In de eerste kwalificatieronde van het landelijke TOTO KNVB Bekertoernooi komen 56 amateurteams tegen elkaar uit. Op zaterdag 17 augustus speelt Vroomshoopse Boys op de eigen Bosrand tegen derde divisionist zondag EVV uit het Limburgse Echt. Om 14.30 uur wordt er dan afgetrapt. De gerenommeerde tegenstander EVV uit Echt kwam al vijftien keer in het landelijk bekertoernooi uit. De Limburgers versloegen vorig seizoen eerst Brielle met 7-0 en sneuvelden daarna na verlenging uit bij de amateurs van Volendam met 1-0. Vroomshoopse Boys had dat team nog wel bedwongen door met 3-3 gelijk te spelen. Dan praten we echter wel over 1979, dus 40 jaar geleden, al was dat toen wel het hoogste landelijke amateurniveau van het zaterdagvoetbal.

Over voetbalhistorie gesproken: Vroomshoopse Boys boekte in haar nu 75-jarig bestaan  eerder aansprekende bekersuccessen. Tegen eerste klasser Harkemase Boys werd op 19 mei 1971 uit met 1-0 gewonnen in de achtste finale. Deze wedstrijd werd vanwege wanordelijkheden, veroorzaakt  door de heetgebakerde supporters van de Friezen, gestaakt. De KNVB koos toen eieren voor haar geld en verklaarde geheel ten onrechte Harkemase Boys tot winnaar. In het stadion van Telstar in Velsen-Zuid werd in 1975 tegen vv IJmuiden in een tumultueus bekerduel met 4-2 verloren door de Boys. Dat gebeurde in de kwartfinale, al deden in die tijd nog geen profclubs mee. Liefst 400 Boys-supporters werden voor dat bekerduel door sponsor Marsman gratis ter beschikking gestelde bussen naar deze bekerclash vervoerd.

Vroomshoopse Boys bereikte vorig seizoen heel knap de halve finale van het toernooi om de districtsbeker van de KNVB door verschillende hoofdklassers uit te schakelen. In Raalte werd nipt met 2-1 verloren van Rohda, maar een plaats in het prestigieuze landelijke TOTO KNVB toernooi werd voor het seizoen 2019-2020 zeker gesteld.

EVV uit Echt trok dit seizoen elf nieuwe contractspelers aan en van eredivisionist Fortuna Sittard kwam hoofdtrainer René Eijer over. Dat geeft de ambitie weer van deze club, die dit bekertoernooi zich natuurlijk niet wil laten verrassen door tweede klasser Vroomshoopse Boys, dat drie niveaus lager voetbalt. Je weet het echter nooit bij bekervoetbal. De selectie en thuisformatie van de nieuwe hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman en trainer Henk Harmens heeft niets te verliezen en alles te winnen. Positief is dat vrijwel de gehele A-selectie van Vroomshoopse Boys in tact is gebleven en dat talentvolle jeugdspelers aan de deur kloppen. Alleen middenvelder Ton Kunst is door drukke werkzaamheden noodgedwongen gestopt en gaat nu op een lager niveau bij de Boys acteren.

De jubileumwedstrijd tegen Heracles Almelo was op 6 juli een indicatie hoe de Boys er momenteel voorstaat. Voetballend kwam de blauw-gele formatie toen lange tijd heel aardig mee met de profs. Met een goede teamspirit en duelkracht liggen er op 17 augustus mogelijkheden tegen EVV. Bij winst wacht eind september de volgende kwalificatieronde. In de derde ronde stromen vervolgens de profclubs in. Zover is het natuurlijk nog lang niet. Zeker is wel dat de Boys er op zaterdag 17 augustus alles aan zal doen om voor een aangename verrassing te zorgen.

Er wordt op de steun van veel Boys supporters en ook op veel belangstelling van overige voetballiefhebbers uit de regio gerekend. Voor bezoekers uit Vroomshoop en direct omgeving lijkt het verstandig om gelet op de te verwachten parkeerdrukte op de fiets te komen. Deze bekerwedstrijd geldt als een leuke afsluiting van de bouwvakperiode en als een opmaat voor het voetbalseizoen 2019-2020.

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl