Op de velden van Sparta Enschede en Vosta streden op zaterdag 17 juni 16 teams om de fel begeerde Beltona-cup tijdens de finaledag van dit pretentieuze toernooi. Vroomshoopse Boys ging voortvarend van start in de poulewedstrijden. DVC Dedemsvaart werd met 2-0 verslagen door doelpunten van Nelson Runhart en Levi Aitink. Daarna werden de jonge talenten van HHC Hardenberg met 1-0 geklopt door een treffer van Nelson Runhart. De volgende horde was Achiles’12 uit Hengelo, die door een doelpunt van Siem Pierik met 1-0 aan de zegekar werd gebonden.

Die drie winstpartijen betekenden plaatsing in de kwartfinale, waarin SV Enter de tegenstander was. Deze wedstrijd eindigde in 0-0, waarna penalty’s de beslissing moeste brengen. Die werden door de spelers van SV Enter beter genomen, waardoor Vroomshoopse Boys voor de eindoverwinning was uitgeschakeld. Vervolgens werd door de Boys met 3-2 gewonnen van OVV’85 uit Oosterbeek. De doelpunten aan Boys-zijde werden gemaakt door Sil Derks (2x) en Tom Pierik. De wedstrijd om de 5e en 6e plaats tegen SJO FC Dalfsen kende een brilstand. Weer penalty’s dus en bij die serie trok de Boys opnieuw aan het kortste eind. Dat betekende een zesde plaats van deze editie van het Beltona-toernooi, waarbij Hoevelaken de eindoverwinning behaalde.

Er had qua klassering beslist meer ingezeten voor de Boys. De youngsters tot 21 jaar van Vroomshoopse Boys verloren geen enkele wedstrijd en het vertoonde spel geeft volop vertrouwen voor de nabije voetbaltoekomst. Dat gaat gebeuren zonder het vertrekkende trainersduo Jan-Peter Jonkman en Henk Harmens, die afgelopen zaterdag in Enschede voor het laatst bij Vroomshoopse Boys op de bank zaten.

Achter de schermen wordt er bij Vroomshoopse Boys hard gewerkt om het nieuwe voetbalseizoen goed in te vullen. De indelingen van alle leeftijdscategorieën van Vroomshoopse Boys zijn inmiddels ingevuld en daarbij zijn de technische commissie, groepshoofden, trainers, leiders en scouts nadrukkelijk betrokken geweest. Ook de Hoofden Technische Opleiding Arriën Kuilder, Arjan Paters en Tim van der Kolk pakten daarbij hun rol, waar ingaande het volgende seizoen een wisseling van de wacht plaats vindt. Reinier de Jong volgt Tim van der Kolk op als Hoofd Technische Opleiding van de onderbouw. Tim heeft deze functie gedurende vijf seizoenen op prima wijze vorm en inhoud gegeven.

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl