Vroomshoopse Boys JO15-3 doet goede zaken tegen JCLE

Op zaterdag 11 mei konden we,na 3 weken zonder wedstrijd eindelijk weer eens het veld op voor de uitwedstrijd tegen JCLE JO15-2 in Slagharen. Met nog 3 wedstrijden te gaan is het ongemeen spannend in onze 4e klasse,nog 3 teams strijden voor het kampioenschap en met 1 puntje voorsprong op de nummer 2 staan we nog steeds bovenaan!

Tegen JCLE begonnen we met de volgende opstelling:

Doel: Kyrell

Verdediging: Sil, Frank(c), Stefan en Daan de G

Middenveld: Daniel, Aron en Bas de G

Aanval: Jochem, Alwin en Milan

Op de bank begonnen: Rebar,Ali,Bas T,Remco en Daan B

We begonnen goed aan de eerste helft,er werd rustig gezocht naar openingen en we wisten onze tegenstander goed onder druk te zetten waardoor we redelijk veel in balbezit waren. Even leken we al vroeg op voorsprong te komen. We lieten bewust de rechtsback van JCLE vrijstaan bij de doeltrap,de keeper speelde zacht in en als een vuurpijl onderschepte Milan de bal voor hij aankwam! Voordat de keeper zich het realiseerde lag de bal al in het netje achter hem. Helaas was Milan zo snel dat de bal nog niet uit de 16 meter was geweest dus doelpunt terecht afgekeurd. Gaandeweg de eerste helft kwamen we beter en beter in de wedstrijd en kregen we een paar goede kansen. Onze kop specialist Bas de G was bij een corner dichtbij de openingstreffer en een voorzet van Milan was net te hard voor de inlopende Jochem en Bas T. In de 20e minuut werd ons geduld en harde werken dan toch eindelijk beloond,een prima genomen corner werd ingekopt en verdween klemvast tussen 2 armen van een JCLE verdediger:penalty!! Op overtuigende wijze werd de bal vanaf de 11 meter stip door Daniel binnengeschoten:0-1. De resterende 15 minuten probeerde JCLE verwoed de aansluitingstreffer te forceren,maar ook vandaag stond onze verdediging weer hun mannetje en wisten we JCLE goed uit de buurt van ons doel te houden. In de snelle omschakeling bleven wij gevaarlijk,maar gescoord werd er voor rust niet meer! Ruststand 0-1

Tijd voor een welverdiende verfrissing in de kleedkamer,een goede eerste helft en met een aantal wissels waren we weer klaar voor het tweede deel van de wedstrijd!

Na amper 2 minuten in de tweede helft kregen we geheel onnodig direct een tegentreffer om de oren. Een te zachte terugspeelbal op Kyrell eindigde met hands buiten het strafschopgebied,en de vrije trap die daarop volgde verdween keurig bij ons in het doel:1-1. Een beste tegenvaller want echte kansen had JCLE nog niet gehad! Toch lieten we ons niet ontmoedigen en al in de 3e minuut kwamen we weer op voorsprong. Een geblokt schot van ons belande bij de vrijstaande Bas T die onmiddellijk gebruik maakte van dit buitenkansje en de 2-1 tegen de touwen joeg! Na deze treffer ging bij de Boys de gashendel vol los,er werd vlot gecombineerd en bij balverlies werd er fel doorgejaagd. In de 5e minuut werd de druk JCLE te veel,opgejaagd door Bas T probeerde de laatste man van JCLE te combineren met de keeper maar hij speelde te slap in. Op volle snelheid pikte Bas T de bal op,de keeper werd omspeeld en beheerst afgerond 1-3! We wisten de wedstrijd vanaf dat moment helemaal naar ons toe te trekken,met prachtige combinaties tussen middenveld en aanval en goed inschuivende verdedigers had JCLE de grootste moeite om ons bij hun doel weg te houden.Jammer genoeg konden we het uitstekende spel niet in doelpunten uitdrukken,maar de uitdrukking” de aanval is de beste verdediging” kwam nu zeker uit want JCLE kwam er niet meer aan te pas. Eenmaal wist de linkerspits van JCLE aan onze aandacht te ontsnappen,maar schouder aan schouder met Frank en met de uitkomende Kyrell werd er ruim naast geschoten. Vlak voor het einde van de speeltijd,in de 32e minuut, wisten we dan toch de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Op het moment dat de vrij gespeelde Aron de vierde van de dag zou binnenschieten werd hij in de zestienmeter naar de grond gewerkt! De bal werd alsnog binnengeschoten door Bas T,maar helaas had de scheidsrechter al afgefloten. Gelukkig voor ons wist ook Aron de penalty met overtuiging binnen te schieten en was de wedstrijd gespeeld. Eindstand 1-4

Een dik verdiende overwinning,zeker gezien het spel,overtuiging en inzet top jongens. Met nog 2 wedstrijden te gaan naderen we de ontknoping van de competitie! Wie word er kampioen Vroomshoopse Boys, Daarlerveen of toch nog JVC Dedemsvaart? Aanstaande zaterdag mogen we de degens kruizen met de nummer 3 JVC Dedemsvaart en zullen we dus vol aan de bak moeten om onze koppositie te behouden! Lets go Boys