In Hoogeveen oefende Vroomshoopse Boys tegen derdeklasser De Weide, die de afgelopen zeven seizoenen op het tweede klasse-niveau geacteerd had. Jos Hutten kreeg namens de Boys al na twee minuten een geweldige kans voor open doel, maar zijn schot ging huizenhoog over. De Weide kreeg kort daarna een mooie kans, maar de na langdurig blessureleed herstelde Boys-keeper Chiel Sickman redde bekwaam. In de 10de minuut vloog een afstandsschot van middenvelder Léon Dogger net naast het doel van de Weide.

In de 12e minuut verving Juliën Derks bij de gasten de geblesseerd geraakte Bert Verschoor. In de 24e minuut kopte Ernst-Jan Heideman een voorzet van Juliën Derks goed in. Dekeeper van De Weide keerde echter de inzet. De thuisploeg kwam daarna tot enkele doelrijpe kansen, maar wist niet te scoren. Dat deed ook Boys-aanvaller Ernst-Jan Heideman in de 42ste minuut ook niet, toen hij met zijn schot het zijnet trof.In de 43ste minuut werd bij de Boys de geblesseerde Simon Kempers door Sten Runhart vervangen. Er werd gerust met een 0-0 stand.

In de tweede helft pakte de Boys de zaken direct energieker aan met een kopbal van Juliën Derks en een afstandsschot van Léon Dogger. De Weide hield vooralsnog stand, maar moest na een uur buigen voor een benutte penalty van Léon Dogger. Een handsbal binnen het strafschopgebied was daaraan vooraf gegaan. Direct daarna werden bij de gasten Levi Aitink en Sil Derks voor Ernst-Jan Heideman en Niels Elzinga gebracht.

De Boys schroefde het tempo nog meer op en binnen 5 minuten was de stand al 0-3 door een afstandsschot van Léon Dogger en een schuiver in de verre hoek van Juliën Derks. In de 69ste minuut zorgde een eigen doelpunt van De Weide voorde 0-4. In de 83ste minuut was het Jordy Harms, die de Boys in de verre hoek naar 0-5 schoot. Het slotakkoord was van Juliën Derks, die in de 85ste minuut met een doeltreffende kopbal de eindstand op 0-6 bepaalde.

Op zaterdag 3 september wordt er in Nijverdal gebekerd tegen RKSV De Zweef. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt tegen het team, dat ook in de competitie van de tweede klasse J. tegen Vroomshoopse Boys uitkomt.