Op het sportpark De Bosrand werd onder leiding van arbiter F. Assink uit Hengelo het belangrijke duel tegen ASV Dronten gespeeld. Deze degradant uit de hoofdklasse had tot dusver een punt meer veroverd in de eerste klasse D. De laatste weken overtuigden de Polderbewoners met een 6-0 overwinning op DOS’37 en een nipt verlies tegen de koploper Flevo Boys. Vroomshoopse Boys, dat aantrad zonder de geblesseerde Ernst-Jan Heideman en de geschorste Lars Scholten begreep goed waarom het ging in het duel tussen de nummers 11. En 12. Direct werd de aanval gezocht en dat in de 7e minuut al bijna succes. Juliën Derks werd mooi vrij gespeeld en verscheen oog in oog met keeper Eser Almali van ASV Dronten. De doelman wist de inzet van dichtbij te pareren. In de 14e minuut was het wel raak voor de geconcentreerd en gepassioneerd spelende thuisploeg. Juliën Derks lanceerde de snelle Melvin Hulsegge op recht, die een panklare voorzet aan Ton Kunst gaf. Van dichtbij schoot de diepgaande Boys-middenvelder de bal in het dak van het doel: 1-0. In de 17e minuut leek dezelfde speler 2-0 aan te tekenen, maar zijn geplaatste kopbal uit een corner van Robert Veld werd net voor de doellijn verwerkt door een verdediger van ASV Dronten.

Gaandeweg het duel kwam er meer evenwicht tussen beide hard werkende ploegen, zonder dat dit tot grote kansen leidde. Toch kwamen de gasten steeds meer aan de bal en dus in het spel en zochten nadrukkelijk naar de gelijkmaker. In de 34ste minuut werd die spelopvatting beloond. De behendige spits Ricardo Ntalu werd in de diepte vrij gespeeld en hij wist de meegelopen Jeroen van der Meer op maat te bedienen. Tegen diens inzet was keeper Tim Sickman kansloos: 1-1. Dat was een geduchte tegenvaller voor de thuisploeg, die daarna via Melvin Hulsegge, Leon Dogger en Robert Veld dreigend was, maar dat leidde niet toe doelpunten. Op slag van rust kreeg Kevin van der Vlag van ASV Dronten nog een vrije schietkans, maar de bal belandde net naast het doel van de thuisploeg. Zo brak de rust aan met 1-1, waar Vroomshoopse Boys in het eerste half uur verzuimde verder afstand te nemen.

In de tweede helft toog ASV Dronten direct in de aanval. In de 46ste minuut moest Robert Veld op de lijn redding brengen na een kopbal. In de 49ste minuut leidde een snelle omschakeling van de gasten tot een doelpunt van de vrijgelopen Jeroen van der Meer: 1-2. ASV Dronten probeerde door te drukken en leek in de 53ste minuut opnieuw te doelpunten. Bij de intikker van Ricardo Ntalu had scheidsrechter Assink al eerder buitenspel geconstateerd. Even later speelde Jos Hutten Melvin Hulsegge vrij, maar de doelman van ASV Dronten pakte de inzet klemvast. In de 61ste minuut werd Ramon de Jong voor Julien Derks gebracht. Vroomshoopse Boys probeerde de druk op te voeren, maar de verdediging van de gasten stond goed in die fase.

In de 66ste minuut leidde een snelle counter van ASV Dronten tot een doelrijpe kans, maar doelman Tim Sickman redde op uitstekende wijze. In de 71ste minuut kwam de 1-3 op het scorebord. Een langdurige aanval via de linker kant kwam voor het doel van de thuisploeg, waar invaller Jodi de Boer namens ASV Dronten de bal intikte: 1-3 In de 75ste minuut kwam de jonge debutant Bram Hooijer bij Vroomshoopse Boys in het veld voor Melvin Hulsegge. In de 76ste minuut brachten de trainers Karlo Meppelink, Arjan Paters en Stephan Bloemendal Rutger Schrijver voor Ramon Bolks. De Boys viel in de slotfase met man en macht aan, maar wist geen bressen meer te slaan in de hechte defensie van ASV Dronten.

Zo eindigde dit kelderduel in een teleurstellende 1-3 nederlaag en vindt Vroomshoopse Boys zichzelf nu terug op een 13e plaats in de eerste klasse D. Punten zijn nu meer dan ooit nodig, te beginnen op zaterdag 18 november in het uitduel tegen vv Nunspeet, dat vorig seizoen nog gewonnen werd. De teamspirit is aanwezig en jonge spelers ontwikkelen zich steeds beter. Wat dat betreft is er nog geen man overboord en spelend met dezelfde instelling en passie, moeten de punten vanzelf weer komen.

Tegen ASV Dronten werd in de volgende opstelling gespeeld; doel: Tim Sickman; achter: Jordy Brinkman, Ramon Bolks (76: Rutger Schrijver), Andjin van Veen en Robin Drenthen; midden: Ton Kunst, Jos Hutten en Leon Dogger; voor: Melvin Hulsegge (75: Bram Hooijer), Juliën Derks (61: Ramon de Jong) en Robert Veld.
Het tweede elftal boekte weer een overwinning,. Nu werd ASZV 3 uit Aalten op de Bosrand met 4-1 verslagen. Het team van trainer Reinier de Jong staat nu op een tweede plaats in de eerste klasse. Vroomshoopse Boys JO19-1 deed eveneens goede zaken. In Rossum werd met 5-2 gewonnen van RSC J019-1, waardoor het team van trainer Job Lamberink nu vierde staat in de hoofdklasse.