Vroomshoopse Boys lijkt klaar voor herstart competitie

Op het kunstgras van het sportcomplex De Bosrand oefende Vroomshoopse Boys tegen de beloften onder 23 jaar van HHC Hardenberg. De jonge ploeg uit Hardenberg hield het welgeteld 44 minuten vol bij de vele aanvalsgolven van de Boys. Na een half uur werd overigens een doelpunt van Nelson Runhart vanwege eerder geconstateerd buitenspel afgekeurd. Op slag van rust moest de defensie van de gasten toch capituleren door een openingsdoelpunt van Ramon de Jong: 1-0.

Ook na rust hielden de gasten het lange tijd manmoedig vol, mede doordat de eindpasses van de op zich goed combinerende thuisploeg niet altijd zuiver waren. In de slotfase doelpuntte eerst Boys-aanvoerder Léon Dogger met een geplaatst schot en toen ging het snel. Eerst schoot Stef Kikkert de Boys naar 3-0 en vervolgens doelpuntte Levi Aitink nog twee keer. Met name de laatste, een lob over grote afstand, was een beauty: 5-0.

Al met al was het een uitermate nuttige oefenduel tegen een technisch prima spelende tegenstander. Gezien het veldspel lijkt Vroomshoopse Boys klaar voor de herstart van de competitie. Hoofdtrainer Robert Bosma gebruikte tegen HHC Hardenberg vrijwel alle spelers van zijn A-selectie, waarbij ook de van een blessure teruggekeerde Robert Veld de nodige minuten kon maken. Op zaterdag 20 januari wacht de Boys thuis een mooie krachtmeting. Vroomshoopse Boys speelt dan om 15.00 uur thuis als de nummer 2. van de tweede klasse I. tegen de gedeelde nummer 4. en winnaar van de eerste periode SV Nieuwleusen, dat op 4 punten achterstand staat.

Vroomshoopse Boys 2 oefende uit tegen het eerste elftal van vierdeklasser vv  Bruchterveld, het team van Stephan Bloemendal, oud-trainer van de Boys. In Buchterveld boekte het bezoekende team van trainer Alexander Fokkert een eclatante 4-1 overwinning.

Vroomshoopse Boys JO19-1 oefende op de Bosrand tegen Deto JO19-1 uit Vriezenveen en won afgetekend met 8-2. Onlangs werd bekend dat trainer-coach van Boys JO19-1 Ruben Kloosterman (43) aan het eind van het seizoen 2023-2024 de Boys verruilt voor Sportclub Lutten. Bij de huidige vierdeklasser zaterdag wordt de Vroomshoper hoofdtrainer. Dat betekent een vacature bij de jeugd van de Boys, die hopelijk weer snel wordt ingevuld.