Op het zonnige voetbalcomplex van PH in Almelo troffen PH en Vroomshoopse Boys elkaar. Beide teams staan dicht bij elkaar op de ranglijst. Winst voor Vroomshoopse Boys zou betekenen dat een goede stap vooruit  wordt gemaakt.

PH nam direct het initiatief, speelde gretig en kreeg al snel enkele kansen. In de 6e minuut krijgt Rick Droste de kans om de thuisploeg op voorsprong te brengen.  Zijn schot gaatechter rakelings voorlangs de Boys goal. In de 10e minuut de eerste fraaie Boys aanval: een mooie voorzet van Ernst-Jan Heideman bereikt Juliën Derks, zijn schot gaat echter net over.

In de 13e minuut een goede kans voor PH. Sil Derks weet het schot van de gevaarlijke PH-aanvaller Rick Droste tegen te houden en voorkomt daarmee een achterstand. Enkele minuten later opnieuw een goede aanval  en een kans op de openingstreffer voor PH. Rick Droste maakt hier geen gebruik van en schiet naast.

In de 27e minuut opent Kibilay Coban de score voor PH. Het afstandsschot dat nog door de Boys verdediging van richting wordt veranderd, is onhoudbaar voor de Vroomshoopse goalie Rene Kok. PH blijft aandringen en in de 39e minuut weet Sam Hesselink met een afstandsschot het net te vinden. Met een achterstand van 2-0 gaat Vroomshoopse Boys de kleedkamer in.

Ruben Smedema en Ruben de Groot nemen de tweede helft de plaatsen in van Bram Hooijer en Sil Derks. De tweede helft zien we een ander beeld dan in de eerste helft, waarin de Boys te afwachtend was.

In de 65e minuut weet Jos Hutten de 2-1 op het scorebord te brengen. Uit een prima genomen corner van middenvelder Léon Dogger kopt hij de bal in het doel.

Enkele minuten later weet Julien Derks Jelle Drees te bereiken, zijn schot weet helaas net geen doel te treffen.

In de 73e minuut worden Jelle Drees en Ernst-Jan Heideman gewisseld voor Bert Verschoor en Ton Kunst. Enkele minuten later wordt Ton Kunst door middel van een perfect steekpass van Léon Dogger in stelling gebracht om de gelijkmaker te maken. Hij wordt echter door een PH-verdediger vastgehouden, de Boys claimt een penalty maar scheidsrechter Frank Assink ziet het anders.

In de 89e minuut een fraaie aanval over rechts, de voorzet van Ton Kunst weet Tom Pierik te bereiken, hij kopt helaas over.

In de slotseconden is het dan wel raak , PH weet de 3-1 op het scorebord te brengen. De arbiter ziet in een op het oog correcte verdedigingsactie van Léon Dogger een overtredingen legt de bal  op de stip. Sam Hesselink weet deze strafschop strak in te schieten, waardoor keeper René Kok kansloos is.

Door dit verlies heeft Vroomshoopse Boys de weg naar boven nog niet gevonden. Aanstaande dinsdagavond zal de thuiswedstrijd tegen IJVV worden gespeeld. (Aanvang 20.00 uur)

In Almelo werd gespeeld in de volgende opstelling: Doel: René Kok. Verdediging: Sil Derks (46: Ruben de Groot),Patrick Drenthen, Robert Veld, Tom Pierik. Middenveld: Jelle Drees (73: Ton Kunst), Bram Hooijer (46: Ruben Smedema),Léon Dogger. Aanval: Julien Derk, Ernst-Jan Heideman (73: Bert Verschoor) en Jos Hutten.

 

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl