de kantine verplaatst naar de zijkant van het overdekte terras.
Dit omdat er vanuit de leden wat opmerkingen zijn gekomen het vervelend te vinden om verplicht bij de voordeur door de sigarettenrook te moeten lopen.
Een kleine moeite dit aan te passen en we zien overal op de sportparken in den lande dat dit meer en meer een thema wordt.

Het jaar 2017 zit erop en we zijn halverwege de meeste voetbalcompetities.
Sportief gezien denk ik dat we het over de gehele linie goed doen,
Ons eerste elftal heeft het momenteel zwaar in de eerste klasse waar we alleen nog Fc Zutphen onder ons hebben. We lijken in de eerste seizoenshelft kampioen van de gelijke spelen te zijn waardoor we onszelf soms iets te kort doen, in vergelijking met het vertoonde veldspel.
Met nog 14 wedstrijden voor de boeg is er nog van alles mogelijk en kijken we uit naar de eerst komende wedstrijd tegen Deto Twenterand bij ons thuis op zaterdag 27 januari om 14.30 uur.
Onze jongens kunnen ieders steun goed gebruiken en we rekenen dan ook op veel publiek!

Het 2e en 3e team staan er momenteel goed voor in hun competities. Het doel is om het verschil tussen de A en de B selectie verder te verkleinen de komende jaren en daar wordt hard aan gewerkt door de jongens samen met de trainers.
Het is goed om te zien dat ook de aanvulling voor het eerste elftal wekelijks op een hoog niveau traint en ook wedstrijden speelt.
De recreatieteams vanaf het 4e elftal maken wisselende resultaten door en zorgen na de wedstrijden voor een goed gevulde kantine.

Onze jeugd doet het uitstekend.
Ons A1, dat tegenwoordig jeugd onder 19-1 heet, is vorig seizoen gepromoveerd van de eerste klasse naar de hoofdklasse en draait momenteel bovenaan mee. Ze hebben nog zicht op het kampioenschap.
Over de gehele linie zien we dat er goed gevoetbald wordt en dat een stabiele gestructureerde jeugdopleiding zijn vruchten afwerpt.
We hebben dit seizoen veel spelers uit de jeugd uitgenodigd zien worden door de KNVB en door Fc Twente wat toch ook stimulerend werkt voor de hele club.
Er wordt hier goed opgeleid, er wordt hier goed getraint en dat heeft zijn positieve uitwerking op de hele vereniging Vroomshoopse Boys.
Een groot compliment voor onze technische commissie en jeugd commissie in deze, is op zijn plaats!
Dan blikken we alvast even verder vooruit.
Onze technische staf heeft de contracten met onze hoofdtrainer Karlo Meppelink uit Hoogeveen voor het volgende seizoen verlengt. We zijn daar als bestuur blij mee. Er is volop vertrouwen in een goede 2e seizoenshelft, Karlo geeft aan dat er meer in zit dan er nu uitkomt en met het verlengen van zijn contact geeft hij ook een signaal af dat er nog wat vuurwerk aan zit te komen in het 2e deel van de competitie.

Ook met Reinier de Jong is een nieuwe verbintenis aangegaan, Reinier is een echte clubman, hij heeft aangegeven dat hij er veel plezier in heeft en graag verder wil met het opleiden van de B selectie en het tweede elftal.

Job Lamberink heeft te kennen gegeven na dit seizoen te zullen stoppen als trainer van de A-jeugd. Hij wordt hoofdtrainer bij onze buurman Sportlust en we wensen hem daar natuurlijk veel succes mee. Zijn werkzaamheden op zaterdag bij Fc Twente maken de combinatie met Vroomshoopse Boys wat lastig en hij heeft op de zaterdag gekozen voor Fc Twente…. Onbegrijpelijk natuurlijk!!
Job is ooit in de jeugd begonnen te voetballen bij Vroomshoopse Boys en heeft enkele jaren geleden zijn TC-2 trainersdiploma behaald. Het afgelopen seizoen is Job met onze A jeugd gepromoveerde naar de hoofdklasse. We rekenen erop dat hij dit seizoen positief afsluit en wellicht zit er nog een stuntje in!

De samenwerking met de 6 voetbalclubs in Twenterand loopt goed. We vergaderen 2 x per jaar met de besturen en daarbij worden onze gemeenschappelijke belangen besproken.

Een mooi voorbeeld daarvan is de landelijke visie van de overheid om de burgers meer te laten bewegen en sporten.
Hierop heeft de gemeente Twenterand ingespeeld door de sport en beweegvisie te actualiseren en met de 6 clubs hebben we, samen met het sportplatform Twenterand, inspraak gehad.

Een punt waarover de voetbalclubs zich momenteel zorgen maken is de dreigende bezuinigingen op de sport in het algemeen vanuit de gemeente. Enkele jaren geleden is er al een bezuiniging doorgevoerd waarna de clubs het onderhoud van het sportpark zelf zijn gaan uitvoeren met vrijwilligers om op die manier een kosten verlaging te realiseren voor de gemeente. Momenteel zijn er weer wat signalen die te maken hebben met bezuinigingen waardoor alle sportclubs in Twenterand met hogere kosten te maken kunnen krijgen. Of het zover komt is nog de vraag. We rekenen erop dat wij hierover na de gemeenteraadsverkiezingen nog verder in overleg zullen gaan met elkaar.
Momenteel hebben we al te maken met een verhoging van het lage btw tarief en een stijging van de WOZ waarde waardoor we hogere kosten krijgen.

Samen met Sportlust is er is geïnvesteerd in 6 nieuwe doelen voor de jeugd vanwege de nieuwe spelregels voor de jeugd.
Momenteel speelt alleen de jongste jeugd op kleinere veldjes en vanaf volgend seizoen zal dat ook de jeugd onder de 11 jaar gaan doen.

Verder kunnen we mededelen dat we samen met Sportlust, Voorwaarts en Den Ham er aan het begin van dit seizoen een nieuw contract is afgesloten met bierbrouwerij Grolsch waardoor we de komende 5 jaar verzekerd zijn van het gerstenat.

Beste mensen, onze leden zijn de belangrijkste reden van het bestaan van onze vereniging,
Velen van jullie doen al ontzettend veel vrijwilligerswerk en daar profiteert de hele club van.
Denk aan alle scheidsrechters, kantine medewerkers, trainers, leiders, EHBO ers en niet te vergeten de veldploeg die hier de hele week door al het buitenonderhoud voor zowel Sportlust als de Vroomshoopse Boys verzorgen. Bekijk ook onze prachtige website waarop velen van jullie zichzelf terugvinden.
Onze PR-commissie heeft uitbreiding nodig voor oa het schrijven van een artikel of het houden van een interview.
We zullen de komende tijd actief mensen benaderen om onze verenging te ondersteunen met bepaalde diensten zodat we ook in de toekomst de taken goed verdeeld houden.
We zullen de komende weken ook mensen benaderen om samen met ons acties te organiseren voor ons aanstaande 75 jarig jubileum in 2019.
Activiteiten in onze kantine en op ons sportpark zorgen ervoor dat we elkaar regelmatig ontmoeten, dat we onze leden vermaken en uitdagen, dat we zorgen voor de juiste sfeer en dat iedereen betrokken is.
Het is dan ook van groot belang dat iedereen zich realiseert dat een vereniging niet van zelf draait en dat van iedereen een bijdrage verwacht wordt.
Ik twijfel er dan ook niet over dat we ook in de toekomst met onze leden zelf zorgen dat we alle taken georganiseerd krijgen!

Wat valt er nog meer te melden:
We hebben de eerste maanden van het seizoen als rode draad door de verenging de voetbalplaatjes actie gehad. Niemand heeft deze kunnen missen en inmiddels is de acties gestopt. Onze vereniging heeft een mooie sponsor hieraan overgehouden.
De Super Coop heeft zijn marktaandeel in heel Nederland fors zien stijgen en dus ook voor hen is dat goed geweest. Waar een kleine plaats als Vroomshoop al niet goed voor is.
Er zijn nog vele resterende voetbalplaatjes en ook nog zo’n 150 posters in de kantine verkrijgbaar, zowel van de senioren als de jeugd.

Vanuit de kantine kunnen we aangeven dat er een nieuw kopieerapparaat is aangeschaft. De eerste ervaringen hiermee zijn super goed en wanneer er gebruik van gemaakt wordt dan graag eerst even laten uitleggen door Riette.

Verder zijn we aan het kijken hoe we hier het betalen met de pinpas in de kantine mogelijk kunnen maken. Vorig jaar is hier glasvezel aangelegd en nu schijnt dat allemaal iets gemakkelijker te zijn. We hebben inmiddels een offerte binnen en ik verwacht hierover op korte termijn duidelijkheid te hebben.

En dan de enquête over onze kantine:
Voor onze 800 leden hebben we een enquete uitgeschreven waarin wij de mening van onze leden vragen over onze kantine.
In 1975 gebouwd voor aanmerkelijk minder leden, dames voetbal was er nog niet, en een tijd dat de wereld er heel anders uitzag dan nu.
Voldoet deze kantine nu en in de toekomst nog aan onze verwachtingen.
hebben we nog voldoende ruimte voor al onze sporters, commissies en vrijwilligers die hier actief zijn.
Is er voldoende ruimte om met ouders van onze jeugd in gesprek te gaan….. over vrijwilligerswerk bijvoorbeeld…
Willen wij onze sponsoren op een andere manier ontvangen en informeren over onze vereniging.
Duurzaamheid, energiekosten en onderhoudskosten nu en op langere termijn zijn belangrijke onderwerpen.

Misschien kunnen wij de veelal overdag leegstaande kantine, in de toekomst wel gebruiken voor andere doeleinden, multi-inzetbaarheid.
De toekomst zal er anders uit gaan zien dan het verleden en participatie van alle inwoners van gemeente Twenterand is van het grootste belang, dat hebben we burgemeester Van der Kolk afgelopen dinsdagavond nog horen zeggen tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Twenterand.
Misschien zijn er mogelijkheden om samen met scholen bepaalde activiteiten op te pakken waardoor onze kantine en kleedkamers niet meer de hele dag leeg staan.
Misschien kunnen we mensen met afstand tot de arbeidsmarkt wel bij onze vereniging betrekken door hen onder begeleiding bepaalde taken te laten verrichten.
Het zijn zo al wat ideeën die we te horen hebben gekregen.

Inmiddels hebben we al met veel mensen gesproken en krijgen we veel adviezen die we mee zullen nemen in een rapportage van de enquete.
Het is erg fijn te merken dat eensgezindheid en het Boys gevoel weer naar boven komt.
In 1975 kregen we het voor elkaar om een mooie kantine te bouwen en gekeken naar de eerste reacties, ben ik ervan overtuigd dat er nu ook weer iets moois gaat gebeuren!

Wat voor kantine we in de toekomst ook hebben, Inspraak en zeggenschap van de leden vinden wij erg belangrijk.
Wij willen alle leden en ouders van onze jeugdleden vragen om onze enquete in te vullen die hier op de bar bij de blauw-gele enquetebus liggen.
In het clubblad van december was ook al een enquêteformulier ingevoegd. Tot 1 februari aanstaande kunnen de formulieren worden ingeleverd, waarna het bestuur het geheel aan meningen zorgvuldig zal wegen en een besluit zal nemen. We bliven u als leden daarbij tijdig en volledig informeren.

Ik wil het hierbij laten en wil iedereen bedanken voor de positieve bijdrage het afgelopen jaar.
Ons bestuur kijkt er naar uit om er weer een leuk jaar van te maken in 2018, samen met u allen!!

Veel plezier samen in de bekende derde helft die duurt tot 18.30 uur, bedankt allemaal.

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl