Vroomshoopse Boys JO13-1 heeft afgelopen zaterdagochtend zichzelf verzekerd van een ticket in de volgende ronde van de beker. Na eerst op achterstand te zijn gekomen boog de groep van trainers Lerby van Dijk, Bart-Jan Staman, Berthil Dubbink & Alexander Fokkert de wedstrijd om naar uiteindelijk een ruime 4-1 overwinning. Nelson Runhart leidt de zege met vier doelpunten in.

Op een zaterdag waarbij veel regen was voorspeld mochten wij aantreden tegen sv Helios JO13-1 in de eerste knock-out fase van de beker. Helios stond nog ongeslagen en zonder punt verlies op een tweede plaats in de competitie. Hadden net als ons alle beker wedstrijden in de poule fase gewonnen. Op papier leek dit dus een prachtig affiche, een wedstrijd met een gelijke weerstand waarbij de vorm van de dag de wedstrijd zou doen beslissen.

Daan was nog steeds niet fit, en Levi ging precies op het juiste moment op vakantie naar de zon aangezien hier het mooie weer voorbij was. Hierdoor hadden we twee wijzigingen in het team. Niels stond op doel en Eva kwam ons voor de zesde keer dit seizoen versterken. Dit leidde tot de volgende opstelling; 1. Niels, 2. Julian, 3. Arjen, 4. Duncan, 5. Chris, 6. Rick, 7. Nelson, 8. Niek, 9. Stef, 10. Jordi (c), 11. Sem, 12. Hugo en 14. Eva. We speelden vandaag in onze witte inloop shirts doordat Helios ook in het blauw speelde en de jongens de voorkeur uitspraken naar onze inloop shirts.

Om 09:30 werd er voor de eerste keer gefloten door scheidsrechter Jeffrey Ballast. Helios trapte af en wij zetten ze meteen onder druk, ze speelden terug op de keeper en Niek blokte hier al de bal waardoor we meteen een mini kansje kregen, deze viel niet binnen. Hierna begonnen we ietwat rommelig aan de wedstrijd. Het viel ons gelijk op dat Helios veel de lange bal hanteerde om zo hun snelle voorhoede spelers te benutten. Wij raakten hiervan niet onder de indruk en konden alle ballen redelijk tot goed van ons doel weghouden. Maar toch kwamen wij nog niet in ons spel, of we onder de indruk waren van Helios, de spanning voor deze bekerwedstrijd of het gewoon even niet hadden weet ik niet maar het voetbal was nog niet om over naar huis te schrijven. We gingen mee met Helios in het “lange ballen voetbal” en hierdoor kwamen we niet in onze kracht. Een vrije trap in de 17e minuut brak de wedstrijd open. Helios legde de bal klaar op een meter of 25, schoot ineens op doel en de bal vloog onder de lat erin. We stonden na 17e minuten tegen een achterstand aan te kijken. Dit hadden we sinds de vorige achterstand in de oefenwedstrijd tegen Nieuwleusen al 280 minuten niet meer gehad. We waren benieuwd hoe de jongens hierop zouden reageren. Maar het bleek een wake-up call te zijn. We pakten het heft in onze handen en speelden veel op de helft van Helios. Veel echte kansen hadden we nog niet gehad maar dat we druk op ze hadden was duidelijk te zien. We gingen weer meer via onze middenveld spelen en zetten hierdoor meer aanvallen op dan in het eerste kwartier. In de 26e minuut drukten we het eindelijk om tot een doelpunt, Sem werd diep gestuurd, omspeelde zijn directe tegenstander, gaf de bal voor bij de tweede paal en Nelson stond klaar om de bal binnen te schieten. 1-1. De jongens en uiteraard de begeleiding waren blij en dit was een bevestiging om door te drukken en proberen voor rust nog een tweede binnen te schieten. Dit deden we vlak voor rust. In de 30e minuut brak Sem weer door de verdediging van Helios. Wederom een voorzet bij de tweede paal en wederom schoot Nelson de bal binnen 2-1!!. De jongens wat super blij en liepen juichend en schreeuwend richting Nelson. Prachtig om te zien! Met deze voorsprong vlak voor rust op een perfect moment gingen we ook de rust in.

