Na vorige week verloren te hebben met 1-2 in een oefenwedstrijd tegen JVC Dedemsvaart mochten we vandaag dan eindelijk weer is aantreden in de competitie. We hadden een langere winterstop dan gepland omdat de KNVB de wedstrijd tegen TVC’28 JO13-1 had afgelast en een week later Den Ham vroeg om de wedstrijd uit te stellen. Maar vandaag mochten we dan eindelijk weer voor het “echie” gaan spelen tegen de nummer twee uit de competitie TVC’28 JO13-1. De wedstrijd die uit nog vers in het geheugen lag, een wedstrijd met twee verschillende helften waarbij we in de 52e minuut aan het kortste eind trokken door er met 4-3 te verliezen. Waarbij we terugkwamen van een 3-1 achterstand naar 3-3 en hierna enkele kansjes hadden gehad op de 3-4.

Over naar vandaag, we speelden op het kunstgrasveld 5 en trapten onder leiding van scheidsrechter H. Zweers om 09:35 af met de volgende elf spelers. Daan op doel, Jordi, John, Siem en Chris in de verdediging, Roy, Mats en Sven op het middenveld en Malick, Thijs en Sem in de aanval. Dit betekende dat Stef, Hugo en Levi op de bank begonnen.

We begonnen ijzersterk aan de wedstrijd en hadden meteen al de overhand op TVC, we lieten de bal rond gaan en verlegden de ballen vaak van kant (complimenten hiervoor). Tot echte kansen kwamen we nog niet waarbij Sem het erg moeilijk had tegen de grote rechtsback, Thijs de eerste paar minuten in de dubbele dekking stond en Malick nog explosiviteit miste in zijn acties. Verder gingen de individuele duels wel gewonnen en legden we TVC onze wil op door meteen door te stappen op hun 10. Het was wachten op het eerste doelpunt en deze viel ook al na vijf minuten, Malick kwam langs zijn directe tegenstander de linksback en gaf de bal hoog voor over de keeper en panklaar op het hoofd bij Thijs, Thijs kopte de bal lekker tegen de touwen en maakte dus de terechte 1-0. Na deze goal begreep TVC hoe wij speelden en besloot dus ook de lange laatste man door te schuiven zodat we beiden in een 1-3-4-3 speelden. Siem en Roy hadden hun directe spelers in de spreekwoordelijke broekzak wat TVC dus ook deed kiezen om deze twee spelers om te draaien, zodat hun technisch begaafde 10 op 8 kwam te staan en hun 8 met veel loopvermogen op 10 kwam te staan. Dit bleek een gouden zet want hier hadden we de resterende minuten van de eerste helft geen antwoord op. Siem had moeite met zijn nieuwe tegenstander die eigenlijk als extra spits ging spelen i.p.v op het middenveld. Via deze wijziging kwam TVC ook terug in de wedstrijd, een lange bal in de hoek op de rechtsbuiten zorgde ervoor dat de nieuwe 10 vrij kon komen achter in de zestien doordat Siem tegelijkertijd rugdekking wilde geven, de bal kwam voor en zat erin 1-1. Deze goal zorgde ervoor dat er iets knakte bij de jongens en we kregen het meteen bijzonder moeilijk, de persoonlijke duels werden niet meer gewonnen en voorin kwamen we er al helemaal niet meer langs. Alleen Thijs die de laatste weken als spits speelt deed het uitstekend, veel beweging en vaak aanspeelbaar. Hierdoor kregen we wat rust in het team wanneer dit nodig was. Maar dat het alsnog misging in de eerste helft konden we niet voorkomen. Wederom een lange bal die bij Chris erachter viel, Chris kon dit niet meer herstellen en de rechtsbuiten bediende weer de nieuwe 10 en zo stonden we ineens tegen een 1-2 achterstand aan te kijken. Hiermee gingen we ook rusten.

In de rust moesten even weer de puntjes op i worden gezet. We speelden eigenlijk goed voetbal, we lieten de bal gaan en verlegden deze vaak van kant waardoor we over links en rechts speelden. We moesten er alleen voor zorgen dat we duels gingen winnen, want dit hadden we de laatste twintig minuten niet meer gedaan. Tijd om de beuk er wat meer in te gooien en de echte wil om te winnen te laten zien. Verder gaven we nog aan dat Siem de 10 in de gaten moest houden en dan maar gewoon in de achterhoede moest blijven om hem uit te schakelen.

Het leek te hebben geholpen want we gingen ineens wel duels winnen en we drukten weer onze wil op bij TVC. We voetbalden zeer aardig en waren veel in beweging. Er werd veel geswitcht op het middenveld wat zeer goed ging want telkens waren wel de drie posities bezet. We moesten er voor zorgen kansen te creëren om te kunnen scoren. TVC wilde duidelijk de overwinning over de streep trekken en besloot enkel nog maar met lange ballen te spelen, de bal werd ingeleverd bij de lange laatste man en toen ging de bal lang naar de rechtsbuiten of spits. We besloten dit op te vangen door Siem de momenten te laten herkennen om er achter te stappen en deze ballen op te vangen. Vrije trappen bleken onze ommekeer, we kregen een vrije trap op 35 meter van het doel, Siem ging hierachter staan en besloot ineens te schieten op doel. De bal kwam via de keeper en de lat terug maar Thijs stond goed op te letten, hij kopte meteen de bal binnen in de rebound en bracht ons zo weer naast TVC 2-2. Twee minuten later in de 43e minuut kregen we wederom een vrije trap op deze afstand. Uiteraard ging Siem weer achter deze bal staan en besloot weer ineens te schieten, de bal vloog over de keeper en ineens stonden we weer terecht op een 3-2 voorsprong. We probeerden door te drukken en kregen nog enkele kansjes, zoals schoten van de rand zestien en Mats die er door kwam maar hij werd met grote passen bijgehaald door de linksback. We stonden keihard te knokken en wonnen veel individuele duels. We besloten te proberen om de wedstrijd uit te voetballen door mee te gaan in de speelstijl van TVC, lange ballen naar voren en deze hier proberen te houden. Dit ging naar behoren en doordat Thijs en Hugo erg balvast aan het voetballen waren lukte dit ook goed en Stef die de bal bij zich hield door veel 1 tegen 1 acties aan te gaan. We speelden goed alleen ging het in de 56e minuut alsnog mis. TVC kwam er door en Siem besloot de jongen tegen te houden door een sliding in te zetten, naar eigen zeggen raakte hij de speler niet maar ik kon begrijpen dat de scheidsrechter besloot hem af te fluiten en de bal op de stip te leggen. Want als hij hem niet raakte was het een perfecte schwalbe. De penal vloog erin en we leken dus alsnog gelijk te gaan spelen. Met nog vier minuten te gaan wilden we graag nog een treffer maken en dit was misschien onze fout want in een tegenaanval in de allerlaatste minuut kwam TVC er nog weer door vanaf links de uitstekend spelende Roy probeerde nog aan de noodrem te trekken maar kreeg de speler niet neer, hij kwam oog in oog met Daan en scoorde de 3-4.

Dus verloren we weer in een kraker van een wedstrijd van TVC met een doelpunt verschil. Deze was toch wel extra zuur aangezien we het in de laatste vijf minuten verspeelden. De jongens waren aangeslagen en het was ook doodstil in de kleedkamer. Gisteren waren we allemaal boos en baalden we keihard, wat goed is om te zien want dit geeft aan hoe graag de jongens willen winnen. Maar nu ik er vandaag op terug kijk ben ik toch echt wel tevreden over ons spel we hebben met name in de tweede helft een dijk van een wedstrijd gespeeld keihard gevochten en dat het misging in de laatste minuten maakt het wel extra zuur. Maar snel vergeten en we moeten door want woensdag moeten we alweer aantreden tegen Den Ham Jo13-1. Dat dit weekend erg verassend met 0-4 van koploper DETO won. We maken onze borst maar weer nat want woensdag trappen we om 19:00 af in Den Ham.

De gekozen Man of the Match was vandaag wederom Siem (vorige week ook) speelde goed en had twee prachtige vrije trappen. Maar de man of the match bal kon net zo goed gaan naar Roy want die speelde toch wel een dijk van een wedstrijd, voetballend goed maar ook in de persoonlijke duels weinig verloren. Hou dit vol jongens!