Op een van kunstgrasvelden van de Bosrand maakten HZVVuit Hoogeveen, de trotse koploper van de eerste klasse Noord en Vroomshoopse Boys er een aantrekkelijk oefenduel van. Het tempo lag hoog en beide teams speelden technisch aanvaardbaar voetbal met aanvallende intenties. Na een kwartier was er een wereldredding van Boys-keeper René Kokop een vlammend schot nodig om een zeker lijkend tegendoelpunt te voorkomen. Aan beide kanten kwamen nog kleine kansen, maar de rust werd met een brilstand gehaald.

In de tweede helft werd Vroomshoopse Boys steeds sterker en ook dreigender met fraaie ogende combinaties. In de 58steminuut was de ingevallen Bram Hooijer, die een goed vervolg gaf aan een afgemeten voorzet van Jordy Harms: 1-0. HZV probeerde uit alle macht iets terug te doen, maar de verdediging  van de thuisploeg speelde uiterst geconcentreerd. In de 71ste minuut werd een risicovolle pass vanuit het middenveld van HZVV onderschept en Ramon de Jong voltrok resoluut het vonnis: 2-0. De gasten antwoordden al 3 minuten later. De gevaarlijke spits Kelly Joao kreeg even ruimte om de bal in de korte hoek te deponeren: 2-1.

Vroomshoopse Boys koos in de slotfase voor snelleomschakelmomenten en dat had succes. In de 82ste minuut werd zo’n snelle uitbraak doeltreffend afgerond door Juliën  Derks: 3-1. Dat was tevens de eindstand in deze oefenwedstrijd tegen deze sterke tegenstander. Vorig seizoen kwam HZVV nog uit in de hoofdklasse en het team uit Hoogeveen kende daarvoor Karlo Meppelink als hoofdtrainer. Op dinsdagavond 15 januari wordt er thuis om 20.00 uurgeoefend tegen derde klasser SCD’83 uit Dedemsvaart. Op zaterdag 19 januari wordt thuis door Vroomshoopse Boys om 14.30 uur de competitie van de tweede klasse H. hervat tegen SVI uit Zwolle. Vorm en ritme zijn in ieder geval aanwezig bij de blauw-gele formatie, die als nummer 4. van de ranglijst momenteel aan de leiding gaat in de strijd om de tweede periodetitel.

 

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl