Vroomshoopse Boys JO11-2 maatje te groot voor Voorwaarts JO11-1…

4 Finales… Nog 3 te gaan…

Op zaterdag 4 november, een gure maar droge zaterdagmorgen, ontvangen we onze gasten uit Westerhaar. Voorwaarts JO11-1 staat op een tweede plaats van onderen, maar van onderschatting is zeker geen sprake, want onze concurrenten hebben het hier ook niet altijd makkelijk tegen gehad.

Ons team steekt niet helemaal in blakende vorm, want Maxim heeft ’s-morgens zijn maag al geleegd in de gootsteen en Luuk heeft ook last van zijn buik… Toch staan ze er en dat geeft meteen de vastberadenheid en mentaliteit van deze groep nog maar weer eens aan.

Na de aftrap is meteen duidelijk dat de Boys niet van plan zijn om tegen een onaangename verrassing aan te lopen. We zijn de bovenliggende partij en vinden elkaar goed in de combinatie. De druk naar voren is er en we schuiven vanuit de verdediging goed mee naar voren.

Het duurt dan ook niet lang of via Sam wordt Maxim gevonden en deze schiet zonder een spoortje twijfel de bal in de lange hoek, 1-0. We laten de teugels een klein beetje vieren, wat ervoor zorgt dat onze verdediging ook aan de bak moet. Dankzij goed voetbal houden Teun Hekman en Teun Snoeijink de deur potdicht en speelt het duel zich voornamelijk af op het middenveld. Het positiespel is prima, maar de beslissende eindpass ontbreekt elke keer nog net…

Vanuit een corner in de 9e minuut schiet de helemaal vrij gelaten Luuk de bal onberispelijk binnen. 2-0. We beginnen iets minder geconcentreerd te spelen en dat levert in de 16e minuut onnodig balverlies op het middenveld op, waarbij de aanvaller van Westerhaar nog wel met alle macht wordt afgestopt maar de redding van Ryan alsnog in de rebound wordt binnengeschoten. Het zal toch niet zo’n zaterdag worden ?!?!?

We hebben even een paar minuutjes nodig om onszelf te herpakken, waarbij we zelf niet verder in de problemen komen, maar ook niet doordrukken. Dan richten we ons op en schroeven we het tempo flink omhoog. De verdediging van Voorwaarts kraakt en in de 20e minuut is het opnieuw Maxim die tussen twee verdedigers en keeper in, de bal met overzicht tussen de palen schuift. 3-1.

Nog geen minuut later is het Steyn die met een gewonnen kopduel op het middenveld aan de basis staat van de 4-1, want de bal beland voor de voeten van onze spits en 1 op 1 met de keeper wordt niet gefaald. 4-1 en de hattrick voor Maxim is een feit.

We gaan tevens met een 4-1 score de rust in.

Na de korte pauze hervatten we de wedstrijd, maar de echte scherpte hebben we nog even aan de kant laten staan. We zijn onrustig aan de bal en we vinden elkaar ook niet meer zo lekker. Prompt worden we ook nog even met de neus op de feiten gedrukt, want vanuit het absolute niets weet Westerhaar de bal achter onze sluitpost Ryan te krijgen. Dit werkt voor ons ontnuchterend, want nog geen minuut later weet Thom vanaf de “16 meter” met een droge schuiver de bal uiterst links in de hoek te schieten. 5-2.

We hebben de wedstrijd onder controle, maar toch moeten we niet te gemakkelijk worden. De keeper van Westerhaar bezit een goede en harde uittrap waar onze verdedigers Hessel en Teun een prima antwoord op hebben, maar toch is bij één van deze ballen hun spits net iets adequater dan wij. Deze doorgebroken speler is in het onderlinge duel met Ryan de betere en weet de bal achter onze goed uitgekomen keeper te werken. Totaal tegen de verhoudingen in staat het opeens 5-3.

Genoeg is genoeg” is vanaf dat moment het motto. We zijn bij de les en blijven Voorwaarts op hun eigen helft onder druk zetten. Dit resulteert in de slotfase in een mooie pass op Steyn waar de verdedigers van Voorwaarts even geen rekening mee hadden gehouden en elkaar vertwijfeld aan lopen te kijken. Steyn op volle snelheid en een keeper die op de lijn blijft staan, dat is als een konijntje wat in de koplampen van een aanstormende auto kijkt…. Gewoon 6-3 dus ?

Onze tegenstander is moe gestreden en is niet even zuiver meer in terugspelen, wat leidt tot een fatale fout van hun keeper die de bal niet onder controle krijgt. Steyn weet wel raad met zulke kadootjes en tekent voor het slotakkoord 7-3.

Man of the match: Maxim van Brussel. Als je ‘s-morgens voor de wedstrijd nog staat over te geven en dan je team met een loepzuivere hattrick de weg wijst, verdien je deze titel helemaal. Je bent rustig geworden aan de bal, wat ervoor zorgt dat je weinig nodig hebt om trefzeker te zijn. Ook ben je je inzicht en overzicht naar een hoger plan aan het tillen waardoor je je teamgenoten dan in scoringspositie brengt. MAXIMaal !!!

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl