Op het sportpark de Bijenkorf in Hengelo was het zaterdag dermate druk met de vele teams van de voormalige zondagclub, dat de eerste elftallen van HVV Tubantia en Vroomshoopse Boys pas om 15.30 uur met hun competitieduel konden beginnen. Direct togen de goed combinerende gasten in de aanval en al in de eerste minuut had Sil Derks de openingstreffer op zijn schoen na goed voorbereidend werk van Bert Verschoor. De bal vloog net naast het doel en er kwamen daarna meer kansen voor de Boys. Bert Verschoor dwong in de 11e minuut met een hard schot Tubantia-keeper Tijn Zengerink tot een fraaie redding.

Schijnbaar uit het niets kwam HVV Tubantia een minuut daarna op voorsprong. Matig wegwerken van de bal door de Boys-defensie leidde tot een schietkans voor Ali Oulad Ben Lahcen. De bal verdween in de verre linker hoek: 1-0. Na een kwartier claimde de thuisploeg een strafschop na een scrimmage in het doelgebied van de Boys, maar arbiter Joost Soeter wuifde dat weg. In de fase erna probeerde Vroomshoopse Boys het met vooral schoten uit de tweede lijn, maar dat kon HVV Tubantia niet erg verontrusten. Relatief gemakkelijk leek de achterhoede van de thuisploeg stand te houden. Dat veranderde in de 37ste minuut. Léon Dogger  kwam vanaf rechts met een mooi aangesneden vrije trap van zo’n 35 meter en Jos Hutten kopte onbedaarlijk hard raak in de linker bovenhoek: 1-1. Dat was voor de Boys een sein om nog een tandje bij te zetten en de druk te verhogen. Dat werd in de 44ste minuut beloond, toen Jos Hutten met een hard schot profiteerde van wanorde in de defensie van HVV Tubantia. Met 1-1 werd gerust.

Na de thee ging de thuisploeg wat opportunistischer spelen met maar liefst vier aanvallers. Het parool was in wezen simpel: de bal snel bij die technisch bekwame aanvallers krijgen, die dan met individuele hoogstandjes gevaar kondenstichten. Die speelwijze leidde tot kleine kansen voor HVV Tubantia, terwijl aan de andere kant de Boys enkele gevaarlijke omschakelmomenten had. Levi Aitink met een schot en Jos Hutten met een kopbal konden net niet van de geboden ruimte profiteren.

In de 73ste minuut kwam aan Boys-zijde Ernst-Jan Heideman voor Bert Verschoor. Even later loste Bram Hooijer Tom Pierik af. HVV Tubantia probeerde met alle macht de gelijkmaker te produceren, maar de Boys-defensie leek overeind te blijven. In de 77ste minuut leek de wedstrijd beslist te worden in het voordeel van Vroomshoopse Boys. Ernst-Jan Heideman haalde op rechts de achterlijn en bracht twee volledig vrij staande aanvallers van de Boys in stelling. Bram Hooijer wilde de bal binnen glijden, maar tikte daarbij het leer onbedoeld net voor de voeten van de nog beter voorstaande Levi Aitink weg. Daardoor ging een doelrijpe kans verloren en bleef HVV Tubantia in de wedstrijd.

In de 78ste minuut werd Niels Elzinga voor Jos Hutten in het veld gebracht. HVV Tubantia bleef voor een beter resultaat strijden en dat werd beloond in de 79ste minuut. Vanaf links werd de bal voorgezet en de ervaren Appie Altunbas wist wel raad met dit buitenkansje en verschalkte de uitkomende Boys-doelman Chiel Sickman: 2-2. In de slotfase was het nog spannend voor beide doelen, maar gedoelpunt werd er niet meer. HVV Tubantia liet zich ook vanaf de zijlijn vooral verbaal gelden en dat leverde nog een aantal gele kaarten voor de thuisploeg op.

De formatie van hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman verdiende het uiteindelijke punt, waar er zeker meer in had gezeten. Het Boys-team streed weer met veel inzet, maar het zat even niet mee. De ingeslagen status blijft echter behouden en de afwezigheid van de jonge vader Jordy Harms en de geblesseerde spelers Robert Veld, Patrick Drenthen en Simon Kempers werd goed opgevangen. Het spel van de 16-jarigecentrale verdediger Duncan Kelder biedt beslist perspectief. Zaterdag speelt de Boys als huidige nummer 3 van de tweedeklasse J. thuis tegen Oranje Nassau uit Almelo, waarbij er om 15.00 uur wordt afgetrapt.

In Hengelo werd in de volgende formatie gespeeld: doel: Chiel Sickman, achter: Sil Derks, Duncan Kelder, Jesper Derks en Sten Runhart; midden: Tom Pierik (74: Bram Hooijer), Léon Dogger en Levi Aitink; voor: Bert Verschoor (73: Ernst-Jan Heideman), Jos Hutten (78: Niels Elzinga) en Juliën Derks.

De volgende tegenstander van Vroomshoopse Boys in de knock-out-fase van de bekercompetitie is bekend. Dat is MVV’29 uit Harbrinkhoek, die in top van de derde klasse C. van het zondagvoetbal bivakkeert. Op een van de data 22,23 of 24 november wordt dit bekerduel doordeweeks in Harbrinkhoek gespeeld.

Het tweede elftal van Vroomshoopse Boys boekte in Dalfsen een prima 2-1 overwinning op ASC’62 2. De mannen van trainer Alexander Fokkert vinden zichzelf daardoor terug in de middenmoot van de eerste klasse. Vroomshoopse Boys JO19-1 verloor thuis de derby tegen DETO JO19-1 met 5-1. Boys JO17-1 kon op de Bosrand ook geen potten breken en dolf tegen Heino JO17-1 met 6-2 het onderspit.

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl