Vroomshoopse Boys vergeet voldoende te scoren tegen vv Lemelerveld

Op de Bosrand was Vroomshoopse Boys de bovenliggende partij in het bekerduel tegen tweede klasser zondag vv Lemelerveld. De gasten kwamen er wel steeds gevaarlijk uit en al in de 4e minuut leidde een fout in de verdediging van Vroomshoopse Boys tot een strafschop. Die werd benut, waardoor de 0-1 op het scorebord stond. Daarna nam de Boys het heft steeds meer in handen en er kwamen diverse doelrijpe kansen. Het beetje geluk ontbrak, maar dat had ook met het gebrek aan precisie bij het afwerken te maken. vv Lemelerveld  beperkte zich vooral tot counters en in de 40ste minuut werd die tactiek beloond: 0-2. De ongeschreven wet dat als je zelf niet scoort, de tegenstander het wel doet, deed weer opgeld. Zo brak de rust aan met de stand van 0-2.

De tweede helft gaf weer het spelbeeld van een aanvallende thuisploeg te zien met vaak goede combinaties, vergelijkbaar met de eerdere oefenwedstrijd tegen vv Voorwaarts. Alleen was deze keer het vizier niet voldoende scherp afgesteld. Na een uur spelen was er eindelijk loon naar werken. Een mooie actie van Ramon de Jong werd door hemzelf afgerond: 1-2. De Boys bleef daarna aanvallen, maar door goed keeperswerk van de doelman van vv Lemelerveld bleef een treffer uit. Scheidsrechter de Witte floot bij een stand van 1-2 voor de laatste keer. Zaterdag wordt op de  Rohorst in Den Ham om de beker tegen de plaatselijke voetbaltrots vv Den Ham gespeeld. Dat team startte goed in de bekerpoule op knappe wijze door eerste klasser De Zweef uit te verslaan.

Tegen vv Lemelerveld werd door de Boys in de volgend opstelling gespeeld; doel: Tim Sickman; achter: Jordy Brinkman, Andjin van Veen, Rutger Schrijver en Ruben Mulder; midden: Lars Scholten, Leon Dogger (70: Jelle Drees) en Ton Kunst; voor: Ramon de Jong, Jos Hutten en Juliën Derks (46: Robert Veld).

Vroomshoopse Boys 2 startte goed in het bekertoernooi door uit HHC Hardenberg 4 met 8-3 te verslaan.