Op het sportcomplex de Pampert trad in Coevorden Vroomshoopse Boys aan tegen gastheer Germanicus. De Drentse tweedeklasser zondag had in de eerste bekerronde in Hengelo nipt met 2-1 van Barbaros verloren. Vroomshoopse Boys had eerder thuis met 4-0 van Gramsbergen gewonnen, dat afgelopen vrijdagavond thuis met 8-2 thuis de bietenbrug opging tegen Barbaros.  Germanicus had dus een overwinning nodig om niet snel al uitgeschakeld te worden in de voorronde van de districtsbeker van de KNVB. Vroomshoopse Boys, dataantrad zonder Andjin van Veen, Jordy Harms en Jos Hutten, nam echter direct na het beginsignaal van scheidsrechter M. Harmsen het initiatief. Veel kansen leverde dit vooralsnog niet op. Germanicus hanteerde vooral de lange bal, maar de Boys-verdediging speelde uiterst geconcentreerd en gaf niets weg. Er was veel strijd en passie, maar de arbiter van dienst hield het kort. Tien minuten voor de rust kwam er een mooie aanval over rechts van de Boys, maar de inzet van Sil Derks belandde in het zijnet.

In de tweede helft kwam Vroomshoopse Boys steeds beter in haar spel. In de 55ste minuut werd een scherp aangesneden vrije trap vanaf rechts van Juliën Derks knap binnen gekopt door Bram Hooijer: 0-1. Germanicus moest komen, maar de precisie ontbrak. De Boys kreeg steeds meer ruimte en er kwamen steeds meer kansen voor de gedreven formatie van hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman en trainer Henk Harmens. Na een dik uur spelen leverde dat een tweede treffer op. Juliën Derks nam vanaf de linkerkant een vrije trap en de Germanicus-keeper verwachtte een voorzet. De gewiekste Boys-aanvaller anticipeerde daarop en schoot de bal fraai binnen langs de totaal verraste doelman: 0-2. Direct daarna werden de Boys-spelers Sil Derks en Bram Hooijer gewisseld voor Ernst-Jan Heideman en Jelle Drees. Ramon de Jong was daarna dichtbij de 0-3 uit een indirecte vrije trap. Het harde schot van dichtbij werd op de lijn gekeerd door een verdediger van Germanicus.

In de 75ste minuut werd aan boys-zijde Robin Drenthenvervangen door Simon Kempers. Germanicus viel met de moed der wanhoop aan, maar kon niet echt een vuist maken. Zo eindigde dit bekerduel in 0-2 en is de verdiende winnaar Vroomshoopse Boys nu al verzekerd van een vervolg in het bekertoernooi. Dat is een knappe prestatie van de blauw-gele formatie.

Op dinsdagavond 10 september wordt er om 20.00 uur geoefend bij ON Almelo. Op zaterdag 14 september wordt er uit om 17.00 uur gebekerd bij Barbaros in Hengelo.  Op zaterdag 21 september begint de competitie in de tweede klasse H. met een uitwedstrijd bij WVF in Zwolle.

In Coevorden werd in de volgende formatie gespeeld: doel: René Kok; achter: Jesper Derks, Rutger Schrijver, Robert Veld en Robin Drenthen (75: Simon Kempers); midden: Ramon Bolks, Bram Hooijer (60: Jelle Drees) en Tom Pierik; voor: Sil Derks (60: Ernst-Jan Heideman), Ramon de jong en Juliën  Derks.

Vroomshoopse Boys 2 won thuis met 4-1 van HHC Hardenberg 4. Het team van trainer Reinier de Jong is nog volop in de race voor de volgende bekerronde. Dat geldt niet meer voor Vroomshoopse Boys JO19-1. De formatie van trainer Stephan Bloemendal speelde thuis op De Bosrand met 1-1 gelijk tegen SVZW JO19-1.

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl