Op het sportpark ’t Lageveld in Wierden begon Vroomshoopse Boys zwak tegen gastheer en subtopper SVZW. Al binnen  2 minuten lag de bal al in het netje achter Boys-doelman Tim Sickman. De vrijstaande Yessin Maskoul werd aangespeeld en vanuit de draai werd eenvoudig 1-0 aangetekend. Een minuut daarna leek Vroomshoopse Boys doeltreffend te antwoorden. Een vlot lopende aanval bracht de bal via Harold Kivits en Ton Kunst bij Ernst-Jan Heideman, die net niet de juiste doeltreffende voortzetting wist te vinden en doelman Raymond Beukeveld op z’n weg vond. In de minuten erna wist doelman Tim Sickman met snel uitkomen dreigende SVZW-aanvallen in de kiem te smoren. Het was uitstel van executie, want al in de 10e minuut sloeg het soepel combinerende SVZW opnieuw toe. Linkerspits Ferdy ter Avest kreeg veel te veel ruimte en kon ongehinderd afvuren vanaf links: 2-0.

In de 20ste minuut kwam Dewi Perik namens SVZW gevaarlijk dor, maar zijn inzet ging net voorlangs. In de 25ste minuut moest Boys-doelman Tim Sickman weer handelend optreden en met een attente ingreep voorkwam hij de 3-0 van Yessin Maskoul. In de 25ste minuut raakte de als centrale verdediger geposteerde Jordy Brinkman op ongelukkige wijze de doorgebroken Dewi Pierik. Arbiter van dienst P. Lips beoordeelde dit wel erg zwaar als rood en dus moest Vroomshoopse Boys verder met tien man. Het pleit voor het karakter van de formatie van de trainers Eric van Zutphen, Arjan Paters en Reinier de Jong dat ondanks de numerieke minderheid direct manmoedig de aanval werd gezocht. Ernst-Jan Heideman brak door op rechts en werd onreglementair gestuit door SVZW-verdediger Harm Jan Tip. Arbiter Lips oordeelde deze ingreep als correct en een fluitsignaal bleef uit.

Na een half uur spelen werd rechterspits Ernst-Jan Heideman gewisseld en in feite opgeofferd vanwege het wegvallen van verdediger Jordy Brinkman. In zijn plaats kwam centrale verdediger Tom Staarman. SVZW-middenvelder Tim Posthast kwam nog enkele malen in schietpositie, maar wist mede door goed ingrijpen van de Boys-defensie niet te scoren. Met 2-0 werd gerust en direct na de thee trok SVZW weer ten aanval, maar de echte precisie ontbrak bij de eindpass en de afronding bij der withemden.

Wel werd er in de 48ste minuut gedoelpunt door Dewi Pierik met een rake kopbal, maar de SVZW-spits deed dit vanuit buitenspelpositie. In de 55ste minuut werd aan Boys-zijde Jelle Drees gebracht voor Ramon de Jong. In de 58ste minuut leek Michael Wensing namens SVZW koppend te scoren, maar de verdediger had daarbij een duwfout begaan. In de 63ste minuut kwam Robert Veld Leon Dogger vervangen. Het ontbreken van een centrumspits als aanspeelpunt  zorgde ervoor dat SVZW makkelijk op de been kon blijven. In de 78ste minuut was er even een speldenprik via Harold Kivits, Robin Drenthen55: Jelle Drees) en Jelle Drees, maar ook dat kon de defensie van de thuisploeg niet echt verontrusten. Het was met name doelman Tim Sickman, die met een aantal uitstekende reddingen de schade beperkt hield.

Zo werd er na en weinig opwindende streekderby na 90 minuten afgefloten bij en 2-0 eindstand Een volkomen verdiende overwinning voor SVZW, die in de beginfase optimaal profiteerde van de geboden ruimte. De loodzware serie tegen sterke tegenstanders als vv Berkum, Go-Ahead Kampen, Nunspeet en SCZW is nu achter de rug voor Vroomshoopse Boys. Klussen tegen teams als DETO, FC Zutphen en De Esch lijken op papier meer perspectief te bieden. Door de verliespartijen van naaste concurrenten De Esch, DETO en KHC staat Vroomshoopse Boys nu gedeeld 10e in de eerste klasse D. Enkele driepunters zijn zeker nodig om het gat met de veilige middenmoot niet te groot te laten worden. Zaterdag heeft Vroomshoopse Boys geen competitie- of bekerverplichtingen. Op zaterdag 29 oktober wordt de competitie op de Bosrand hervat met de altijd beladen Twenterand-derby tegen DETO.

In Wierden werd met de volgende opstelling gespeeld: doel: Tim Sickman; achter: Robin Drenthen, Rutger Schrijver, Jordy Brinkman (25: rode kaart) en Andjin van Veen; midden: Harold Kivits, Lars Scholten, Ton Kunst en Leon Dogger (63: Robert Veld); voor: Ernst-Jan Heideman (30: Tom Staarman) en Ramon de Jong ( 55: Jelle Drees).

Koploper Vroomshoopse Boys 2 had het met name in de eerste helft zwaar tegen AZSV 3, maar wist op het laatste moment in Aalten een 2-2 gelijkspel uit het vuur te slepen. Het team van trainer Henk Diokkers staat op de drempel van een periodekampioenschap in de eerste klasse. Vroomshoopse Boys JO19 1 speelde op de Bosrand met 2-2 gelijk tegen De Tukkers JO19 1.