Vroomshoopse Boys JO15-3 wint van stug Deto

Nieuwe ronde,nieuwe kansen! Na een prima eerste competitiehelft waarin we lang meededen om de eerste plaats,was het zaterdag 17 februari tijd om te starten met de tweede competitieronde,thuis tegen Deto JO15-4! In de winterstop hebben we helaas afscheid moeten nemen van 3 van onze beste spelers,Jochem,Tycho en Karin hebben de overstap gemaakt naar de JO15-2 ! Langs deze weg wil ik ze bedanken voor hun inzet en veel succes wensen in hun nieuwe team.

Tegen Deto begonnen we met de volgende opstelling:

Doel: Tim

Achterhoede: Frank,Siebong,Hendri en Daan

Middenveld: Rebar,Yorick en Ali

Aanval: Bas T,Alwin en Remco

Op de bank begonnen Mustafa en Bas de G,helaas moest Lars zich wegens griep afmelden.

Vanaf de eerste minuut zaten we er goed bovenop en wisten we direct het initiatief te nemen! Met veel balbezit en redelijk positiespel wisten we onze tegenstander goed onder druk te zetten. Maar traditiegetrouw kwamen we eerst weer op achterstand,de eerste de beste aanval werd door een aanvaller van Deto prachtig binnengeschoten 0-1. Gelukkig waren we niet van ons stuk gebracht en bleven we rustig in onze koppies! Nadat eerst Alwin al een keer de stevigheid van de lat had getest,was het uiteindelijk een Vriezenvener die de gelijkmaker wist te scoren. Onze linksbuiten Bas T wist zich vanaf links uitstekend naar binnen te draaien en keurig in de verre hoek te scoren:1-1 Kort daarna kregen we een enorme kans op de 2-1,maar helaas wist Alwin een buitenkansje vanaf de 11 meter stip wederom op de paal te schieten,en met de 1-1 gingen we de rust in!

Tijdens het bakkie thee in de kleedkamer eens rustig de boel doorgenomen en strategie voor de 2e helft bepaald.

Ook Deto had in de rust niet stilgezeten,zij hadden ook duidelijk voor een andere tactiek gekozen door met maar 2 spitsen te gaan voetballen en voor de lange bal naar voren te gaan. Razendsnel werd de boel in de achterhoede omgezet en wisten we deze omzetting van de tegenstander in ons voordeel te benutten en met een extra speler vanuit achterhoede nog meer druk op de tegenstander te zetten. Er werd feller in de duels gegaan, het tempo werd steeds verder opgeschroefd en uiteindelijk kon Yorick na een corner de verdiende 2-1 inschieten.

De rest van de 2e helft bleven wij de bovenliggende partij,we kregen nog een aantal goede kansen en ook Deto kwam nog gevaarlijk door, maar door goed optreden van doelman Tim bleef de stand van 2-1 staan tot het eindsignaal.

De eerste 3 punten binnen,hard voor moeten werken maar zeker verdiend!