De eerste helft van de wedstrijd tussen Vroomshoopse Boys en Be Quick’28 uit Zwolle, de nummers 4 en 5. van de eerste klasse H. en beide kanshebbers voor de tweede periodetitel, was voor de thuisploeg. Met veel inzet en zo nu en dan prima combinatievoetbal werd door de Boys het door een aantal blessures opvallend jonge team van Be Quick’28 op eigen helft terug gedrongen.  Er kwamen kansen voor Ton Pierik en Juliën Derks, maar de verdediging van de gasten hield stand. De snelle tegenstoten van het zoals altijd technisch sterke Be Quick’28 waren niet van gevaar ontbloot. Boys-doelman René Kok stond enkele keren op de juiste plek om het gevaar te bezweren.

Vroomshoopse Boys bleef domineren, maar miste door de afwezige Jordy Harms een echt aanspeelpunt in de spits. In de 27ste minuut leek de verwoed aanvallende thuisploeg de score te openen. Jos Hutten vond vanaf rechts de geheel vrijstaande Juliën Derks, die achter van dichtbij naast kopte. Na 32 minuten dook de jonge Boys-middenvelder Ton Pierik vrij op voor keeper Teko Malanda, die met een snelle reactie de op dat moment verdiende 1-0 voorkwam. In de 38ste minuutsoleerde Ramon de Jong na een fout van een verdediger van Be Quick’28 door de defensie van de gasten. Helaas was zijn inzet te zacht om keeper Teko Malanda te verontrusten. Evenlater mocht Leon Dogger namens de Boys aanleggen bij een vrije trap vanaf 25 meter. Zijn kiezelharde schot spatte uiteen op de vuisten van keeper Teko Malanda en de rebound van Ramon de Jong werd tot corner verwerkt door een attente verdediger van Be Quick’28.

Beide teams gingen met 0-0 rusten en het wachten was eigenlijk op een bevrijdende openingstreffer van Vroomshoopse Boys. Dat liep even wat anders in de tweede helft, waarbij de thuisploeg mede door de uitstekendgeorganiseerde verdediging van de gasten eigenlijk geen echte vuist meer kon maken. De uitvallen van Be Quick’28 warengevaarlijk en de Zwolse ploeg kreeg enkele kleine kansen. De geconcentreerde Boys-verdediging speelde weer zo goed als foutloos en gaf weinig weg. In de 52ste minuut kreeg Ramon de Jong een vrije schietkans op links, maar het schot vloog voorlangs het doel van Be Quick’28.  Tien minuten later werd Ramon de Jong gewisseld voor Robert Veld. Na 73 minuten kwam Bram Hooijer in het veld voor Ton Pierik.

In de 78ste minuut werd dor de komst van goalgetter van het tweede elftal Tim van der Kolk voor Jos Hutten aanvallend gewisseld. Tim van der Kolk zorgde voor de nodige dreiging zonder de achterhoede van de gasten echt in grote problemen te brengen. In de spannende slotfase kreeg eerst Be Quick’28 na een verkeerde terugspeelbal van Boys-zijde een levensgrote kans. Cas Duiker stond opeens oog in oog met Boys-keeper René Kok, die gelukkig voor de Boys op fabuleuze wijzeredde. Dat gaf Vroomshoopse Boys moed om aan te zetten voor een verwoed slotoffensief. Dat had bijna succes toen de overigens foutloze keeper Teko Malanda de bal na een corner van Leon Dogger los liet. Boys-speler Bram Hooijer had de bal voor het inschieten, maar was net niet voldoende in balans om doeltreffend uit te halen. Meteen daarop floot de goed leidende scheidrechter G.H. Steen uit Wierden voor de laatstekeer. Na de 0-0 in Den Ham opnieuw een brilstand voorVroomshoopse Boys, die echter wel kansrijk blijft voor de plaatsvervangende periodetitel door het gelijke spel van naaste concurrent WVF tegen hekkensluiter Oranje Nassau. Er werd  in de volgende opstelling gespeeld: doel: René Kok; achter Jesper Derks, Rutger Schrijver, Andjin van Veen en Robin Drenthen; midden: Leon Dogger, Jelle Drees en Tom Pierik (73: Bram Hooijer) voor: Juliën Derks, Ramon de Jong (62: Robert Veld) en Jos Hutten (78: Tim van der Kolk).

Op dinsdagavond 19 februari speelt Vroomshoopse Boys om 20.00 uur thuis op De Bosrand tegen de reserves van derde divisionist HSC’21 uit Haaksbergen. Inzet is het bereiken van de laatste 16 in het toernooi om de districtsbeker van de KNVB.

Vroomshoopse Boys 2 overtuigde thuis met een klinkende 6-0 zege tegen OZC 2 uit Ommen en blijft koploper in de eerste klasse. Vroomshoopse Boys 3 verloor thuis met 2-0 van Bruchterveld 2 en haakt nu even af in de race om het kampioenschap. Vroomshoopse Boys JO19-1 kon het in de hoofdklasse niet bolwerken tegen subtopper Heino JO19-1 en verloor de uitwedstrijd met 5-0.

 

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl