Zaterdag 12 november 2016

Na vorige week in een bloedstollende eindfase gewonnen te hebben bij AVC Heracles JO13-1, kwam vandaag de nummer drie van de competitie SVZW JO13-1 bij ons op bezoek. Het was voor ons zaak om te winnen van SVZW (dat op dit moment vier punten boven ons stond) om zo het gat met de (sub)top te verkleinen.

Na een warming-up begonnen de volgende elf spelers aan de aftrap. Niels op doel, Jordi, Levi, Siem en Chris achterin, Thijs, Mats en Sven op het middenveld, Stef, Hugo en Malick voorin en de zieke John begon op de bank. Roy was afwezig doordat hij ook ziek was.

De wedstrijd begon een beetje rommelig aan beide kanten, er werd veel balverlies geleden en hierdoor kon tot nog toe niemand de boventoon voeren. In de 9e minuut gebeurde er pas echt iets in de wedstrijd. Het was de spits van SVZW die voor het eerst werd diep gestuurd, Siem leek dit op te gaan lossen maar werd door de sterke spits van de bal gedrukt waarna hij door kon op Niels en hierbij niet faalde, en stonden we na 9 minuten tegen een 0-1 achterstand aan te kijken. Dit was een zogenaamde wake-up call want hierna begonnen we sterker te worden. We begonnen beter te gaan voetballen en kwamen er ook door via Malick, Malick werd neer gehaald en we kregen een vrije trap op 10 meter van de achterlijn in de 12e minuut. Mats ging achter de bal staan en gaf hem voor op Thijs, Thijs kopte hem knetterhard binnen en maakte zo de 1-1. Echter bleek het zo te zijn dat de vlagger van SVZW dit als buitenspel constateerde terwijl toch duidelijk te zien was dat Thijs een voorwaartse beweging maakte richting de bal. Helaas ging de scheidsrechter die op lijn had kunnen staan mee met de grensrechter omdat hij het zelf niet kon beoordelen en keurde onterecht ons doelpunt af. We lieten ons niet van de wijs brengen en drukten door, een corner van Sven in de 15e minuut bracht ons weer gelijk, Sven legde hem panklaar voor Siem en Siem kopte hem genadeloos binnen. Gelukkig alsnog de 1-1. We drukten door en Malick kwam oog in oog met de keeper, de bal werd geblokt maar Stef stond op de goede plaats en maakte de 2-1 in de 17e minuut. SVZW wat doorhad dat wij goed druk aan zetten waren besloot hun speelstijl om te gooien en ging enkel nog lange ballen spelen of zoals ik dat noem “op goed geluk”. Wat mij heel bevorderlijk lijkt voor de ontwikkeling van de jongens. We kwamen even weer onder druk en gaven een vrije trap op 25 meter weg, deze vloog ineens binnen en het stond weer 2-2. We werden weer wakker en Malick kwam wederom oog in oog met de keeper van SVZW maar hij raakte de keeper. Hierna gingen we rusten met een 2-2 gelijke stand waarbij aan de kansen te zien wij misschien wel meer hadden verdiend.

In de rust spraken we af dat we op dit moment door moesten gaan drukken en we moesten zorgen dat we bal meer rond lieten gaan en vaker van kant gingen verleggen. Verder waren we over ons spel op de eerste minuten na behoorlijk tevreden. We zagen dat SVZW enkel nog maar lange ballen ging spelen ook al zakten wij helemaal in bij een doeltrap, dus de jongens moesten waken voor de lange ballen op hun sterke en snelle spits. De rol van Niels werd hierbij nog belangrijker want hij moest waken voor de ruimte achter de verdediging.

Hoewel we het gevoel hadden dat de jongens gemotiveerd en geconcentreerd de tweede helft ingingen, keken we in de 32e minuut al tegen 2-3 achterstand aan. Een lange bal vloog over de verdediging, Niels liep achteruit en de spits kon vrij inschieten. Tijd zat om ons te herpakken en we moesten zorgen dat we ons eigen spel gingen spelen. Echter leek het er niet meer op. De individuele duels gingen verloren er werd geen aanval meer opgezet en ook ons spel was compleet weg. We bleven hierdoor dan ook onder een constante druk staan. SVZW stuurde de spits maar weer eens met een lange bal de diepte in en scoorde zo de 2-4 in de 39e minuut. In de 41e minuut besloot de scheidsrechter dat we een penalty tegen kregen voor drukken. Zeker een terechte penal alleen jammer dat er dan niet constant voor drukken werd gefloten. Ook deze penal vloog binnen en we keken 11 minuten na rust tegen 2-5 achterstand aan. We werden negatiever ook als begeleiding en dit is iets wat we misschien hadden moeten voorkomen maar ja er zat behoorlijk wat frustratie in de ploeg op dit moment. We besloten als begeleiding ons even gedeisd te houden en lieten het even gaan. In de 46e minuut kregen we de absolute deksel op onze neus waarbij wederom een lange bal over onze verdediging binnen vloog 2-6. Na een aantal minuten stilte proberen we de jongens weer te motiveren en je zag dat wij de overhand weer begonnen te krijgen. Misschien was het te laat maar met nog 15 minuten (plus blessuretijd) op de klok was het het proberen waard. In de 50e minuut maakten we de 3-6 het was Malick die scoorde op aangeven van Sven. We drukten door en kregen kans op kans, Hugo kreeg een schotkans maar deze werd geblokt, corners kwamen voor maar we kopten of over of mis, en ook vrije trappen vlogen er via de onderkant van de lat uit. Een complete walk-over hadden we op dit moment op SVZW echter konden we dit helaas niet in doelpunten uitdrukken, in de 60e minuut maakte Stef er nog wel 4-6 van door het doelpunt van de ochtend te scoren en bal viel uit de lucht en Stef pakte hem met een dropkick ineens op goal en scoorde dus de 4-6 prachtige goal. De wedstrijd brandde zonder blessuretijd(?) uit als een kaars en we stonden voor de vierde keer dit seizoen met lege handen.

Al met al hebben we toch wel de helft van de wedstrijd heel aardig gespeeld echter konden we ons wederom niet uitdrukken in doelpunten en kregen we er ook weer veel tegen. SVZW dat ons vandaag pakte op onze zwakke plekken namelijk de lange bal achter de verdediging en dan er achter te rennen heeft dit prima gespeeld. Of de andere 8 jongens die ook nog in veld stonden van SVZW hier iets van hebben geleerd is mij een vraag maar zeker hun eigen keus en verantwoordelijkheid. We hebben geprobeerd te voetballen en dit is in delen van de wedstrijd zeker gelukt maar ook zakten we enkele keren door de ondergrens. Jammer maar helaas maar we gaan gewoon door op de weg waar we zitten met volgende week een uitwedstrijd bij Stevo JO13-1 in Geesteren om 11:15.

Man of the match was vandaag mede door zijn twee doelpunten en zeker zijn laatste doelpunt Stef. Laatste weken scorend goed op dreef!