De Zwolsche Athetische Club (ZAC) ademt traditie als een van de oudste voetbalclubs clubs in Zwolle. Na een flitsende start in de competitie van de tweede klasse H. gaat het momenteel wat minder voor de wind voor ZAC op het sportpark Jo van Marle. De thuisploeg wilde de draad van het winnen weer oppakken tegen Vroomshoopse Boys en schoot fanatiek uit de startblokken. Nog in de eerste minuut dreigde er met een snelle aanval van ZAC gevaar op rechts. De attente Jesper Derks wist met een uiterste krachtsinspanning nader onheil te voorkomen, maar moest dit met een op het oog zware blessure bekopen. Bram Hooijer was aan Boys-zijde de vervanger van Jesper Derks en ging op het middenveld spelen. Daardoor zakte Tom Pierik een linie en werd links in de defensie geposteerd.

Hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman en trainer Henk Harmens hadden toch wel verrassend de teruggekeerde Ton Kunst als centrumspits geposteerd. Dat pakte goed uit met veel lopende spelers rondom het technisch vaardige aanspeelpunt. In de 21ste minuut bediende Ernst-Jan Heideman vanaf rechts de vrij gelopen Ton Kunst, maar die wist net niet vanachter zijn standbeen weg doel te treffen. De aanvallen van het makkelijk combinerende ZAC waren zeker niet van gevaar ontbloot. In de 25ste minuut stoomde linker verdediger Okke Scholten naar voren namens de thuisploeg, maar zijn inzet ging net over.

Het spel bleef heen en weer golven, waarbij de Boys-verdediging een solide indruk maakte. Keeper René Kok stond zijn mannetje, evenals het centrale duo Robert Veld en Patrick Drenthen, als ook de beide vleugelverdedigers Sil Derks en Tom Pierik.  In de 34ste minuut werd de score opengebroken. Ernst-Jan Heideman kreeg even wat vrijheid op rechts en zijn ragfijne voorzet belandde bij Juliën Derks. Tegen diens verwoestende uithaal van dichtbij was keeper Niels Krijnencompleet kansloos: 0-1. In de 43ste minuut leek de bij vlagen ongrijpbare Juliën Derks weer te doelpunten, maar de ZAC-keeper had nu wel een pasklaar antwoord op het schot van de Boys-aanvaller. Met 0-1 werd gerust in dit duel dat door veel passie en inzet gekenmerkt werd.

In de tweede helft kwam het eerste vermeldenswaardig wapenfeit van de thuisploeg. Lex Heimerikx kon van dichtbij uithalen, maar doelman René Kok wist de bal in de korte hoekte pareren. In de 52ste minuut ontsnapte Juliën Derks aan de aandacht van de ZAC-verdediging en hij wist een venijnig schot te produceren. Doelman Niels Krijnen voorkwam de 0-2 met een stijlvolle safe. In de 57ste minuut kwam Jos Hutten de moegestreden Ton Kunst aflossen. In de 75ste minuut volgde de volgende wissel aan Boys-zijde en kwam de jongste aanwinst Bert Verschoor voor Ernst-Jan Heideman in het veld. De debutant liet zich direct al gelden met een piekfijne voorzet vanaf links, die net niet de gewenste voortzetting kreeg.

In het laatste kwartier kreeg een strijdbaar en vaardig combinerend Vroomshoopse Boys de wedstrijd steeds beter onder controle. Er kwamen doelrijpe kansen voor achtereenvolgens Juliën Derks, Jos Hutten en Bert Verschoor, die niet werden verzilverd. Jos Hutten etaleerde bij de achterlijn zijn surplus aan techniek. Dat kon zelfs op waarderend applaus van de ZAC-aanhang rekenen.  De Boys-aanvaller scoorde even later ook nog, maar dat werd vanwege buitenspel afgekeurd door arbiter Jarno Schoonhoven uit Elburg. ZAC grossierde in gele kaarten en de ZAC-speler Max Stolte ging er in de slotfase nog af met rood vanwege twee gele prenten.

In de 90ste minuut werd de wedstrijd eindelijk ten faveure van de Boys beslist. Bert Verschoor speelde vanaf links Jos Hutten aan, die vanuit de draai de 0-2 kon maken. Dat was tevens de eindstand, waarbij Vroomshoopse Boys een verdiende en cruciale overwinning boekte. Nu wordt de 11e plaats bezet. Deinhaalwedstrijd tegen IJVV op dinsdagavond 15 maart om 20.00 uur thuis op de Bosrand biedt nieuwe mogelijkheden om verder uit de bedreigde zone te komen. Eerst wordt er zaterdag uit gespeeld tegen PH Almelo, dat op een overbrugbare afstand staat.

In Zwolle werd in de volgende samenstelling gespeeld: doel; René Kok; achter: Sil Derks, Patrick Drenthen, Robert Veld en Jesper Derks (2: Bram Hooijer); midden: Tom Pierik, Jelle Drees en Léon Dogger; voor: Ernst-Jan Heideman (75: Bert Verschoor), Ton Kunst (57: Jos Hutten) en Juliën Derks

Vroomshoopse Boys 2 verloor in IJsselmuiden nipt met 1-0 van IJVV 2. Vroomshoopse Boys 3 speelde thuis met 1-1gelijk tegen Mariënberg 2. Het Vrouwen 1-team van de Boys won in een spannende derby op De Bosrand met 5-4 van Vrouwen 2 van vv Den Ham. Op de Rohorst in Den Ham was het eveneens spannend tussen vv Den Ham JO19-1 en Vroomshoopse Boys JO19-1. Deze derby werd met 1-1 afgesloten, waardoor de boys van trainer Reinier de Jong nu 5estaan in de hoofdklasse.

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl