Vroomshoopse Boys toog naar het winderige en koude sportpark Achtereen in Hattem om daar te oefenen tegen derdeklasser Hatto Heim. Die ploeg is koploper in de derdeklasse C. van het district Oost van het zaterdagvoetbal met een maximale score van 27 punten uit 9 wedstrijden. Het team van trainer Jan-Peter Jonkman leerde Hatto Heim weer wat verliezen is.

Vroomshoopse Boys opende furieus en had in de beginfase direct al drie doelrijpe kansen, die niet werden benut. In de 38ste minuut viel er wel een treffer. Léon Dogger tekende voorde assist en Jos Hutten rondde op technisch fraaie wijze af: 0-1. Twee minuten later verdubbelde Juliën Derks de score. Op prachtige wijze werd vanaf links de te ver voor zijn doel staande goalie van Hatto Heim verschalkt: 0-2. In de slotminuut van de reguliere speeltijd verzilverde Ruben Smedema een voorzet van Ramon de Jong: 0-3.

Op zaterdag 12 februari wordt om 14.30 uur in Gramsbergen geoefend tegen de gelijknamige tweedeklasser van het districtNoord van het zaterdagvoetbal. De meeste langdurige blessures binnen de A-selectie van Vroomshoopse Boys zijn gelukkig zo goed als verleden tijd. Zo kunnen spelers als Jesper Derks en Ramon de Jong samen met hun teamgenoten weer naar de hervatting van de competitie op 19 februari aanstaande uit bij Sparta Enschede toewerken.

Wie definitief niet meer aantreedt in de basis-elf van Vroomshoopse Boys is de ervaren centrale verdediger Rutger Schrijver. In december 2019 werd Rutger samen met Andjin van Veen en Jos Hutten nog gehuldigd vanwege 250 competitiewedstrijden in het eerste elftal van de Boys. Rutger is eigenlijk niet weg te denken uit het centrum van de centrale verdediging. Hij speelde inclusief de bekerduels en de vriendschappelijke wedstrijden ver over de 300 wedstrijden voor de hoofdmacht van Vroomshoopse Boys. Onverzettelijkheid in duels en met de nodige kopkracht heersend in de lucht zijn kenmerken, die bij de nu bijna 31 jarige stijlvolle verdediger passen. Slijtage in het kniegewricht dwingt Rutger per direct te stoppen. Zo komt er helaas abrupt een eind aan zijn succesvolle actieve loopbaan als alom gewaardeerd speler van het eerste elftal van Vroomshoopse Boys.

Op de Bosrand werden afgelopen zaterdag enkele leuke derby’s afgewerkt. Bij de senioren won Vroomshoopse Boys 5 van de leiders Vrens-Jan en Willem Nieuwlaar de kelderkraker tegen DOS’37 7 uit Vriezenveen met 3-1. Vroomshoopse Boys JO17-1 streed met vv Den Ham JO17-1 om de tweede plaats in de hoofdklasse. Het Boys-team van trainer-coach Gerjan Kosters  won overtuigend met maar liefst 7-1.

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl