Op het zonovergoten kunstgrasveld van De Bosrand nam Vroomshoopse Boys het op tegen subtopper FC Zutphen. De gasten hadden eerder net de eerste periodetitel gemist en hadden in de uitwedstrijd in Zutphen de Boys op 1-1 gehouden. Ook nu weer ging het vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Martijn van Beek echt tegen elkaar op met aan beide kanten verzorgd combinatiespel. De thuisploeg kwam het best uit de startblokken en direct al schoot centrumspits Ramon de Jong na een scrimmage de bal net over het doel van FC Zutphen.

In de 10e minuut werd het spelbeeld met een aanvallende thuisploeg op z’n kop gezet. Een hoge voorzet vanaf de rechter kant leek doorgekopt te worden door een aanvaller van de gasten, die daarbij een lichte duw kreeg van Boys-verdediger Jesper Derks. Arbiter Van Beek beoordeelde dat als een onreglementaire actie. Er volgde een gele kaart voor Jesper Derks en een penalty voor FC Zutphen. Timon Kuiper nam plaats achter de bal om de gasten naar een voorsprong te schieten. Hij had echter buiten de waard, in dit geval Boys-keeper Chiel Sickman, gerekend, die met een katachtige reflex de penalty stopte.

De solerende Juliën Derks leek in de 12e minuut namens de Boys met een vlammend schot vanaf links te scoren. De uitstekende FC Zutphen-keeper Joey Wolsink werkte de bal met een prachtige safe ten koste van een corner net buiten de linker paal.  Beide teams bleven in de fase erna waar dat kon de aanval zoeken, waarbij de grootste mogelijkheden voor de Boys waren.  Ramon de Jong werd door de opkomende linker vleugelverdediger Robert Veld enkele keren in stelling gebracht, maar het lukte steeds net niet om te scoren.  Ook Sil Derks kwam enkele keren gevaarlijk door, maar de defensie van FC Zutphen maakte een sterke indruk. Dat gold ook zeker voor de achterhoede van de thuisploeg, die zeer solide oogde. In een aantrekkelijk duel werd met 0-0 gerust.

In de tweede helft  was er onveranderd veel strijd, met name op het middenveld. Dat ging ten koste van de nodige gele kaarten. In de 57ste minuut werd bij de Boys Robert Veld voor Simon Kempers gewisseld. In de 66ste minuut werd Nelson Runhart voor Ramon de Jong gebracht. De Boys bleef een licht veldoverwicht houden, waarbij de gasten snelle en gevaarlijke omschakelmomenten kenden. In de 70ste minuut werd de ban gebroken. Er werd hands gemaakt in de verdediging van FC Zutphen en arbiter Van Beek wees naar de stip. Centrale verdediger Sven Paters opende met een harde en zuivere strafschop de score: 1-0.

In de 74ste minuut leek de voorsprong verdubbeld te worden. Middenvelder Tom Pierik kwam oog in oog met keeper Joey Wolsink, die weer een prachtige redding in huis had. Boys-aanvoerder Léon  Dogger had in de 85ste minuut een treffer op zijn schoen, maar verdediger Kevin Ooms haalde de inzet van de doellijn. In een spannende eindfase leken de gasten toch nog te scoren. Scheidsrechter  Van Beek had echter buitenspel geconstateerd, zodat de gasten met lege handen achter bleven.  Traditiegetrouw hadden beide teams er weer een aantrekkelijk en hartstochtelijk schouwspel van  gemaakt, waarbij de Boys al met al verdiend met 1-0 won. Zo blijft de formatie van hoofdtrainer Robert Bosma in de titelrace. Directe concurrent ATC’65 veroverde door de 6-0 thuiswinst tegen RKSV De Zweef de tweede periodetitel.  Zaterdag wordt er in Enschede tegen Rigtersbleek gespeeld en kan er door de Boys revanche worden genomen voor de eerdere nipte thuisnederlaag.

Tegen FC Zutphen werd in de volgende opstelling gespeeld:  doel: Chiel Sickman; achter: Jesper Derks, Lars Scholten, Sven Paters en Robert Veld (57: Simon Kempers); midden: Tom Pierik, Léon Dogger en Mats Scholten; voor: Sil Derks, Ramon de Jong (66: Nelson Runhart) en Juliën Derks.

Eersteklasser Vroomshoopse Boys 2 kent een sterk seizoen. Op de Bosrand werd deze keer overtuigend met 5-1 van Hulzense Boys 2 gewonnen. Hoofdklasser en koploper Vroomshoopse Boys JO19-1 won in Vriezenveen de derby tegen DETO JO19-1 met 5-3. Hoofdklasser en koploper Boys JO17-1 was in Hengelo met 3-2 te sterk voor Achiles’12 JO17-1. De Boys-beloften onder 21 jaar boekten afgelopen week thuis tegen de beloften van vv Den Ham een 2-1 overwinning.  Mede daardoor is het team nog steeds een van de kanshebbers voor het eindtoernooi bij het organiserende Sparta Enschede.