In de rust bevroegen we de jongens wat de speelstijl van Helios was, ze gaven al snel aan 1-4-3-3 en alleen maar lange ballen. We besloten om Helios te dwingen tot de opbouw door in te zakken, om zo hun lange bal eruit te halen. Verder moest het voetballend een stukje beter we moesten ervoor zorgen dat we ons middenveld gingen gebruiken en hieruit moesten proberen tot kansen tot scoren te komen. De jongens stemden er mee in en leken klaar voor de tweede helft.

Na rust had Helios besloten om ons meteen vast te zetten bij een doeltrap en probeerden zo onze opbouw te verstoren. Eva die er in was gekomen voor Rick raakte hiervan niet onder de indruk en haalde de bal op bij een doeltrap van Niels. Niels speelde Eva in en Eva draaide open naar links en speelde hiermee Chris vrij. Chris speelde de in de bal gekomen Hugo in en Hugo speelde ineens door op Sem en zette hem hiermee vrij achter de verdediging. Sem dribbelde door en verlegde de bal wederom van kant richting Nelson en Nelson scoorde een doelpunt identiek aan de eerste twee bij de tweede paal de 3-1 in de 34e minuut. Wat een prachtige aanval was dit vanaf onze keeper! GENIETEN! We hadden de score uitgebreid tot twee doelpunten verschil en hadden een totale controle over de wedstrijd. We zakten in wanneer de keeper van Helios de bal had waardoor hun complete achterhoede vrij was om in te spelen. Maar hierbij kon je zien dat Helios niet aan opbouwen deed en de grote keeper trapte de bal alsnog tien meter over de middenlijn. Maar in de tweede helft raakten we hier niet meer van onder de indruk en hadden telkens de bal na een uittrap. We kwamen niet meer tot hele grote kansen, met enkel wat afstand schoten en halve kansen testen we de keeper van Helios. In de 49e minuut was het wel weer raak en wie anders dan Nelson kon deze gaan scoren. Met een mooie boogbal over een verdediger zetten Hugo, Nelson alleen voor de keeper en zoals Nelson al drie keer vaker had gedaan vandaag, scoorde hij zijn vierde en laatste van de ochtend 4-1. We voetbalden de wedstrijd uit, Helios verraste ons nog 1 keer in de aanval en kwam 1 op 1 met Niels, Maar Niels waarvan één van zijn sterke punten de 1 op 1 is, bleef lang staan en blokte de bal met zijn voet voor de voeten van de spits van Helios vandaan. Prachtige redding! Na 60 minuten plus blessure tijd vond scheidsrechter Ballast het welletjes en floot voor de laatste keer deze ochtend.

Zo wonnen we in de eerste knock-out fase van de beker van sv Helios JO13-1. Met bij vlagen prachtig voetbal. De 3-1 was hier een geweldig voorbeeld van. De jongens rechten de rug na een 0-1 achterstand en we zijn hierna niet meer in de problemen geweest. We breidden de score uit tot 4-1 en wonnen uiteindelijk vrij eenvoudig van Helios JO13-1. We spelen waarschijnlijk in februari onze volgende beker wedstrijd deze zal waarschijnlijk in december bekend worden aangezien er op 16 december nog een aantal wedstrijden worden gespeeld.

Aankomende zaterdag spelen we tegen Hulzense Boys JO13-1 dat op een 4e plaats staat in de competitie. Ze wonnen twee wedstrijden en speelden twee keer gelijk. Wel hebben ze al gespeeld tegen de complete top 5, Hellendoorn, JCO, en Gramsbergen. En spelen ze zaterdag dus tegen ons de laatste in de top 5. Een gewaagde tegenstander dus zo lijkt het op papier waarbij we waarschijnlijk voor het eerst getest zullen gaan worden in de competitie. We trappen in Hulzen af om 10:15.

Man of the Match; Vandaag was de man of the match overduidelijk Nelson Runhart. Hij was een plaag voor de verdediging van Helios met acties en hij stond vier keer precies op de juiste plaats en scoorde hierdoor ook 4 keer. De jongens en de begeleiding waren het er unaniem over eens. Klasse Nelson hou dit vol.

Opstelling JO13-1