Op zaterdag 8 september speelde Vroomshoopse Boys de tweede  bekerwedstrijd van dit nieuwe seizoen. De spelers, staf en het trouwe Boys-publiek reisden af naar Geesteren om daar aan te treden tegen zondag eerste klasser Stevo. De  Boys begon in de volgende opstelling:  keeper: Chiel Sickman; achter: Robin Drenthen, Ramon Bolks, Anjin van Veen en Robert Veld; midden: Ton Kunst, Tom Pierik en Leon Dogger; voor: Jordy Hams, Juliën  Derks en Ramon de Jong.

De het eerste kwartier speelde Vroomshoopse Boys redelijk verzorgd voetbal en het team was in die fase duidelijk de bovenliggende partij.   n de 12e minuut opende Ton Kunst de score na goed voorbereidend werk van Robert Veld en de doorkoppende Jordy Harms.: 0-1. In de 19 minuut leidde een foute terugspeelbal tot een doorbraak van een Stevo speler. Boys-keeper Chiel Sickman wist de bal fraai te onderscheppen.  In de 29e minuut zag de scheidsrechter Makkinga een onreglementaire overtreding binnen de 16 meter door Boys-speler Tom Pierik en gaf een strafschop. Stevo-speler Justin Oude Booyink schoot hard in en keeper Sickman was kansloos 1-1.

Vroomshoopse Boys liet zich niet van de wijs brengen door deze tegengoal. Er volgden enkele gevaarlijke aanvallen. Ook Stevo liet zich daarbij niet onbetuigd. In de 25e minuut speelde Juliën Derks Ton Kunst aan. Ton Kunst gaf vervolgens een fraaie assist aan Jordy Hams, die de bal fraai in het doel wist te plaatsen. De feestvreugde was van korte duur, omdat arbiter Makkinga buitenspel constateerde en de treffer annuleerde. Er volgde daarna weer een periode van enkele kansen aan beide kanten, die niet werden verzilverd. In de 43e minuut  kwam Vroomshoopse Boys onnodig op een 2-1 achterstand door een miscommunicatie in de verdediging. Stijn Harmelink profiteerde daarvan en bepaalde de ruststand op 2-1..

Na de rust kwam Jos Hutten voor de licht geblesseerde Ton Kunst in het veld.  In de 54e minuut kreeg de jonge Boys-middenvelder Tom Pierik vanaf korte afstand een bal in het gezicht.  Enkele minuten later werd hij vervangen door Jelle Drees.  Door slordig spel en onnodig balverlies wist Stevo in de 70e minuut nog verder uit te lopen door een doelpunt van Lars ten Hoeve en werd de stand 3-1 bepaald. De Boys spelers gaven de moed niet op, en gingen steeds beter voetballen. In de 81e minuut werd Ramon de Jong onreglementair onderuit gehaald binnen de 16 meter. Scheidsrechter Makkinga wees resoluut naar de stip.  Jordy Hams wist deze penalty gedecideerd te benutten en tekende voor de aansluitingstreffer: 3-2.  Drie minuten was er opnieuw een fraaie aanval van de fel aandringende gasten. Het goede schot van Leon Dogger raakte de paal, maar Boys centrumspits Jordy Hams stond op de juiste plek om de bal alsnog in het doel te plaatsen: 3-3.

Enkele minuten later was het alweer raak voor de Boys. Leon Dogger wist met een hard schot Vroomshoopse Boys op een voorsprong te brengen. Dat betekende de winnende treffer, waardoor de Boys met 3-4 Stevo thuis versloeg. Het team van hoofdtrainer Karlo Meppelink en assistent Henk Harmens had onmiskenbaar veerkracht getoond in dit bij vlagen overigens wat rommelige bekerduel.

Op dinsdagavond 11 september wordt er thuis geoefend tegen vv Kloosterhaar. Op zaterdag 15 september volgt op sportpark Het Midden in Vriezenveen het derde en tevens laatste bekerduel uit de voorronde tegen eerste klasser DOS’37. Om 14.45 uur wordt er afgetrapt.

De eerste competitiewedstrijd in de tweede klasse H. is meteen een onvervalste derby. Op zaterdag 22 september spelen Vroomshoopse Boys en naaste voetbalbuur vv Den Ham tegen elkaar op de Bosrand. In goed overleg tussen beide besturen is besloten niet om 14.30 uur ’s middags, maar om 18.00 ’s avonds uur af te laten aftrappen.  Daardoor kunnen zoveel mogelijk spelende leden van beide clubs en ook andere voetballiefhebbers uit de directe omgeving deze kraker bijwonen.

Vroomshoopse Boys 2 heeft evenals het eerste elftal goede papieren in de voorronde van het bekertoernooi. Nu werd uit Den Ham 2 uit met 0-1 geklopt. Vroomshoopse Boys 3 is ook goed bezig en wist Hulzense Boys 3 thuis met 3-1 te verslaan. Vroomshoopse Boys dames 1 leed thuis een ruime nederlaag tegen Enter Vooruit 1 en dit nieuwe team moet nog wat groeien. Vroomshoopse Boys J019-1 blijft aan de winnende hand en nu werd in een bekerduel HHC JO19-2 uit met 2-4 verslagen.

Deze week vinden op maandag-, woensdag en donderdagavond de fotosessies van alle 33 jeugdteams van Vroomshoopse Boys plaats. De seniorenteams volgen binnenkort, terwijl de A-selectie al eerder is gefotografeerd voor de Presentatiegids voor het nieuwe seizoen.

Op woensdagavond 112 september vindt de jaarlijkse algemene jaarvergadering plaats in de kantine “t Flierhuus op de Bosrand. Vanaf 19.30 uur voert voorzitter Edward Olthof de leden langs de gevarieerde agendapunten. Penningmeester Willem Nieuwlaar is na zeven jaar trouwe dienst aftredend. Het bestuur stelt voor in zijn plaats Chantal Nevenzel te benoemen. Tijdens deze jaarvergadering, dei wordt gecombineerd met de jaarvergadering van de supportersvereniging van de Boys, wordt een eerste doorkijkje gegeven naar de nog voorlopige plannen van de nieuwbouw of verbouw van de kantine op de Bosrand.

 

 

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl