Op het sportpark De Weide Steen in Westenholte bij Zwolle vocht Vroomshoopse Boys voor zijn laatste kans. Een overwinning op WVF en gunstige uitslagen op de andere velden zouden nog een periodetitel kunnen opleveren.  Na ruim een minuut voetballen leek dit scenario in rook op te gaan. Robin Drenthen kreeg de bal van dichtbij ongelukkig tegen zijn hand. Bijna iedereen dacht aan aangeschoten hands, maar arbiter R.J. Nijenhuis uit Deventer dacht daar anders over. De leidsman oordeelde dat het opzettelijk hands was en wees naar de strafschopstip. Aanvoerder Jabir Mazous pakte het cadeautje namens WVF uit: 1-0. In de fase erna kreeg Vroomshoopse Boys steeds meer grip op de wedstrijd en er kwamen kansen. Ramon de Jong schoot net over en Juliën Derks zorgde met solo’s voor de nodige dreiging.  Na een vlot lopende aanval van de gasten werd er hands gemaakt binnen het strafschopgebied van WVF, maar dat werd door arbiter Nijenhuis weggewuifd. De WVF-speler Hessel Berends vormde met snelle rushes een latente dreiging, maar de Boys-defensie stond goed. In de 35ste minuut kreeg het team van trainer Karlo Meppelink en assistent Henk Harmens loon naar werken. Er werd goed druk gezet op de achterhoede van WVF en via  een verdediger van de thuisploeg belandde de bal bij de vrijstaande Jordy Harms. Die aarzelde niet en haalde direct de trekker over met een geplaatst schot in de verste hoek: 1-1. De Boys werd steeds sterker, maar het veldoverwicht werd niet beloond in de resterende tien minuten van de eerste helft.

In de 50ste minuut scoorde Jordy Harms na 50 minuten met een geplaatst schot in de bovenhoek.  Assistent-grensrechter Jesse Telgenhof van WVF vlagde evenwel voor buitenspel en scheidsrechter Nijenhuis nam deze beslissing over. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Vanaf 35 meter verraste middenvelder Max Goudbeek van WVF Boys-keeper René Kok met een uitgekiende lob: 2-1. In de 71ste minuut kwam Robert Veld aan Boys-zijde Ramon de Jong vervangen.

Vroomshoopse Boys werd steeds sterker en in de 73ste minuut leek dat goede veldspel beloond te worden. Aanvoerder Andjn van Veen kopte een corner van Leon Dogger onberispelijk binnen. Scheidsrechter Nijenhuis had als een van de weinigen op het veld een duwfout geconstateerd en keurde ook dit op het oog geldige doelpunt af. Even later drong Jabir Mazous het strafschopgebied van de Boys binnen en ging gretig over het ben van verdediger Robin Drenthen. Scheidsrechter Nijenhuis wees wederom naar de stip en Jabir Mazous voltrok zelf het vonnis: 3-1. Het pleit voor de bezoekers, dat ze zich niet lieten ontmoedigen door zoveel tegenslag. De aanval werd weer gezocht met prima combinatievoetbal en in de 77ste minuut profiteerde Jordy Harms van wanorde in de defensie van WVF en tikte de bal van dichtbij langs keeper Mike te Wiele : 3-2. In de slotfase kwam aan Boys-zijde Ramon Bolks voor Robin Drenthen in het veld.

Met het nodige kunst- en vliegwerk in een overigens ondanks verschillende gegeven gele kaarten sportief duel trok WVF de nipte voorsprong over de streep. De voor de thuisclub gunstige uitslagen op de  andere velden zorgden ervoor dat WVF de nacompetitie ingaat samen met Sparta Enschede en SVI.  Vroomshoopse Boys eindigt in de subtop van de tweede klasse H. in de wetenschap dat  er tot de laatste dag om de prijzen is meegestreden. Al met al overheerst een tevreden gevoel, ook al door het succes in de bekercompetitie. Dit team met daarbij de aanstormende jeugdige talenten heeft genoeg potentie om volgend seizoen weer goed voor de dag te komen in de tweede klasse.

Tegen WVF werd in de volgende opstelling gespeeld: doel: René Kok; achter: Jesper Derks, Rutger Schrijver, Andjin van veen en Robin Drenthen (78: Ramon Bolks); midden:  Leon Dogger, Jelle Drees en Jos Hutten; voor: Juliën Derks, Jordy Harms en Ramon de Jong (71: Robert Veld).

Vroomshoopse Boys 2 kon bij WVF 2 door een overwinning het kampioenschap in de eerste klasse veilig stellen. Het begin was voortvarend door een formidabel doelpunt van Christiaan Bos, maar daarna nam WVF 2, dat vocht voor een plek in de nacompetitie het initiatief over.

Bij rust was de stand 1-1 en ondanks meerdere kansen aan Boys-zijde doelpuntte alleen WVF 2 in de tweede helft nog twee keer: 3-1. Door dit verlies spelen de mannen van trainer Reinier de Jong zaterdag in de nacompetitie voor een plaats in de hoofdklasse uit bij nu nog hoofdklasser CSV Apeldoorn 2.

Vroomshoopse Boys 3 won uit met 3-2 van SCD’83 2, maar zag naaste concurrent HHC 3 met 0-0 gelijk spelen tegen DETO Twenterand 3. Daardoor werd  het kampioenschap net misgelopen en wacht ook de nacompetitie voor het team van trainer Richard Willems. Vroomshoopse Boys J019-1 van trainer Stephan Bloemendal won thuis met maar liefst 6-0 thuis van Lemelerveld J019-1 en eindigt dit seizoen na een geweldige comeback knap als zevende in de hoofdklasse. Vroomshoopse Boys JO19-2 was door de 1-0 overwinning in de derby tegen Sportlust J019-1 dichtbij het begeerde kampioenschap, maar dit team werd op doelsaldo afgetroefd door HHC Hardenberg JO19-3.

Er was in Vroomshoopse Boys J011-3G een kampioen te begroeten. In Holten werd Blauw Wit’66 JO11-1  met 7-1 verslagene n toen kon de feestvreugde losbarsten. Vele supporters  waren meegereisd om het team van de trainers Simon en Tobias Kempers te ondersteunen. De bekende schaal werd uitgereikt, er was siervuurwerk. In de kantine op de Bosrand feliciteerden velen de trotse jonge kampioenen, die uiteraard getrakteerd werden op patat en limonade.

De 75-jarige voetbalvereniging Vroomshoopse Boys maakt zich nu op voor een spetterende feestweek, die van maandag 3 juni tot en met zaterdag 8 juni op De Bosrand wordt gehouden.

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl