Vroomshoopse Boys JO15-3 net geen kampioen….maar wel een top seizoen!

De laatste 2 wedstrijden van de JO15-3 ging het erom spannen,wie zou er kampioen worden in de 4e klasse? Wij stonden met 1 punt voorsprong op de eerste plaats,gevolgd door Daarlerveen en JVC Dedemsvaart! Op 18 mei mochten wij thuis aantreden tegen JVC,en met de wetenschap dat JVC en Daarlerveen de laatste wedstrijd nog tegen elkaar mochten spelen konden we goede zaken doen.

Tegen JVC begonnen we met de volgende opstelling:

Doel: Kyrell

Verdediging: Sil,Frank,Stefan en Daan de G

Middenveld: Ali,Aron en Rebar

Aanval: Bas T,Remco en Milan

Op de bank begonnen: Alwin,Daan B,Daniel,Jochem en Bas G

De eerste helft werd al gauw duidelijk dat het een zware strijd zou worden,ook JVC ging er vol voor en het spel golfde op en neer. De eerste kans was voor JVC maar Kyrell bracht redding,gevolgd door een prima kans voor ons,de diagonale schuiver van Milan ging net voorlangs! In de 18e minuut kreeg JVC een vrije trap vlak over de middenlijn en tot ieders verbazing en verassing vuurde de speler van JVC ineens op doel en verdween de bal net buiten bereik van onze doelman in het netje 0-1. Een beste domper,maar we lieten het er niet bij zitten en gingen door met het zoeken naar openingen in de hechte defensie van de tegenstander. Een paar keer waren we dichtbij,de grootse kans kwam van Alwin die een afgeslagen corner prachtig richting de linkerbovenhoek krulde maar zijn inzet gekeerd zag worden de de keeper.Vlak voor rust kregen we nog een tegenvaller te verwerken,een diepte pass van JVC zou worden onderschept door de uitgekomen Kyrell,maar de bal stuitte vlak voor hem op waardoor hij volledig werd gemist en de spits van JVC simpel kon binnen tikken 0-2 en tevens ruststand.

In de tweede helft gingen we vol in de aanval,achterin gingen we 1 op 1 spelen en we wisten JVC goed onder druk te zetten! Onze tegenstander kwam nog spaarzaam aan aanvallen toe,maar er werd uitstekend verdedigd en hard gewerkt. We kregen nog een handjevol kansen maar het leek wel of de bal er deze dag niet in wou. En ondanks dat we er met elkaar alles aan deden,en ook omdat JVC prima verdedigde,werd er na 70 minuten afgefloten met een 0-2 eindstand!

Ontzettend balen natuurlijk,maar ook een stukje berusting want iedereen had alles gegeven en dan kun je elkaar niks kwalijk nemen. We waren zeker niet de minder dan JVC,maar uiteindelijk telt alleen de eindstand en verloren we voor het eerst sinds 1 september 2018!! een wedstrijd. Daarlerveen won hun pot ook met overtuiging,dus in de laatste speelronde zou alles beslist worden

Op 25 mei speelden wij onze laatste wedstrijd,uit naar HHC Hardenberg JO15-5. Er was nog van alles mogelijk in de strijd om de koppositie,Daarlerveen en JVC speelden tegen elkaar en bij winst van JVC zouden wij nog steeds kampioen kunnen worden! We moesten dan wel eerst minimaal 5 doelpunten goedmaken op JVC en dan ook nog een marge opbouwen voor hun eventuele overwinning maar onmogelijk was het zeker niet.

We begonnen met de volgende opstelling:

Verdediging: Sil,Frank en Daan de G

Middenveld: Daan B,Aron en Bas de G

Aanval: Bas T, Alwin,Daniel en Milan

Op de bank begonnen: Stefan,Remco,Rebar,Ali en Jochem

Met een extra aanvaller voor een verdediger begonnen we aan de eerste helft in de hoop om snel en veel te scoren. Het snelle scoren lukte nog wel,want in de 6e minuut wist Bas T de eerste van de dag binnen te schieten,maar daarna zakte de wedstrijd al gauw in. Het begon al met het snel uitvallen van onze verdedigers Daan de G en Frank waardoor we al snel terug moesten naar de vertrouwde 4-3-3 opstelling. Na een totaal onbedoelde pittige overtreding van onze linksback Sil sloeg echter de vlam helemaal in de pan,mede geholpen door de reacties vanaf de zijkant. Zelfs de grensrechter van de tegenpartij vond het nodig om het hele veld over te steken om verhaal te halen na vermeend natrappen. Als leiders besloten we de betreffende spelers van ons te wisselen,niet om ze af te vallen, maar om de wedstrijd weer wat rustiger te krijgen en weer bezig te zijn met waar we hier voor kwamen: voetballen! Dat lukte maar deels,het bleef een irritant potje voetbal waarin wij gelukkig het verstandigste waren en ook nog bij vlagen prima voetbal op de mat legde.Na 2 dikke kansen van Daan B en Bas T was er in de 25 minuut uiteindelijk weer eens reden om te juichen,met een heerlijke bal van Daniel op de naar binnenlopen Bas T wisten we de 2-0 te scoren. Met nog een maar minuten op de klok begon het beter en beter te lopen en in de blessuretijd wist Milan na een machtige rush de 0-3 binnen te schieten. Ruststand 0-3

In de rust tijd om wat orde op zaken te brengen,na het excuus van Sil aan zn tegenstander(klasse kerel) leek de rust wat wedergekeerd! We spraken met elkaar af om vanaf nu met de rits op de mond te spelen,geen opmerkingen meer maar volledige focus op ons spel want we waren er nog steeds buiten de marge met JVC!

Nadat de scheidsrechter aan de aanvoerders ook duidelijk had gemaakt dat wat hem betreft de maat ook vol was begonnen we eindelijk aan de tweede helft. En dat deden we uitstekend,vol overgave werden de duels aangegaan en we wisten HHC goed vast te zetten op hun helft. In de 11e minuut werd spits Remco met een mooie steekbal de zestienmeter ingestuurd en vlak voor de uitkomende keeper wist hij de 0-4 binnen te prikken. Dit werd het startschot voor de beste fase van onze wedstrijd,we voelde prima aan waar de zwakke plekken van onze tegenstander lagen en maakten daar optimaal gebruik van. In de 12e,14e en 17e minuut werd de ontketende Bas T op links bediend en met uitstekende acties schoot hij de 0-5,0-6 en de 0-7 binnen! Even wist HHC zich te herstellen na deze mokerslag,een goede individuele actie van hun spits werd beloond met een treffer 1-7,en Kyrell moet nog 1 maal handelend optreden bij een hard schot maar het waren toch weer de Boys die de wedstrijd naar zich toe trokken. In de 27 minuut ronde Alwin een voorzet van Bas T bekwaam af 1-8,en in de 31 minuut kregen we op 35 meter van het doel van HHC een vrije trap. Zoals beloofd mocht onze doelman Kyrell,die over een uitstekende trap beschikt het proberen. Met een schitterende curve verdween de bal onhoudbaar in het doel van HHC en de ontlading bij onze doelman was zeker na de twee lullige tegengoals een week eerder begrijpelijk groot:1-9. In de allerlaatste minuut wisten we nog 1 keer te scoren,opnieuw was het Bas T die onhoudbaar voor de verdedigers van HHC zn 6e!! van de dag binnenschoot en daarmee de eindstand bepaalde op 1-10!

Plicht gedaan,het gat naar JVC gedicht en een mooie marge opgebouwd! Nu werd het wachten op de uitslag van de wedstrijd JVC-Daarlerveen die wat later begonnen. Helaas voor ons liet Daarlerveen zich de titel niet meer ontgaan en wist JVC met 0-3 te verslaan. Daarlerveen JO15-1, van harte gefeliciteerd met het kampioenschap namens de JO15-3. Met een 2e plaats in de voorjaarscompetitie en het kampioenschap in de najaarscompetitie hebben we het meer dan uitstekend gedaan. Vooral de sfeer in het team was dit jaar heerlijk,soms wel eens lastig voor de trainers,maar we hebben veel lol gehad!

Kyrell,Sil,Frank,Stefan,Daan de G,Ali,Rebar,Daan B,Aron,Bas G,Milan,Alwin,Remco,Daniel,Jochem en Bas T  bedankt voor jullie inzet en gezelligheid en veel succes voor het volgende seizoen!

Albert,Marcel,Tony,Lars en Eric bedankt voor de begeleiding/trainen en vlaggen het was top geregeld dit jaar