Vroomshoopse Boys  rekent verdiend en gedecideerd af met Hulzense Boys

De toeschouwers gingen er op het sportpark Smidserve in Hulzen maar eens goed voor zitten of staan. Thuisploeg promovendus Hulzense Boys wilde van de rechtstreekse degradatieplaats afkomen door Vroomshoopse Boys te kloppen, dat voor aanvang van het begin van deze streekderby vier punten meer had. Binnen de minuut lag de bal echter al in het net bij keeper Roy van der Heiden van Hulzense Boys. Ernst-Jan Heideman werd onreglementair gestuit en specialist Harold Kivits belastte zich met de vrije trap vanaf 25 meter van het doel. Loepzuiver werd vanaf rechts met de aangesneden trap het hoofd van centrumspits Tim van der Kolk gevonden, die namens de Boys uit Vroomshoop onberispelijk raak kopte: 0-1. Een geweldige opsteker voor het geconcentreerd en gedreven spelende team van het trainerstrio Eric van Zutphen, Arjan Paters en Reinier de Jong, dat deze droomstart meteen een passend vervolg gaf.

Ramon de Jong beproefde in de 2e minuut met een schot van afstand opnieuw keeper Roy van der Heiden, die deze keer wel bekwaam ingreep. Vroomshoopse Boys speelde volwassener dan tegenstander, die met steriel spel nauwelijks in de buurt van het doel van de betrouwbare keeper Tim Sickman kwam. In de 12e minuut kon Peter Stiekema namens de roodhemden vanuit de rebound vrij aanleggen, maar de bal vloog net over. Na 15 minuten ontsnapte Tim van der Kolk aan de aandacht van de verdediging van Hulzense Boys, maar zijn schot vloog naast. In de 20ste minuut miste iedereen bij de thuisclub de bal na weer een gevaarlijk indraaiende vrije trap van Harold Kivits, maar de bal belandde net naast het doel van de thuisploeg. In de 34ste minuut verzilverde Vroomshoopse Boys het veldoverwicht. De vrijgelopen Ton Kunst produceerde een uitgekiende technisch perfecte lob, die over de volstrekt kansloze keeper van Hulzense Boys in het doel plofte. Een schitterend doelpunt, die de thuisploeg in feite al de genadeklap gaf. Hulzense Boys schuwde niet om er zo nu en dan de beuk in te gooien en dat gebeurde ook in de 41ste minuut. Tim van der Kolk wilde de bal na goed voorbereidend werk van Ernst-Jan Heideman in het doel tikken, maar werd onderuit gehaald binnen het strafschopgebied. Arbiter J.H. Schuring zag hier evenwel geen strafschop in en liet doorspelen.

Na de rust bleef  Vroomshoopse Boys de bovenliggende partij, maar verzuimde het doeltreffend toe te slaan. Tim van der Kolk ging in de 55ste minuut alleen op de keeper van Hulzense Boys af, maar liet na de wedstrijd definitief in het slot te gooien. De centrale verdedigers Rutger Schrijver en Andjin van Veen trokken mee ten aanval bij corners en vrije trappen en hadden kopend bijna succes. In de 72ste minuut leek de dik verdiende 0-3 eindelijk op het scorebord te komen, maar het harde schot van Ramon de Jong werd op het laatste moment door een verdediger van de thuisploeg geblokt ten koste van een corner. Het enige echte wapenfeit van Hulzense Boys in de tweede helft was een directe vrije trap op de rand van de zestien meter in de 74ste minuut , die door Gregor van der Zande ver naast werd geschoten. Verder bakte het team van trainer Jorgen Kok er zo goed als niets van en dat zeker de verdienste van Vroomshoopse Boys, dat organisatorisch als een huis stond.

In de 80ste minuut meldde middenvelder Lars Scholten zich weer eens aan het front, maar zijn poeier werd knap verwerkt door goalie van Hulzense Boys. In de 80ste minuut kwam Robert Veld linkerspits Ramon de Jong vervangen. In de 85ste minuut bereikte Ernst-Jan Heideman met een afgemeten voorzet Ton Kunst, die op fraaie wijze raak kopte. Op advies van grensrechter Herman Beltman keude arbiter Schuring de op het oog glaszuivere treffer af. In de 86ste minuut kwam Leon Dogger in het veld voor Ton Kunst, maar in de stand kwam geen verandering meer. Door deze dik verdiende 2-0 uitoverwinning door het ijzersterke collectief van Vroomshoopse Boys op een machteloos ogend Hulzense Boys en de andere uitslagen is de aansluiting met de middenmoot van de eerste klasse D. tot stand gekomen.  Zaterdag wordt de eerste competitiehelft op De Bosrand afgesloten tegen DUNO uit Doorwerth, de nummer 4. van de ranglijst. Dan wordt voor aanvang van de wedstrijd een minuut stilte in acht genomen voor de 29 november op 71-jarige overleden Egbert Veltink, oprichter en oud-directeur van het familiebedrijf Veltink Vroomshoop B.V., sinds het seizoen 2003-2004 hoofdsponsor van Vroomshoopse Boys. Ook dragen de spelers van Vroomshoopse Boys ter nagedachtenis aan Egbert Veltink dan rouwbanden.

In Hulzen werd in de volgende opstelling gespeeld: doel: Tim Sickman; achter: Jordy Brinkman, Rutger Schrijver, Andjin van Veen en Robin Drenthen; midden: Harold Kivits, Ton Kunst (86: Leon Dogger) en Lars Scholten; voor: Ernst-Jan Heideman, Tim van der Kolk en Ramon de Jong (80: Robert Veld). Technische staf: Eric van Zutphen, Arjan Paters en Reinier de Jong. Grensrechter: Harry Zweers.

Vroomshoopse Boys 2, koploper van de eerste klasse. liet zich na een 0-2 voorsprong bij Hulzense Boys 2 nog verrassen en verloor met 3-2. Vroomshoopse Boys J019-1 liet thuis weinig heel van rode lantaarndager Hulzense Boys J019-1. De nummer 2. van de eerste klasse van trainer Job Lamberink won afgetekend met 6-0.