Op de Bosrand traden de teams van Vroomshoopse Boys en kampioen Quick’20 uit Oldenzaal aan in de laatste wedstrijd van deze competitie. Het werd direct al vanaf het beginsignaal van arbiter Bjorn van der Veen een aantrekkelijke en open wedstrijd met veel doelrijpe kansen aan beide kanten. Al in de eerste minuut leek Juliën Derks na goed voorbereidend werk van Jos Hutten namens de thuisploeg de score te openen. Keeper Jelle Huitink stopte het schot van de aanvaller. Even later kon Boys-middenvelder Léon Dogger vrij aanleggen. De bal vloog net over het doel van Quick’20.

Het soepel combinerend Quick’20 kwam daarna wat beter in de wedstrijd en de spelers van de gasten waren opvallend comfortabel aan de bal. In de 16e minuut werd er gescoord door Quick’20. Op links begon Issy Wevers aan een individuele actie, die hij met een fraai schot in de rechter bovenhoek via de onderkant van de lat afrondde: 0-1. Vroomshoopse Boys zocht waar dat kon de aanval, maar Juliën Derks, Levi Aitink, Sil Derks en Jos Hutten konden bij venijnige schoten het doel net niet vinden. Dreiging van de met veel diepgang spelende gasten bleef er constant en in de 42ste minuut leidde dat tot de tweede treffer. Jip Kemna bereikte met een knappe actie vanaf links medespeler Issy Wevers, die de bal  voor het intikken had: 0-2. Dat was tevens de ruststand.

De tweede helft begon met mooie aanvallen van de Boys en dat bijna direct al succes. Jos Hutten bracht Juliën Derks in stelling, die er van dichtbij niet in slaagde keeper Jelle Huitink te verslaan. Quick’20 bleef in de fase erna relatief makkelijk op de been en kwam er steeds gevaarlijk uit. In de 57ste minuut bood Quick-speler Lennart Lansink mede-aanvaller Jip Kemna en niet te missen kans: 0-3. Een minuut later kwam het antwoord van de thuisploeg. Sil Derks werd binnen het strafschopgebied aangetikt en arbiter Bjorn van der Veen wees naar de penaltystip. De strafschop werd onberispelijk ingeschoten door Léon Dogger.

In de 68ste minuut verrichte Boys-doelman Marc Doornbos een prachtige safe op een vliegend schot van Willem Huitink van Quick’20. In de laatste fase van de wedstrijd streed de Boys met veel inzet voor de aansluitingstreffer en deed dat met verse krachten. Eerst kwamen in de 61ste minuut Bert Verschoor en Ernst-Jan Heideman voor Juliën Derks en Jos Hutten. In de 65ste minuut kwamen Ramon de Jong en Ruben Smedema Sik Derks en Levi Aitink vervangen. In de 73ste minuut was het echter Quick’20, dat na en klutssituatie door opnieuw Jip Kemna toesloeg: 1-4. In de 75ste minuut kwam Niels Elzinga als vijfde wisselspeler in het veld voor Léon Dogger.

In de 83ste minuut leek Bert Verschoor met een geplaatst schot in de rechterhoek te doelpunten, maar Quick’20-doelman Jelle Huitink redde fraai. Er kwamen nog meer kansen voor de Boys, waarbij de grootste voor Ramon de Jong in de slotseconde was na een goede actie van Ernst-Jan Heideman. De bal werd van dichtbij in kansrijke positie echter over geschoten en dat was in feite het verhaal van het gehele seizoen van Vroomshoopse Boys. Goed veldspel was vaak zichtbaar, maar het scoren bleef daarbij te vaak achter. Ook al heb je een solide verdediging (34 tegentreffers), moeizaam scoren (34 doelpunten) zorgt ervoor dat je te vaak met lege handen en achterblijft. Wat dat betreft kan een voorbeeld worden genomen aan de terechte kampioen Quick’20, dat uiterst effectief tewerk gaat. Hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman en zijn staf van Vroomshoopse Boys kunnen met het jonge team aan het scorend vermogen gaan werken om zo volgend seizoen een rol van betekenis te kunnen spelen in de tweede klasse H. De huidige 9e positie op de ranglijst met 33 punten uit 26 wedstrijden is dan zeker voor verbetering vatbaar.

Tegen Quick’20 werd in de volgende formatie gespeeld: doel: Marc Doornbos; achter: Tom Pierik (65: Ruben Smedema), Patrick Drenthen. Robert Veld en Jesper Derks; midden:  Levi Aitink (61: Bert Verschoor), Jelle Drees en Léon Dogger (75: Niels Elzinga); voor:   Jos Hutten (61: Ernst-Jan Heideman), Sil Derks (65: Ramon de Jong) en Juliën Derks.

Vroomshoopse Boys 2 kwam niet in actie, maar zag naaste concurrent PH Almelo 2 met 4-0 verliezen bij DOS’37 2. Dat betekent dat het tweede van de Boys nu via de nacompetitie het verblijf in de eerste klasse voor volgend seizoen nog kan veilig stellen. Op zaterdag 11 juni wordt thuis op De Bosrand in de eerste ronde om 12.00 uur aangetreden tegen Eerbeekse Boys 2.

Vroomshoopse Boys 3 verloor uit bij Bergentheim 2 met 3-1. Vroomshoopse Boys JO19-1 kwam uitstekend voor de dag en won in Geesteren 5-2 bij Stevo JO19-1. Vroomshoopse Boys JO15-1 speelt op woensdagavond 8 juni om 19.30 uur thuis op De Bosrand het promotieduel tegen SVI JO15-1 uit Zwolle.

 

 

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl