Op het sportpark Gagelman In Nijverdal ging Vroomshoopse Boys furieus van start tegen het in degradatiegevaar verkerende RKSV De Zweef. Aanval na aanval rolde op het doel van de thuisploeg af en een vroeg doelpunt hing in de lucht. In de vijfde minuut kwam de snelle linker vleugelverdediger Robert Veld door aan de linkerkant en zijn panklare voorzet werd door middenvelder Tom Pierik snoeihard op de lat geschoten. In de 9e minuut kwam De Zweef er door Lars Spijkerman gevaarlijk uit, maar de Boys-defensie stond pal.

Door het verzorgde en gevarieerde veldspel van de gasten, die met drie verdedigers opereerden, kwam daarna de thuisploeg geruime tijd nauwelijks in het stuk voor. Er kwamen meerdere doelrijpe kansen voor de Boys-aanvallers, maar het vizier stond deze middag niet scherp afgericht. In de 36ste minuut bracht Mats Scholten vanaf links met een subtiel balletje de vrijgelopen Sil Derks in stelling. De harde volley met de linker voet spatte op de onderkant van de lat uiteen. De Boys liet zich door dit misfortuin niet uit het veld slaan en bleef onvervaard de aanval zoeken. In de 43ste minuut soleerde Boys-aanvaller Juliën Derks door de achterhoede van De Zweef, maar zijn inzet belandde op de paal. De thuisploeg haalde met 0-0 zichtbaar opgelucht de rust, waarbij de Boys had nagelaten het verschil al vroegtijdig te maken.

In de tweede helft drukte Vroomshoopse Boys de tegenstander direct weer ver terug. In de 50ste minuut werd eindelijk de offensieve speelwijze van de gasten beloond. Centrumspits Ramon de Jong kon vrij aanleggen en schoot op de vuisten van De Zweef-doelman Mark Klein Boonschate. De rebound was een prooi voor de alerte Mats Scholten, die de bal van dichtbij inschoot: 0-1. Er kwamen daarna weer meerdere schietkansen voor de Boys, maar de tweede treffer wilde maar niet vallen, ook door goed keeperswerk van de goalie van De Zweef. De onnauwkeurigheid in met name de eindpasses speelde het team van Boys-hoofdtrainer Robert Bosma ook steeds meer parten.

De Zweef hield daardoor geloof in een goede afloop en probeerde met veel inzet met vooral veel lange ballen de achterhoede van de gasten onder druk te zetten. Die maakte echter een ijzersterke indruk en gaf nauwelijks iets weg. In de 66ste minuut reageerde Benjamin Souverijn van De Zweef zich af op een beslissing van arbiter Illian Goothuismink en hij kon met zijn tweede gele kaart, dus met rood, vertrekken. Ondanks de numerieke meerderheid voor de Boys veranderde het spelbeeld daarna niet. De Zweef ging steeds opportunistischer spelen, terwijl de Boys met snelle omschakelmomenten de nodige doelrijpe kansen kreeg. In de 79ste minuut kwam aan Boys-zijde Simon Kempers als linker vleugelverdediger Robert Veld vervangen. In de stand van 0-1 kwam geen wijziging meer, zodat Vroomshoopse Boys zich prima herstelde van de ruime thuisnederlaag tegen ATC’65 en volop in de titelrace blijft in de tweede klasse I. Zaterdag wordt er thuis tegen FC Zutphen gespeeld, dat op de met vv Den Ham op de gedeelde zesde plaats staat met 6 punten achterstand op de Boys.

In Nijverdal werd er in de volgende opstelling gespeeld: doel: Chiel Sickman; achter: Duncan Kelder, Sven Paters en Robert Veld (79: Simon Kempers); midden: Jesper Derks, Tom Pierik, Léon Dogger en Mats Scholten; voor: Sil Derks, Ramon de Jong en Juliën Derks.

Eersteklasser Vroomshoopse Boys 2 deed goede zaken door in Zwolle met 2-1 van ZAC te winnen. Vroomshoopse Boys Vrouwen 1 won thuis van 3-1 van vv Hellendoorn Vrouwen 2. Hoofdklasser en koploper Vroomshoopse Boys J019-1 rekende op De Bosrand met 4-0 af met SV Nieuwleusen J019-1. Hoofdklasser Boys J017-1 wilde niet achterblijven en de 5-2 thuisoverwinning op Luctor et Emergo J017-1 uit Almelo betekende ook de koppositie.