Vroomshoopse Boys O19-1 krijgt les in effectiviteit

Vroomshoopse Boys O19-1 – vv Heino O19-1: 0 – 5 (0 – 2)

Op een zonovergoten sportpark de Bosrand werd om precies 15.00 afgetrapt op het hoofdveld.

De eerste fase van de wedstrijd ging gelijk op. Heino had de betere kansen, het balbezit wisselde erg veel van kant. Diepte ballen werden afgewisseld met korte varianten door beide teams. Het tempo is het spel wisselde hierdoor enorm.
De grootste kansen waren in deze periode voor de gasten. Wouter moest al een aantal keer reddend optreden. Zelf hadden we vooral moeite om het baltempo omhoog te krijgen en hiermee kansen af te dwingen. Jesson, Luuk en Matthew verschenen een aantal keer dreigend voor het doel, maar tot echte doelpogingen kwamen we niet.

In de 40e minuut krijgen wij een corner tegen. Door niet goed opstellen kon Heino inlopen en in een scrimmage die volgende werd er gescoord; 0 -1. Kort hierna werd er door de tegenstander een dieptepass verstuurd waar wij in de as niet doortastend op handelen; 0 – 2 vlak voor rust.

Na rust werd er anders gestart qua formatie en instelling. De 10 minuten die volgenden waren wij de bovenliggende partij. Een aantal kansen werd gecreëerd vanuit buiten de zestien. Vooral de vleugelaanvallers waren aanwezig met voorzetten. Het geluk ontbrak om deze kansen om te zetten in doelpunten.
Doordat wij in deze fase niet wisten te scoren, stelden we Heino in staat om een eventuele genadeklap toe te dienen. Dit gebeurde dan ook in de 60e minuut. Waar wij nog rustig terugliepen na een aanval, trapte de keeper van Heino hard en ver uit. De spits van de tegenstander reageerde attent en wist Wouter te omzeilen; 0 – 3.

Door nog twee individuele fouten die volgden wist Heino uit te lopen tot een 0 – 5 eindstand. Een les in effectiviteit, waarin toegegeven moet worden dat Heino beter was. Gefeliciteerd met de overwinning en tot in Heino.

Volgende week wacht thuis op Sportpark de Bosrand het thuisduel tegen de Zwaluwen. Er wordt afgetrapt om 15.00, tot dan!