Op het zonovergoten sportcomplex De Bosrand waren ruim 600 toeschouwers aanwezig voor de ultieme derby Vroomshoopse Boys tegen vv Den Ham. De gastheren waren in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij. De gretig ogende Boys-spelers waren veelal winnaars in de persoonlijke duels en legden mooie combinaties op de grasmat. In de 3eminuut dwong Léon Dogger Den Ham-keeper Jeffrey Ekkel al tot een redding met een schot net onder de lat. In de 9e minuut brachten Sil en Juliën Derks Boys-spits Jordy Harms vrij voor de goalie van vv Den Ham, maar zijn schot ging naast. Het verdedigend ingestelde vv Den Ham beperkte zich in die fase tot speldenprikken, maar de Boys-verdediging stond pal.

In de 24ste minuut ontsnapte Luuk Kuiper aam de aandacht van de Boys-defensie, maar zijn schot vloog over. In de 26steminuut leek Boys-spits Jordy Harms vrij baan te hebben, maar oud-Boys-speler Jelmer Bolks van vv Den Ham wist met een vliegende tackle op het laatste moment redding te brengen. In de 28ste minuut werden het veldoverwicht en de aanvallende intenties van Vroomshoopse Boys beloond. Juliën Derks bediende vanaf links Jordy Harms, die vanuit de draai prachtig raak schoot: 1-0. Vroomshoopse Boys bleef daarna jagen op de tweede treffer, waarbij vv Den Ham via counters latent gevaarlijk bleef. De gasten werden daarbij bijna in het zadel geholpen door twee verdedigende fouten van de thuisclub, maar dat liep net goed af. De rust van deze meer spannende dan fraaie derby werd bereikt met een verdiende 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.

In de tweede helft bleef de Boys aanvankelijk aanvallen. Jordy Harms kopte in de 52ste minuut van dichtbij tegen de lat na een corner van Juliën Derks. Twee minuten later brak Tom Pierik op rechts door en bood Jordy Harms de kans om 2-0 te latenaantekenen. De bal van de Boys-spits ging echter net naast en dat gaf de gasten nieuwe moed om toch nog een resultaat weg te slepen uit Vroomshoop.

In de 62ste minuut brak Thomas Remmink namens vv Den Ham aan de rechterkant door en zijn schot belandde in de verre linker hoek: 1-1. In de 64ste minuut werden de Boys-spelers Sil Derks en Patrick Drenthen gewisseld voor Ton Kunst en Robert Veld om aanvallend nog meer impulsen te geven. Het was echter vv Den Ham dat weer toesloeg, nu in de 66steminuut. De bal werd door de Boys-verdediging weggekopt en Kevin Ruiterkamp nam de bal ineens op de pantoffel. Het leer zeilde van ruim 20 meter zomaar over keeper René Kok in het dak van het doel in en dit zondagsschot betekende 1-2.

In de 71ste minuut werd de geblesseerd geraakte Ton Kunstvervangen door Ruben Smedema. Met de moed der wanhoop bleef de Boys voor elke meter strijden. Het spel was echter te gehaast en eindpasses waren niet zuiver genoeg. In de 82steminuut leek de verdiende gelijkmaker er toch nog te komen. Juliën Derks kopte een hoge bal vanaf links knap terug in de doelmond en Jordy Harms leek kopend te scoren. Keeper Jeffrey Ekkel van vv Den Ham redde echter op katachtige wijze en voorkwam zo een tegentreffer. Ook een vliegend schot van Léon Dogger werd door de Hammer goalie met een fraaie safe gepareerd. In de spannende slotfase kwam er uiteraard ruimte voor uitbraken van vv Den Ham, maar er werd niet meer gescoord. Toen arbiter Wieger Braaksma voor de laatste keer floot, spongen de dolgelukkige Hammenaren elkaar in de armen na deze overwinning, waar Vroomshoopse  Boys ten minste een gelijkspel had verdiend.

Een aloude voetbalwet luidt dat als je zelf niet voldoende scoort je het deksel op de neus kunt krijgen. Dat was op deBosrand het geval en met name het ontbreken van zuiverheid in de eindpasses brak Vroomshoopse Boys op. Op 12 februari 2022 kan er revanche genomen worden op en in Den Ham en nu rest het gegeven dat er nog welgeteld 23 competitiewedstrijden aankomen.

Vroomshoopse Boys speelde in de volgende opstelling: doel: René Kok; achter: Jesper Derks, Rutger Schrijver, Patrick Drenthen (64: Robert Veld) en Simon Kempers; Tom Pierik,Léon Dogger en Jos Hutten; voor: Sil Derks (64: Ton Kunst, 71: Ruben Smedema) , Jordy Harms en Juliën Derks.

Bij vv Den Ham werden Jorn Veldhuis, Jelmer Bols en Thomas Remmink tijdens deze wedstrijd vervangen doorDaan Timmerman, Tom Hallink en Nick Buitenhuis.

Zaterdag wordt er door de Boys uit bij De Esch in Oldenzaal gespeeld, dat verrassend goed aan deze competitie van de tweede klasse H. is begonnen.

Vroomshoopse Boys 2 won thuis met 2-1 van Sc.Gramsbergen 2. Boys 3 versloeg Deto 3 uit Vriezenveen met 3-1. Het eerste Vrouwenteam van Vroomshoopse Boys maakte korte metten met Luctor et Emergo Vrouwen 1 uit Almelo en won met 10-1. Vroomshoopse Boys JO19-1 boekte de tweede overwinning in deze nog prille competitie. Hulzense Boys JO19-1 werd op de Bosrand met 3-1 verslagen.

 

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl