Wederom viel er veel sneeuw de afgelopen week. Waarbij wij een competitiewedstrijd tegen TVC’28 hadden staan besloot de KNVB om de gehele B categorie eruit te gooien, dit door de vele velden die niet schoon waren. Gelukkig waren de velden op de Bosrand wel schoon en hadden we al een schaduwwedstrijd geregeld tegen Urk JO13-2. Een team uit een andere eerste klasse die hier ook nog koploper is.

Afgelopen week kregen we goed nieuws (voor ons) te horen want Sem de Groot sloot weer aan bij onze selectie. Een winterse transfer buiten de transferperiode om waar wij maar al te graag gebruik van maakten. Dit betekend dus dat Sem per direct bij ons is aangesloten, woensdag is begonnen met trainen en vandaag tegen Urk al heeft meegespeeld.

We begonnen omgeven door witte velden op het nieuwste kunstgras veld van de Vroomshoopse Boys met de volgende elf, Daan op doel, Jordi, John, Siem en Chris achterin, Roy, Mats en Sven op het middenveld, Malick, Thijs en Sem in de aanval. Dit betekende dat Hugo en Levi aan de kant begonnen en dat Stef er nog niet weer bij was.

Op deze koude ochtend speelden we toch wel behoorlijk voetbal. We lieten de bal rond gaan en probeerden goed en rustig op te bouwen. We kwamen de eerste paar minuten nog niet tot echte kansen maar hadden zeker wel meer balbezit dan Urk. Na vijf minuten in de eerste helft ging het mis. We bouwden onder de druk van Urk uit alleen ging het mis, in plaats van in te dribbelen met de ruimte voor ons gaven we direct een dieptepass waarbij Urk het balbezit overnam. Uit de tegenaanval hieruit scoorde Urk de 0-1. We gingen onverstoord verder. We speelden veel op de helft van Urk maar tot super grote kansen kwam dit niet. Al snel keken we tegen een 0-2 achterstand aan waarbij we wederom slecht uitverdedigden. Het leek weer zo’n ochtend te worden, waarbij we wel beter waren maar niet scoorden. Maar na de 0-2 achterstand ging er een knopje om bij ons waarbij we nog meer vooruit drukten. De bal ging lekker rond en we zetten veel aanvallen op. Malick kwam er door naar goed druk zetten, omspeelde de keeper maar waar hij met links had moeten afdrukken besloot Malick om de bal heen te draaien om het met rechts te doen, dit koste hem teveel tijd waardoor de bal in een onmogelijke hoek kwam en Malick in het zijnet schoot. Wel een voorbode voor wat er nog ging komen. We drukten door en konden de 1-2 op het scorebord zetten, een voorzet van Sem kwam terecht bij Thijs en Malick, Malick besloot nu wel te scoren! Enthousiast gingen we door en Chris maakte het eerste doelpunt van het jaar door met rechts de bal over de keeper te krullen 2-2. De mooiste aanval van de ochtend werd opgezet door Hugo, Hugo opende ineens op Sem, Sem gaf op zijn beurt weer de bal in de loop bij Thijs in de spits. Thijs bleef kalm en legde de bal heerlijk rustig onderin het hoekje 3-2. We bogen een 0-2 achterstand nog voor rust om naar een 3-2 voorsprong. Hierna besloot de scheidsrechter dat het tijd was voor bakje thee en we gingen met een goed gevoel de rust in.

Het is moeilijk verbeterpunten aan te dragen wanneer je zojuist een achterstand van twee doelpunten hebt omgezet in een voorsprong. Toch konden er wel dingen beter. We moesten zorgen dat we nog meer in beweging kwamen. Urk probeerde ons vast te zetten in de opbouw, we moesten gaan proberen hier onder uit te voetballen en dit kon alleen wanneer er dus meer beweging zou zijn in ons team.

In de tweede helft konden we in de eerste 15 minuten geen potten breken. Ons voetbal was prima we speelden de bal lekker rond maar konden dit niet af ronden tot doelpunten. Er werden een paar prachtige aanvallen opgezet waarbij we veel speelden vanuit de opbouw waarbij Thijs werd gezocht, en we vanuit hier weer verder gingen. Prachtig om te zien alleen konden we dus zoals gezegd niet scoren. Gelukkig kregen we ook niks tot weinig tegen. Onze verdediging stond erg goed telkens wanneer het spannend werd zorgden Jordi, Siem, John en Chris er wel weer voor dat het achterin dicht stond met als extra slot op de deur hadden we altijd nog Daan staan.Veel individuele duels werden gewonnen waardoor we altijd snel de bal weer in bezit hadden. Na 20 minuten in de tweede helft lieten we het net toch weer bollen, Malick werd diep gestuurd door Mats, Malick kwam oog in oog met de keeper en schoot rustig met binnenkant voet in de hoek, de bal raakte de paal en in de rebound kon Levi alsnog scoren 4-2. Kort hierna kregen we toch weer een tegendoelpunt het werd 4-3 waardoor het misschien toch nog weer spannend kon worden. Gelukkig werd het hierna geen moment meer spannend en drukten we in de laatste minuut nog de 5-3 erin, Malick kon reageren op een te korte terugspeelbal, hij wilde de keeper omspelen maar zag toen Sem links van hem lopen. Sem schoot meteen maar een speler van Urk kon de bal van de lijn houden, in tweede instantie schoot Sem raak. Kort hierna floot de goed fluitende scheidsrechter af en keken we positief terug op deze oefenwedstrijd.

Een oefenwedstrijd die slecht begon wisten we om te draaien tot een positief einde. Dit zegt veel over de wilskracht die in dit team zit we willen heel graag soms misschien wel te graag waardoor we de simpele taken vergeten. We spelen nu op een niveau waarbij persoonlijke fouten meteen afgestraft kunnen worden en het steeds moeilijker wordt om deze recht te trekken. Vandaag was gelukkig zo’n dag waarbij we het recht konden trekken en we met de figuurlijke drie punten konden afsluiten. Complimenten vandaag voor ons spel waarbij de jongens één van hun betere wedstrijden speelden in vergelijking met de voorgaande weken. Dit moeten we vast houden en meenemen naar volgende week in de derby tegen Den Ham. Een wedstrijd die de vorige keer in een 3-3 gelijk spel eindigde waarbij we ons niet genoeg beloond hadden. Zaterdag 18 februari: Den Ham JO13-1 – Vroomshoopse Boys Jo13-1 10:00.

Man of the match ging vandaag tussen twee spelers, Jordi Heuver of debutant Sem de Groot. De meesten stemmen gelden bij deze stemming en met een kleine meerderheid werd Sem zijn terugkeer ook meteen de wedstrijd waarbij hij de “man of the match” bal in ontvangst mocht nemen. Met twee assists, een doelpunt en constante dreiging zeker meer dan verdient!